mike Odesláno 3. Září 2010 Sdílet Odesláno 3. Září 2010 čau ani pořádně nevím,ale dva dny byli přívalové deště a přišel jsem k lodi a byla pod vodou.pravděpodobně se vybila baterie a přestala fungovat bilgepumpa.nebo mi loď někdo potopil schválně,jinak si to nedovedu vysvětlit.Motor celý pod vodou,takže oprava nebyla za málo peněz.Nikomu to nepřeji je to hrozný zážitek,když přijdete do mariny a plavidlo nevidíte,až když dojdete na místo,kde loď kotvila,tak vidíte pod sebou bílou siluetu.Doufám,že to všechno dobře dopadne,jinak loď už jezdí AHOJ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike Odesláno 24. Září 2010 Sdílet Odesláno 24. Září 2010 Tak pánové od té pojišťovny rychle všichni utečte,protože pojišťovna mi nezaplatí ani korunu.V dopise mi napsali,že v den nehody se nepřehnala přes danou oblast vichřice,tak jsem ve výluce z pojištění.Já bláhový si myslel,že když se mi potopí plavidlo a mám ho pojištěné,tak přes tu hrůzu co jsem si prožil mě to nebude alespon nic stát.V hlášení pojistné události jsem nic o vichřici neuváděl a oni se pořád točí kolem větru.Tak pozor mají mazaně udělanou smlouvu a to že,když se plavidlo potopí,tak to musí být následkem havárie nebo jiných přírodních katastrof,ale do těch nespadají přívalové deště atd.Ještě zkusím právníka a dám vám vědět,jak to vše dopadlo.Ahoj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 24. Září 2010 Sdílet Odesláno 24. Září 2010 (upraveno) Nedavno mne napadlo, ze sem tuknu, jestli uz jsi nejak pokrocil s tou pojistkou. Hmm, bohuzel jsem neco takoveho cekal. Na tomto slovickareni stojej vsecky pojistovny. Kdyz platis ty jim, tak je vse v poradku, ale nedejboze kdyz se neco stane a maj oni zaplatit tobe.Tak uvidis co na to pravnik. Preju ti, at z nich smejdu aspon neco vymlatis. Upraveno 24. Září 2010 uživatelem tomas80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanley Odesláno 7. Leden 2011 Sdílet Odesláno 7. Leden 2011 Možná je to mimo mísu, ale ty máš pumpu puštěnou stále nebo tam máš nějaký spínač, který sepne, když tam nateče voda? Letos budu kotvit celoročně v Itálii, budu tam mít i elektřinu,ale nevím jestli stálým sepnutím pumpu nepoškodím... čau ani pořádně nevím,ale dva dny byli přívalové deště a přišel jsem k lodi a byla pod vodou.pravděpodobně se vybila baterie a přestala fungovat bilgepumpa.nebo mi loď někdo potopil schválně,jinak si to nedovedu vysvětlit.Motor celý pod vodou,takže oprava nebyla za málo peněz.Nikomu to nepřeji je to hrozný zážitek,když přijdete do mariny a plavidlo nevidíte,až když dojdete na místo,kde loď kotvila,tak vidíte pod sebou bílou siluetu.Doufám,že to všechno dobře dopadne,jinak loď už jezdí AHOJ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 7. Leden 2011 Sdílet Odesláno 7. Leden 2011 Možná je to mimo mísu, ale ty máš pumpu puštěnou stále nebo tam máš nějaký spínač, který sepne, když tam nateče voda? Letos budu kotvit celoročně v Itálii, budu tam mít i elektřinu,ale nevím jestli stálým sepnutím pumpu nepoškodím... čau ani pořádně nevím,ale dva dny byli přívalové deště a přišel jsem k lodi a byla pod vodou.pravděpodobně se vybila baterie a přestala fungovat bilgepumpa.nebo mi loď někdo potopil schválně,jinak si to nedovedu vysvětlit.Motor celý pod vodou,takže oprava nebyla za málo peněz.Nikomu to nepřeji je to hrozný zážitek,když přijdete do mariny a plavidlo nevidíte,až když dojdete na místo,kde loď kotvila,tak vidíte pod sebou bílou siluetu.Doufám,že to všechno dobře dopadne,jinak loď už jezdí AHOJ.Ahoj každá bilge pumpa je napájená přímo z baterky přes pojistku takže když i vypneš /odpojíš/hlavním spínačem akumulátory tak je pumpa stále napájena.Má svůj plovákový spínač když dosáhne voda v motorovém prostoru hladinu tak sepna a když je vyčerpána tak vypne.Je dobré při ponechání lodě někde bez dozoru /cizina- tam se Ti na ní každý vybodne/tuto funkci občas na ostro vyzkoušet.Do čerpadla se může dostat nějaký bordel a seknout plováček.Než by si toho někdo všiml,že je divně nakloněná tak máš pod vodou startér a ostatní.Než jí dávám na vodu a vezu na sezónu tak po odzimování zašroubuji vypouštěcí šroub na zrcadle napustím trochu vody do prostoru motoru a nechám to vypustit bilge pumpou. Pak co tam zůstane,pumpa vše neveme vypustím přes vypoušťák v zrcadle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stanley Odesláno 8. Leden 2011 Sdílet Odesláno 8. Leden 2011 Tak to je pro mě novinka, o které jsem nevěděl. Na předchozím člunu (Bayliner 1851) mi pumpa sama nespínala a stalo se mi, že po prudkých lijácích jsem měl dost vody v motorové prostoru...tak to si pohlídám, díky. Možná je to mimo mísu, ale ty máš pumpu puštěnou stále nebo tam máš nějaký spínač, který sepne, když tam nateče voda? Letos budu kotvit celoročně v Itálii, budu tam mít i elektřinu,ale nevím jestli stálým sepnutím pumpu nepoškodím... čau ani pořádně nevím,ale dva dny byli přívalové deště a přišel jsem k lodi a byla pod vodou.pravděpodobně se vybila baterie a přestala fungovat bilgepumpa.nebo mi loď někdo potopil schválně,jinak si to nedovedu vysvětlit.Motor celý pod vodou,takže oprava nebyla za málo peněz.Nikomu to nepřeji je to hrozný zážitek,když přijdete do mariny a plavidlo nevidíte,až když dojdete na místo,kde loď kotvila,tak vidíte pod sebou bílou siluetu.Doufám,že to všechno dobře dopadne,jinak loď už jezdí AHOJ.Ahoj každá bilge pumpa je napájená přímo z baterky přes pojistku takže když i vypneš /odpojíš/hlavním spínačem akumulátory tak je pumpa stále napájena.Má svůj plovákový spínač když dosáhne voda v motorovém prostoru hladinu tak sepna a když je vyčerpána tak vypne.Je dobré při ponechání lodě někde bez dozoru /cizina- tam se Ti na ní každý vybodne/tuto funkci občas na ostro vyzkoušet.Do čerpadla se může dostat nějaký bordel a seknout plováček.Než by si toho někdo všiml,že je divně nakloněná tak máš pod vodou startér a ostatní.Než jí dávám na vodu a vezu na sezónu tak po odzimování zašroubuji vypouštěcí šroub na zrcadle napustím trochu vody do prostoru motoru a nechám to vypustit bilge pumpou. Pak co tam zůstane,pumpa vše neveme vypustím přes vypoušťák v zrcadle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 8. Leden 2011 Sdílet Odesláno 8. Leden 2011 Ahoj ono záleží jak je to zapojeno a co je to za pumpu aby to u VÁS V LODíCH nebylo jen malé čerpadýlko na 12v které se spíná jen spínačem.To pak není bilge s plovákem a co jsem psal neplatí.Mám to u mne v lodi a lodě co jsem koukal zapojeno přes spínač růčo sepnout,ale samo při hladině v prostoru automaticky Standa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 30. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 30. Listopad 2012 Nechci zakladat nove tema a tak se ptam zde.Potřebuji pojistit člun.Mate nekdo zkušenost s plněnim pojištovny:_? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 30. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 30. Listopad 2012 Myslis kdyz nekomu zpusobis skodu a nebo tobe treba proti kradezi atd? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 30. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 30. Listopad 2012 Já si loni pojistil člun u Smarteo a plnění v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 1. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 1. Prosinec 2012 Co jsi měl za pojistnou událost? A necukali se, když měli platit? Co všechno po tobě chtěli? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 1. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 1. Prosinec 2012 (upraveno) Hlavně chci proti krádeži a vandalství(klasika v dnešní době).Předloni mi nákej hajzl člun ukrad. Upraveno 1. Prosinec 2012 uživatelem Jbenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 1. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 1. Prosinec 2012 Hlavně chci proti krádeži a vandalství(klasika v dnešní době).Předloni mi nákej hajzl člun ukrad.Problém pojištoven je, že pojištění proti těmto věcem podmiňují kotvením v hlídaném prostoru :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 1. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 1. Prosinec 2012 (upraveno) Já mam pojistku u http://www.tpscentrum.cz/pojisteni.php ale zkušenost s plněním nemám. Je to rakouská pojišťovna. Sjednání bylo bezproblémové a dle smlouvy si žádné podmínky nekladou. Upraveno 1. Prosinec 2012 uživatelem dragon333399 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 1. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 1. Prosinec 2012 V hlídaném prostoru bych lod asi nepojištoval.Klasická vychcanost pojištoven.Spíš bych čekal podmínku zámku třídy té a té a nebo něco jinak přijatelného. V minulosti jsem se setkal s pojištovnou co nepojištovala čluny se závěsným motorem.To se nechá pochopit vzhedem k jejich velké oblibě u zloděju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 1. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 1. Prosinec 2012 jj, to jsou český pojišťovny. Ty jen vybíraji pojistný, ale neplatí.Poohlídněte se v německu. V čechách bych si nepojistil ani psí boudu. :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 3. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 3. Prosinec 2012 smarteo nic takového v podmínkách nemá. Jinak jde o zastoupení rakouské HDI. S plněním zkušenosti nemám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 4. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 4. Prosinec 2012 Vyplatili to v pohodě a celkem rychle. po nárazu na kmen se mi vymlela spojka mezi motorem a nohou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 5. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 5. Prosinec 2012 V žádném případě se ti nemůže"vymlejt" spojka / její drážkování/ po narazu na kámen.Bud více než rád,že ti jí zaplatili! Po nárazu na kámen se ti ale může utrhnout gumové,zavulkanizované pouzdro té spojky!!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirob12 Odesláno 10. Leden 2013 Sdílet Odesláno 10. Leden 2013 zdravím dal som si poistiť loď (zákonné poistenie) v YACHT-POOL a poistenie sa vzťahuje na Európu ide mi hlavne o IT a dostal som par A4 na ktorých je napísané výrobne číslo motora, lode.... budú mi tieto dokumenty stačiť lebo všade som videl že majú modrú kartu.... ešte podotknem loď nie je evidovaná na SPS ma iba 2,5m 4HP motor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 11. Březen 2022 Sdílet Odesláno 11. Březen 2022 Nejaké nové zkušenost s pojistenim? Koukam na zminované smarteo na muj motor 80pk pri hodnotě lodi 240000,- je havarijko za 5500,- a povine ruceni ( modra karta) dalsich 2500,- na 6 tydnů. Je to OK? A co plnení? Za tech spoustu let od posledního prispevku nejaka zkusenost? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 11. Březen 2022 Sdílet Odesláno 11. Březen 2022 Zrovna včera jsem platil další rok pojištění od Smarteo. Pořizovací cena lodě 600 tis, motor 450 tis. Mám v tom celoroční povinné ručení pro řeky v Evropě, havarijní pojištění včetně krádeže a poškození při přepravě, moře na 3 týdny. Platil jsem 15 tis. Doporučuju stavit se u nich na veletrhu příští týden. Určitě tam budou. Přišla mi od nich pozvánka. Já to u nich sjednal na veletrhu před 3 lety. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 11. Březen 2022 Sdílet Odesláno 11. Březen 2022 Dobrý tip! Chci se tam vydat tak je vyhledám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se