Wendis II Zveřejněno 7. Listopad 2018 Sdílet Zveřejněno 7. Listopad 2018 Chtěl bych se zeptat jak je to s rybolovem na lodi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miloš1 Odesláno 7. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 7. Listopad 2018 Tuším,že z obytných lodí se chytat nedá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 8. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 8. Listopad 2018 Situace je trochu komplikovanější. Rybáři atd. rádi používají pojem obytná loď. Co to je obytná loď? Žádný zákon nespecifikuje v kategorii malých plavidel pojem obytná loď. Já chytám ryby běžně z 9m cruiseru za předpokladu že dodržuji ryb. řád a nemám s tím nějaký problém. Jo, když jsem kdysi chytával ze sportovního člunu, který byl červený tak mi jeden taky rybář vytknul že bych neměl chytat z červené a sportovní lodě. Myslím si své a chytám dále. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oshurty Odesláno 8. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 8. Listopad 2018 nejsem rybář, ale vím od kamaráda, že třeba na Nechranicích chtějí poplatek 100 Kč za chytaní z lodi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
banjoales Odesláno 9. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 9. Listopad 2018 (upraveno) Zákon o rybářství:HLAVA IIILov§ 13(3) V rybářských revírech se zakazuje love) z lodí obytných, z plavidel veřejné dopravy a ze zvláštních plovoucích zařízení využívaných k přepravě materiálu,IV. Lov ryb z plavidelLov ryb z plavidel je zakázán. Revíry nebo jejich části, kde je lov ryb z plavidel povolen, určuje uživatel rybářského revíru.Zákon, přesněji řečeno jeho prováděcí vyhláška lov z loděk povoluje. Zakazuje to až sám "rybářský řád", který si ale určuje uživatel revíru (tedy buď příslušná MO nebo Územní svaz) a může jej povolit. Podstatné tedy je, že lov z loděk může uživatel povolit a nijak tím nebude kolidovat s nadřazenými předpisy. A tak tomu také na cca 140 revírech v ČR je.Zdroj: www chytej czMyslím, že například hausbot (z německého haus boot) je jasně obytná loď, neb to je přímo v názvu plavidla. Tam by se to asi neuhádalo. Nebo možná ano se zdatným právníkem, ale asi je potřeba zvážit, zda chci vyhrát nad dírou v zákoně anebo chytat ryby. Stačí pramička přivázaná k hasbotu na které budou pruty a je to. U všeho ostatního možná by se to obešlo bez právníka, nicméně rybářská stráž, když jí naštvete, může odebrat rybářský lístek a vy jim ho musíte vydat a pak podat stížnost. To vyhrajete, nicméně lístek dostanete tak nějak až se tím bude někdo zabývat, což vyjde na konec sezony. Upraveno 9. Listopad 2018 uživatelem banjoales Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 9. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 9. Listopad 2018 Podle metodického pokynu pro rybářskou stráž se posuzuje jestli je na lodi vařič a toaleta.Pokud ano pak je loď obytná a nesmi se z ní chytat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 9. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 9. Listopad 2018 (upraveno) Tak tedy, co to je loď obytná? Ne, nechci nějaké úvahy co si kdo myslí, chci definici ze zákona. Protože pro jednoho může být loď obytná jen když je tam ložnice, pro druhého místo pro karimatku a pro třetího podle toho, jak se vyspí. Nějaké metodické pokyny ve smyslu je-li na lodi vařič a toaleta, to už je naprosto mimo. Vařič a toaletu si mohu dát kupříkladu i na pramici nebo i obyčejný gumák. Od toho tu máme zákonodárce a zákony, kde to má být jasně ujasněno. Proto prosím o přesnou definici zákona, co je loď obytná. Pokud definice zákona chybí, je mi líto. Kontrolní orgán si nemůže cokoliv smýšlet, domýšlet, vymýšlet a ohýbat si nějak zákony. To prostě nelze. Co zákon nezakazuje, to je povoleno (lidově řečeno).ČRS nebo jeho nějaká místní organizace si možná může upravit tento stav nějakou vyhláškou (zpoplatnění, omezení lovu z lodí obecně atd) ale argument o obytné lodi je v současném znění zákona holý nesmysl. Upraveno 9. Listopad 2018 uživatelem Sullaco Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tove Odesláno 9. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 9. Listopad 2018 hlavne at rybari chytaji z jakykoli lodi, alespoň po nich nezustane bordel na brehu/ a ted me kamenujte / Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 9. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 9. Listopad 2018 (upraveno) No ono pokud se na loď dostane hovado, které na břehu nechá haldu odpadků, neměj iluze, že tomu bude na lodi nějak jinak. Břeh nahradí voda. Bohužel :( Upraveno 9. Listopad 2018 uživatelem Sullaco Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 9. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 9. Listopad 2018 Podle metodického pokynu pro rybářskou stráž se posuzuje jestli je na lodi vařič a toaleta.Pokud ano pak je loď obytná a nesmi se z ní chytat. Takhle to není , mám i vařič i toaletu , kontrol řadu vše ok . Naopak mám pro jistotu na lodi stanovisko min zemědělství a min dopravy které si vyžádal CŘS a tam je napsáno,že co je a není rybářská loď , může rozhodnout pouze soud . Jinak to říkám já , propagátor lovu z lodě , s desítkama videí na You tube . Jen ale existují revíry kde se lovit nesmí z žádné lodě ale to je v rybářském řádu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wendis II Odesláno 21. Listopad 2018 Autor Sdílet Odesláno 21. Listopad 2018 Děkuji za vaše odpovědi ale nejsem z nich moc moudrý ně vadí že není jasně specifikován zákon psali jste že když je vařič a toaleta mě bylo zase řečeno že tam nesmí být pevné lůžko. kousek od mé lodi měli 6x3m hliníkoví ponton se velkým stanem, vařič, toaletu a 4 lehátka a vesele mohli chytat. A u mě měli výhrady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobes Odesláno 29. Prosinec 2018 Sdílet Odesláno 29. Prosinec 2018 (upraveno) Co máš napsáno v průkazu plavidla? Jestli obytná loď, pak jí máš. Jestli něco jiného pak jí nemáš. Upraveno 29. Prosinec 2018 uživatelem bobes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wendis II Odesláno 6. Leden 2019 Autor Sdílet Odesláno 6. Leden 2019 Loď nepodléhá registraci a doklady nemám tak nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky