zapotak Zveřejněno 19. Prosinec 2018 Sdílet Zveřejněno 19. Prosinec 2018 Ahoj najde se někdo kdo má zkušenost se schvalováním plánů pro stavbu lodě. Chtěl bych na prefabrikovaných plovácích postavit malý hausboat, ale dle propočtu bude přes 1000 kg. Takže budu muset zažádat o povolení stavby. Díky za odpovědi Jarda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 21. Prosinec 2018 Sdílet Odesláno 21. Prosinec 2018 (upraveno) Já. Někde to tady jde i najít co bys potřeboval vědět.? Stavěl jsem hausbot. Upraveno 21. Prosinec 2018 uživatelem Jbenda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 21. Prosinec 2018 Sdílet Odesláno 21. Prosinec 2018 https://www.plavidla.cz/forum/viewtopic.php?id=954 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zapotak Odesláno 22. Prosinec 2018 Autor Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2018 (upraveno) Díky za reakci, zajímá mě zatím legislativní část. Plováky mě vyjdou na 100000,- tak bych měl rád istotu že to bude možné provozovat. Takže bych napřed rád měl povolení od SPS než začnu stavět. Proto hledám někoho s osobní zkušeností, klidně do toho investuju nějaký ten tisíc a rád hlavně že budu mít povolení v kapse. každá rada , pomoc vítána. Samozřejmě vím že plovákama to jen začíná, zbytek jsem spočítal cca na 300 000,-:lol Upraveno 22. Prosinec 2018 uživatelem zapotak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 22. Prosinec 2018 Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2018 To ja jsem si teda vymyslel presne opacnej postup.Loni jsem ziskal starej karavan (a to dokonce tady na foru) a je docela prostornej, takze pokud bych chtěl delat houseboat, plovakama by to v podstate koncilo, protože nastavbu uz mam. Obrovska vyhoda je, ze předem vim, ze obytna nastavba vazi 690kg.Zajimalo by mne co by na vodni prepravnik na karavan rekli na SPS. ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 22. Prosinec 2018 Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2018 (upraveno) No už když mi dělali kolaudaci hausbotu tak tvrdili že žádný karavany a podobné ( hrůzy na vodě) na plovácích nepovolují :) Jinak narýsuj projekt skoč na plavební zprávu a oni ti řeknou co je ještě dalšího potřeba. Rozhodně nezačínej stavbu, když nevíš zda ti to schválí. Mě to schválili celkem bez problémů a domů přišel dopis s číslem schválení. Pak se jen domluvíš kdy a kam přijedou na kolaudaci a přidělí ti číslo plavidla. Jsou tam celkem fajn lidi . Když nebudeš vymýšlet blbosti myslím že nebude problém. Z jakého materiálu budou plováky? Vím že na Molo jsem nesměl použít ocelové.. ale jak je to u hausbotu nevím.S MOLOEM je celkově daleko více byrokracie a úřadů na povolení. Upraveno 22. Prosinec 2018 uživatelem Jbenda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zapotak Odesláno 26. Prosinec 2018 Autor Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2018 Mám v plánu použít plastové plováky SLVH jsou v nabídce i tady v inzerci. Jsou snad ok a nemusel by být problém s jejich schválením. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 26. Prosinec 2018 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2018 Ja jsem teda uvazoval o plovacich 250l od plastovky.cz, je to levnejsi a prijde mi ze i snadneji aplikovatelny. Ty SLVH mi prijdou na malej hausbot zbytecne velky, jejich vytlak se podle mne moc nevyuzije. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 26. Prosinec 2018 Sdílet Odesláno 26. Prosinec 2018 Jaký má být rozměr u takzvaného malého hausbotu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zapotak Odesláno 27. Prosinec 2018 Autor Sdílet Odesláno 27. Prosinec 2018 plováky mají cca 1,5 m chtěl jsem okolo sedmi takže to vychází na 7,7 x2.5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 27. Prosinec 2018 Sdílet Odesláno 27. Prosinec 2018 https://www.sbazar.cz/hauseboat/detail/58029712-hausbot-6m-novy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zapotak Odesláno 28. Prosinec 2018 Autor Sdílet Odesláno 28. Prosinec 2018 To má mojí představě blíž ten vikiho karavan :lo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky