ferda Zveřejněno 13. Listopad 2018 Sdílet Zveřejněno 13. Listopad 2018 Ahoj lidi.. prosím někoho znalého o radu. Mám výše uvedený motor (r.v. 2016) a u komanderu se nachází ještě jeden plochý konektor a několik fastonů. S motorem je jednotka propojená kabelem, tohle jsou další konektory, které jsou asi k něčemu připravené. Nevíte o co jde, nebo co se dá připojit? Díky.. http://www.plavidla.cz/forum/uploads/images/2018/11/6b47c608cf6323761ff0fbb534e99f17.jpg http://www.plavidla.cz/forum/uploads/images/2018/11/748fb68c2f391fdadbd9c0f9244455f3.jpg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 13. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 13. Listopad 2018 Vypadá to jako konektor pro připojení Smart Craft budíku. Říkají tomu 10 PIN Harnes. Pokud je to ono, tak se to dá dále rozbočovat přes další krabičku pro další budíky a třeba i do NMEA sběrnice pro propojení motoru k navigaci co umí zobrazovat hodnoty motoru. Je v tom jak analog signál pro základní budíky, tak i komplet sběrnice motoru se všemi údaji.Nevím, jestli tenhle malý motor to má stejné jako ty větší, ale já to mám tak, že k motoru vede další kabel od snímače hladiny nádrže, čidla rychlosti a teploty a řídící jednotka tyhle údaje přidává ke všem ostatním a pouští to do toho 10 PIN konektoru.Ten se pak dá napojit přímo na budík, nebo rozbočit přes další krabičku (Junction box) k dalším digitálním i analogovým budíkům, případně přes další převodník (VesselLink) a příslušnou kabeláž propojit s běžnou NMEA 2000 sběrnicí, která umožní vidět hodnoty z motoru všem dalším přístrojům v síti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda Odesláno 14. Listopad 2018 Autor Sdílet Odesláno 14. Listopad 2018 Lubore, díky. Alespoň nějaký tip, zkouším hledat odkazy na Smart Craft a 10 pin.. Myslím, že by mi stačilo zjistit, jak připojit otáčkoměr s motohodinama. Kdyby to ukazovalo i pozici trimu, radostí bych se asi zbláznil :-) Třeba ještě někoho něco napadne. Uvítal bych radu i od servisu, klidně i placenou.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 14. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 14. Listopad 2018 Asi budeš potřebovat tohle:https://www.nettivaraosa.com/en/veneen-varusteet-ja-varaosat/2244556 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleš Odesláno 14. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 14. Listopad 2018 zkus si vyhledat smartcraft SC 1000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda Odesláno 16. Listopad 2018 Autor Sdílet Odesláno 16. Listopad 2018 Díky, probrouzdal jsem web, pokud to chápu správně, tak SC1000 je připojitelné příslušenství. Podle všeho digitální. Našel jsem jednobudíkové až trojbudíkové. Paráda a ceny taky. V rozmezí od 5000 do 12000 i klidně výš. podle komfortu. Takže nehrozí, zbývá naděje, že se k připojení otáčkoměru ještě dají využít ty fastony. No budu hledat dál :-) Do jara daleko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 16. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 16. Listopad 2018 O těch fastonech jsem psal já, ale později jsem usoudil, že to může být omyl. Nemám to ověřené. Chtělo by to celkové schéma kabeláže a to nikde ke stažení není.V tom 10PIN konektoru určitě jsou dráty pro napojení analogových budíků. Kabel, na který jsem odkazoval to jen propojí od toho 10PIN konektoru k těm analogovým budíkům. To je jistota. Určitě ho tady dodá každý prodejce co dodává Mercury. Nebude ale levný.Já ten kabel mám v lodi nainstalovaný. Kdybys hodně škemral, tak bych asi dokázal zjistit, které dráty kam patří. Pak by sis ho mohl vyrobit sám, pokud bys sehnal protikus k tomu 10PIN konektoru. Mám tam jak digitální Smart Craft otáčkoměr, tak analogový ukazatel trimu, Junction box a napojení na NMEA pro navigaci. Myslím, že jsem pochopil pointu kabeláže Mercury. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleš Odesláno 16. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 16. Listopad 2018 smartcraf budiky mam na lodi nainstalovane komplet. včetně veškeré kabeláže. zavolej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda Odesláno 18. Listopad 2018 Autor Sdílet Odesláno 18. Listopad 2018 Aleši, máš PM.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleš Odesláno 18. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 18. Listopad 2018 ferdo cotoje PN man tel , email Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda Odesláno 19. Listopad 2018 Autor Sdílet Odesláno 19. Listopad 2018 PM je soukromá zpráva (private message). Jsem taky u sousedů na Jachting.info a celkem se dodržuje zvyk záležitost dvou řešit tímto způsobem.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky