Anachy Zveřejněno 24. Srpen 2018 Sdílet Zveřejněno 24. Srpen 2018 Tak nevím co si o tomhle mám myslet - včera to teklo v Kamýku nad Vltavou do řeky a buďte rádi, že sem nejde dát pachový vjem - fakt to stálo za to :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 24. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 24. Srpen 2018 často to bývají silážní šťávy. Zemědělci navozí hromadu kukuřice, ujezdí a zaplachtují. Ono to začne pracovat a pouštět šťávu. Ta pak teče do potoka a do řeky. škodí to svou kyselostí a smradem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 24. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 24. Srpen 2018 Nějak se mi to nezobrazilo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 24. Srpen 2018 Autor Sdílet Odesláno 24. Srpen 2018 Nějak se mi to nezobrazilo?Asi jsem akorát přidával další foto :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oshurty Odesláno 24. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 24. Srpen 2018 To Lubor: neházejte všechno na zemědělce!!!! Kdybyste si otevřel leteckou mapu na Googlu, tak zjistíte, že tam žádná zemědělská farma není, ale nové postavené haly....ve kterých se vyrábí bůhví co Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 24. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 24. Srpen 2018 Teda hrůza. Za chvíli se budeme plavit v septiku. Co se s tím dá dělat? Možná Aspoň poslat foto a souřadnice na životní prostředí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 25. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2018 To Lubor: neházejte všechno na zemědělce!!!! Kdybyste si otevřel leteckou mapu na Googlu, tak zjistíte, že tam žádná zemědělská farma není, ale nové postavené haly....ve kterých se vyrábí bůhví coJá v té oblasti den před tím viděl veliká sklizená pole a pár týdnů před tím na těch polích byla ještě kukuřice. Kdysi jsem se v rámci letní aktivity podílel na silážování a viděl kolik smradlavé šťávy s pěnou z toho teče. Proto jsem si dovolil vyslovit domněnku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 25. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2018 Jo a hned pod Kamýkem na tomhle břehu jsou velké louky, kde se pasou krávy. Ty v zimě musí něco žrát, což bývá siláž a ta se zakládá poblíž kravína. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oshurty Odesláno 25. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2018 (upraveno) souhlasím, ale v té oblasti jsem žádnou zem. farmu, potažmo kravím neviděl. když jsi se v rámci letní aktivity zúčastnil silážování, tak si asi pamatuješ, jak vydá kravín, nebo haly na ustájení dobytka. A já na těch snímcích žádný kravín, ani silážní žlab nevidím. Na vysvětlenou- asi 25 roků jsem v zemědělství pracoval , tak si myslím, že o tom něco vím a mohu do této diskuze přispívat odkaz na mapu, kde je farma na které jsem pracoval: https://mapy.cz/zakladni?x=14.3293034&y=50.1900682&z=18&base=ophoto&source=muni&id=4295 Upraveno 25. Srpen 2018 uživatelem oshurty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 25. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2018 Jo jo, kravín poznám. Dokonce mám vzdělání na jejich projektování :-)Jeden je u Hojšína, hned pod Kamýkem.Netvrdím, že to co nafotil Anachy jsou silážní šťávy, ale vzhledem k době (zrovna po sklizni kukuřice na siláž), poloze (mnoho polí s kukuřicí okolo), potřebě siláže (velkokapacitní kravín poblíž) mi to stále připadá jako velmi pravděpodobné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oshurty Odesláno 25. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2018 Teď vážně, jestli jsi stavař, tak asi kravín poznáš i z leteckého snímku, a navíc bys mohl vědět i něco o konstrukci silážních žlabů a tedy víš, že každý žlab má tzv jímací jímku právě na silážní šťávy. Vzhledem k letošnímu suchému roku, si dovolím tvrdit, že farmáři letos problémy se šťávami mít nebudou. Pamatuju rok, kdy se v září silážovala kukuřice o sušině 33 % a CASka nestíhala odvážet šťávy. To ale při letošním suchu nehrozí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 25. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2018 A já pamatuju roky kdy se silážovalo jen tak na kraji pole, bez jámy, bez jímky a ze siláže jak začala pracovat to teklo po cestách, silnicích a potokama. To ale nic nemění na tom, že se oba jen dohadujeme co to mohlo být, ale Ty používáš pro diskusi konfliktní formulace typu: "...mohl bys vědět …" a " ….kdybyste si otevřel mapu, tak byste viděl...." a ...tak si asi pamatuješ, jak vydá kravín....".Fórum je jako hospoda. Když si přisedne někdo a začne rýt, tak je čas přesednout si k jinému stolu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oshurty Odesláno 26. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2018 (upraveno) Vážený pane, jestli Vám moje argumenty připadají konfliktní, tak sorry, ale asi jste se na tu mapu nepodíval. Nemám rád když se někdo naváží do zemědělců (farmářů), kteří v tomto konkrétním případě jsou v tom nevinněP.S. ano, ty doby, kdy se silážovalo na kraji pole pamatuju taky.....:-) Upraveno 26. Srpen 2018 uživatelem oshurty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 26. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2018 Firma na zpracování peří Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oshurty Odesláno 26. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2018 děkuji :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Srpen 2018 Autor Sdílet Odesláno 26. Srpen 2018 No prima - hádky jsem tu každopádně vyvolat nechtěl :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 27. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 27. Srpen 2018 Vážený pane, jestli Vám moje argumenty připadají konfliktní, tak sorry, ale asi jste se na tu mapu nepodíval. Nemám rád když se někdo naváží do zemědělců (farmářů), kteří v tomto konkrétním případě jsou v tom nevinněJežišmarjá, to je zase diskuse. Prosím Tě čti pečlivěji co píšu a chvíli vydýchej, nežli zase pošleš rozhořčenou odpověď.Nepsal jsem o Tvých konfliktních argumentech, ale o konfliktních formulacích, které v diskusi na fóru mohou snadno vyvolávat negativní emoce. To je velký rozdíl. Já se s Tebou nehádám o absolutní pravdě co tam do řeky teklo, ale vyslovuju domněnky.Ty bráníš zemědělce, ale já je nenapadl. Pouze jsem vyslovil vzhledem k okolnostem logickou domněnku. Opakovaně argumentuješ, že jsem se nepodíval do mapy, že tam kravín není. Ale jak jsem psal, ten kravín je nedaleko a napsal jsem i kde, podívej se do mapy Ty. :D Lekce psaní příspěvků do fóra: To Lubor: neházejte všechno na zemědělce!!!! Kdybyste si otevřel leteckou mapu na Googlu, tak zjistíte, že tam žádná zemědělská farma není, ale nové postavené haly....ve kterých se vyrábí bůhví coTeď vážně, jestli jsi stavař, tak asi kravín poznáš i z leteckého snímku, a navíc bys mohl vědět i něco o konstrukci silážních žlabů a tedy víš, že každý žlab má tzv jímací jímku právě na silážní šťávy. …..Oshurty mohl raději napsat:Koukal jsem na mapu a nejbližší kravín je vzdušnou čarou 1,2km. Dneska už si zemědělci netroufnou založit krecht někde nadivoko a riskovat pokutu za znečištění potoka. Nezabezpečená siláž v toku toho potůčku není pravděpodobná. Spíše bych podezříval ten areál poblíž...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sedivak Odesláno 27. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 27. Srpen 2018 Dobrý Lubore😀👠Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 27. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 27. Srpen 2018 Fajn ale diskuze není o tom zda jsou nebo nejsou okolo zemědělci ale o tom že tečou sračky do vody. A nejen tady ale i v Týně atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 29. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2018 (upraveno) Sice je vlákno o něčem jiném, ale nechce se mi zakládat nový.Tohoto si ekoteroristi nevšímaj. Za chvíli ale začnou blbnout s emisema a budem všichni v prrr. Dneska jsem natrefil na článek: https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vyletni-lode-kazi-evropskym-mestum-snahu-o-cisty-vzduchBojím se že nějakej ekoblb hodí do Bruselu návrh, se kterým se svezou i malá plavidla a ve finále budou chodit na emise i malý přívěšáky. A když jinde v evropě začnou řešit velké lodě, tak ti blbci u nás vymyslej něco, s čím se svezou všechna plavidla, protože těch velkejch tu moc není. Pak by mohly měřit ještě sekačky, pily, elektrocentrály a podobně... Upraveno 29. Srpen 2018 uživatelem Olin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zet Odesláno 30. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 30. Srpen 2018 To se boj - bude hůř (jak hlásá bureš), ale zase se rozšíří sekce elektrolodě :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 30. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 30. Srpen 2018 To jsem zvědavý, čím ty těžký elektrolodě budeme po silnicích tahat, když nám hrozí elektroauta! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zet Odesláno 30. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 30. Srpen 2018 no přece těma elektrokárama :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 30. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 30. Srpen 2018 Já myslim, že až s náma bureš skončí, tak budeme chodit pěšky na pastvu, natož řešit čim tahat loď. :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karelgumak Odesláno 30. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 30. Srpen 2018 Na nás je Bureš krátkéj, jsme češi my dokážem vždycky všechno vojebat :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky