Přejít na obsah
Plavidla.cz

Ekolologie ??

Anachy

Doporučené příspěvky

To Lubor: neházejte všechno na zemědělce!!!! Kdybyste si otevřel leteckou mapu na Googlu, tak zjistíte, že tam žádná zemědělská farma není, ale nové postavené haly....ve kterých se vyrábí bůhví co

Já v té oblasti den před tím viděl veliká sklizená pole a pár týdnů před tím na těch polích byla ještě kukuřice. Kdysi jsem se v rámci letní aktivity podílel na silážování a viděl kolik smradlavé šťávy s pěnou z toho teče. Proto jsem si dovolil vyslovit domněnku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

souhlasím, ale v té oblasti jsem žádnou zem. farmu, potažmo kravím neviděl. když jsi se v rámci letní aktivity zúčastnil silážování, tak si asi pamatuješ, jak vydá kravín, nebo haly na ustájení dobytka. A já na těch snímcích žádný kravín, ani silážní žlab nevidím.

Na vysvětlenou- asi 25 roků jsem v zemědělství pracoval , tak si myslím, že o tom něco vím a mohu do této diskuze přispívat

odkaz na mapu, kde je farma na které jsem pracoval: https://mapy.cz/zakladni?x=14.3293034&y=50.1900682&z=18&base=ophoto&source=muni&id=4295

Upraveno uživatelem oshurty
Odkaz ke komentáři

Jo jo, kravín poznám. Dokonce mám vzdělání na jejich projektování :-)

Jeden je u Hojšína, hned pod Kamýkem.

Netvrdím, že to co nafotil Anachy jsou silážní šťávy, ale vzhledem k době (zrovna po sklizni kukuřice na siláž), poloze (mnoho polí s kukuřicí okolo), potřebě siláže (velkokapacitní kravín poblíž) mi to stále připadá jako velmi pravděpodobné.

Odkaz ke komentáři

Teď vážně, jestli jsi stavař, tak asi kravín poznáš i z leteckého snímku, a navíc bys mohl vědět i něco o konstrukci silážních žlabů a tedy víš, že každý žlab má tzv jímací jímku právě na silážní šťávy.

Vzhledem k letošnímu suchému roku, si dovolím tvrdit, že farmáři letos problémy se šťávami mít nebudou. Pamatuju rok, kdy se v září silážovala kukuřice o sušině 33 % a CASka nestíhala odvážet šťávy. To ale při letošním suchu nehrozí

Odkaz ke komentáři

A já pamatuju roky kdy se silážovalo jen tak na kraji pole, bez jámy, bez jímky a ze siláže jak začala pracovat to teklo po cestách, silnicích a potokama. To ale nic nemění na tom, že se oba jen dohadujeme co to mohlo být, ale Ty používáš pro diskusi konfliktní formulace typu: "...mohl bys vědět …" a " ….kdybyste si otevřel mapu, tak byste viděl...." a ...tak si asi pamatuješ, jak vydá kravín....".

Fórum je jako hospoda. Když si přisedne někdo a začne rýt, tak je čas přesednout si k jinému stolu.

Odkaz ke komentáři

Vážený pane, jestli Vám moje argumenty připadají konfliktní, tak sorry, ale asi jste se na tu mapu nepodíval. Nemám rád když se někdo naváží do zemědělců (farmářů), kteří v tomto konkrétním případě jsou v tom nevinně

P.S. ano, ty doby, kdy se silážovalo na kraji pole pamatuju taky.....:-)

Upraveno uživatelem oshurty
Odkaz ke komentáři

Vážený pane, jestli Vám moje argumenty připadají konfliktní, tak sorry, ale asi jste se na tu mapu nepodíval. Nemám rád když se někdo naváží do zemědělců (farmářů), kteří v tomto konkrétním případě jsou v tom nevinně

Ježišmarjá, to je zase diskuse. Prosím Tě čti pečlivěji co píšu a chvíli vydýchej, nežli zase pošleš rozhořčenou odpověď.

Nepsal jsem o Tvých konfliktních argumentech, ale o konfliktních formulacích, které v diskusi na fóru mohou snadno vyvolávat negativní emoce. To je velký rozdíl.

Já se s Tebou nehádám o absolutní pravdě co tam do řeky teklo, ale vyslovuju domněnky.

Ty bráníš zemědělce, ale já je nenapadl. Pouze jsem vyslovil vzhledem k okolnostem logickou domněnku.

Opakovaně argumentuješ, že jsem se nepodíval do mapy, že tam kravín není. Ale jak jsem psal, ten kravín je nedaleko a napsal jsem i kde, podívej se do mapy Ty. :D

Lekce psaní příspěvků do fóra:

To Lubor: neházejte všechno na zemědělce!!!! Kdybyste si otevřel leteckou mapu na Googlu, tak zjistíte, že tam žádná zemědělská farma není, ale nové postavené haly....ve kterých se vyrábí bůhví co
Teď vážně, jestli jsi stavař, tak asi kravín poznáš i z leteckého snímku, a navíc bys mohl vědět i něco o konstrukci silážních žlabů a tedy víš, že každý žlab má tzv jímací jímku právě na silážní šťávy.

…..

Oshurty mohl raději napsat:

Koukal jsem na mapu a nejbližší kravín je vzdušnou čarou 1,2km. Dneska už si zemědělci netroufnou založit krecht někde nadivoko a riskovat pokutu za znečištění potoka. Nezabezpečená siláž v toku toho potůčku není pravděpodobná. Spíše bych podezříval ten areál poblíž......

Odkaz ke komentáři

Sice je vlákno o něčem jiném, ale nechce se mi zakládat nový.

Tohoto si ekoteroristi nevšímaj. Za chvíli ale začnou blbnout s emisema a budem všichni v prrr. Dneska jsem natrefil na článek: https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vyletni-lode-kazi-evropskym-mestum-snahu-o-cisty-vzduch

Bojím se že nějakej ekoblb hodí do Bruselu návrh, se kterým se svezou i malá plavidla a ve finále budou chodit na emise i malý přívěšáky. A když jinde v evropě začnou řešit velké lodě, tak ti blbci u nás vymyslej něco, s čím se svezou všechna plavidla, protože těch velkejch tu moc není. Pak by mohly měřit ještě sekačky, pily, elektrocentrály a podobně...

Upraveno uživatelem Olin
Odkaz ke komentáři