Přejít na obsah
Plavidla.cz

stavba lodi

zapotak

Doporučené příspěvky

Díky za reakci, zajímá mě zatím legislativní část. Plováky mě vyjdou na 100000,- tak bych měl rád istotu že to bude možné provozovat. Takže bych napřed rád měl povolení od SPS než začnu stavět. Proto hledám někoho s osobní zkušeností, klidně do toho investuju nějaký ten tisíc a rád hlavně že budu mít povolení v kapse. každá rada , pomoc vítána. Samozřejmě vím že plovákama to jen začíná, zbytek jsem spočítal cca na 300 000,-:lol Upraveno uživatelem zapotak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ja jsem si teda vymyslel presne opacnej postup.

Loni jsem ziskal starej karavan (a to dokonce tady na foru) a je docela prostornej, takze pokud bych chtěl delat houseboat, plovakama by to v podstate koncilo, protože nastavbu uz mam. Obrovska vyhoda je, ze předem vim, ze obytna nastavba vazi 690kg.

Zajimalo by mne co by na vodni prepravnik na karavan rekli na SPS. ;)

Odkaz ke komentáři

No už když mi dělali kolaudaci hausbotu tak tvrdili že žádný karavany a podobné ( hrůzy na vodě) na plovácích nepovolují :) Jinak narýsuj projekt skoč na plavební zprávu a oni ti řeknou co je ještě dalšího potřeba. Rozhodně nezačínej stavbu, když nevíš zda ti to schválí. Mě to schválili celkem bez problémů a domů přišel dopis s číslem schválení. Pak se jen domluvíš kdy a kam přijedou na kolaudaci a přidělí ti číslo plavidla. Jsou tam celkem fajn lidi . Když nebudeš vymýšlet blbosti myslím že nebude problém. Z jakého materiálu budou plováky? Vím že na Molo jsem nesměl použít ocelové.. ale jak je to u hausbotu nevím.S MOLOEM je celkově daleko více byrokracie a úřadů na povolení. Upraveno uživatelem Jbenda
Odkaz ke komentáři