Millan Zveřejněno 8. Prosinec 2018 Sdílet Zveřejněno 8. Prosinec 2018 Ahoj lidičky.Potřebuji poradit čím zakrýt člun na převoz do Chorvatska.Buď to můžu použít kočárovou střechu, to mám strach že se mi při těch 80-100km rychlostech potrhá, nebo zimní plachtu, ale asi stejný výsledek, nebo jet bez zakrytí, a nebo koupit nějakou převozní to ale bude asi dost darda. Tak nevím. A na nohu taky nějaké zakrytí? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 8. Prosinec 2018 Sdílet Odesláno 8. Prosinec 2018 Na nohu jsem daval pytel ze silnyho materialu aby se schovaly ostry hrany, někdo miva plastovy kryty jenom na listy vrtule. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 9. Prosinec 2018 Sdílet Odesláno 9. Prosinec 2018 Na delší vzdálenosti jsem vždy používal převozní plachtu a sundaval i konstrukci "kočárku" , když to vezu jen kousek tak klidně odkryté (podle počasí) nebo i s kočárkem ale úměrnou rychlostí. Nohu jsem nikdy nezakrýval ale vždy jsem měl vrtuli tak aby nepřesahovala přes rampu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 9. Prosinec 2018 Sdílet Odesláno 9. Prosinec 2018 motory balím do ušitých futrálů v imatrikulaci lodě, látkovou střechu z lodě nesundávám,nikdy nebyl žádný problém i při průměrné rychlosti 70km/hod po dálnicích za 5 hod jízdy,konstrukce střechy je však předělaná z původních duralových trubiček na pevnější nerezové trubky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karelgumak Odesláno 11. Prosinec 2018 Sdílet Odesláno 11. Prosinec 2018 Ono asi záleží, jak to máš vysoké, jaké patenty atd., ale jednou jsem potkal na dálnici chlápka, táhnul nějakou kajutovku s postaveným kočárem, je fakt že to měl to celkem vysoké. Nevím, jestli mu jen povolily patenty, nebo to už měl potrhané, (nebyl čas koukat kdo je kdo) ale přední díl prohnutý od větru jak prase a bočnice mu držely tak napůl a plácaly se ve větru. Až mi toho bylo líto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 11. Prosinec 2018 Sdílet Odesláno 11. Prosinec 2018 (upraveno) uchycení - Tenax knoflíky v laminátu a rámu oken,střecha 2 vrstvy látky + 2 izolační vrstvy miralonu,nerezová konstrukce,výška střechy nad hladinou cca 2,5metru.Přeprava do 80km/hod je podle mě stejné zatížení jako silný vítr na vodě,který to zatím vždy přežilo,v srpnu 2017 za barákem na jezeře při stání na kotvě loď přežila silný orkán při bouřce, rozlomil se však přední železný vazák na dva kusy (!!!) ,bylo na něm uvázané lano kotvy,ohnulo se v uchycení přední badenplato,ohnul se v uchycení i kotevní čelen,ale jinak na lodi nebylo nic dalšího,jen pak nešla rukama vytáhnout do bláta zahryznutá kotva,musel jsem jí vyrvat pomocí motorů,tehdy jsem ještě neměl elektrický vrátek a bylo velké štěstí,že se o rozlomený ostrý vazák nepřeřízlo lano,jinak bylo zřejmě po lodi, pojišťovna by měla pojistné plnění a já smutek,tu noc tady vzduchem létaly dřevěné stoly u hospody,odpadní kontejnery i slunečníky a polámalo to i nějaké stromy.Sedl jsem tehdy do auta a jel se podívat na hráz (silnice byla skoro neprůjezdná),dálkovými jsem posvítil na vodu,loď skákala jako hračka,ale držela a ráno jsem na gumáku jel zjišťovat škody a pojistil jsem spojku řetězu a lana dalším úvazem do manipulačního oka lodě,nicméně tato bouřka byla jedním z důvodů předčasně ukončené sezony už první týden v září 2017,letos u mola v Rakousku loď také přežila pořádný vítr vlastně stejně jako každou sezonu,vždyť minimálně 1x za sezonu to přijde...Převozní plachtu žádnou nemám,látkovou střechu jsem 5 let nesundával na silnici ani na vodě a zatím to bylo bez problémů. Upraveno 11. Prosinec 2018 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 12. Prosinec 2018 Sdílet Odesláno 12. Prosinec 2018 uchycení - Tenax knoflíky v laminátu a rámu oken,střecha 2 vrstvy látky + 2 izolační vrstvy miralonu,nerezová konstrukce,výška střechy nad hladinou cca 2,5metru. Přeprava do 80km/hod je podle mě stejné zatížení jako silný vítr na vodě,který to zatím vždy přežilo,v srpnu 2017 za barákem na jezeře při stání na kotvě loď přežila silný orkán při bouřce, rozlomil se však přední železný vazák na dva kusy (!!!) ,bylo na něm uvázané lano kotvy,ohnulo se v uchycení přední badenplato,ohnul se v uchycení i kotevní čelen,ale jinak na lodi nebylo nic dalšího,jen pak nešla rukama vytáhnout do bláta zahryznutá kotva,musel jsem jí vyrvat pomocí motorů,tehdy jsem ještě neměl elektrický vrátek a bylo velké štěstí,že se o rozlomený ostrý vazák nepřeřízlo lano,jinak bylo zřejmě po lodi, pojišťovna by měla pojistné plnění a já smutek,tu noc tady vzduchem létaly dřevěné stoly u hospody,odpadní kontejnery i slunečníky a polámalo to i nějaké stromy.Sedl jsem tehdy do auta a jel se podívat na hráz (silnice byla skoro neprůjezdná),dálkovými jsem posvítil na vodu,loď skákala jako hračka,ale držela a ráno jsem na gumáku jel zjišťovat škody a pojistil jsem spojku řetězu a lana dalším úvazem do manipulačního oka lodě,nicméně tato bouřka byla jedním z důvodů předčasně ukončené sezony už první týden v září 2017,letos u mola v Rakousku loď také přežila pořádný vítr vlastně stejně jako každou sezonu,vždyť minimálně 1x za sezonu to přijde... Převozní plachtu žádnou nemám,látkovou střechu jsem 5 let nesundával na silnici ani na vodě a zatím to bylo bez problémů. amen :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se