Přejít na obsah
Plavidla.cz

Zkušenosti s lodí Aneta 400 lux

Mandy

Doporučené příspěvky

Ahoj,

zvažujeme přechod z 3.8m gumáku s 20HP motorem Honda. Vybral jsem si http://azboat.cz/cs/kategorie/14-aneta-400-lux.html nebo https://www.boat007.cz/lode-cluny/motor-veslice/laminatovy-clun-lipno-404-motorova-lod.html Máte s nima někdo zkušenosti? Na webu jsem nic nenašel ... Rád bych jen přehodil motor a nechal ho upravit na řízení volantem. Loď používáme parkrát za rok u nás a každý rok cca na 14 dní v Chorvatsku. Díky za rady a zkušenosti ...

Mandy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 4 weeks later...
Ahoj,

zvažujeme přechod z 3.8m gumáku s 20HP motorem Honda. Vybral jsem si http://azboat.cz/cs/kategorie/14-aneta-400-lux.html nebo https://www.boat007.cz/lode-cluny/motor-veslice/laminatovy-clun-lipno-404-motorova-lod.html Máte s nima někdo zkušenosti? Na webu jsem nic nenašel ... Rád bych jen přehodil motor a nechal ho upravit na řízení volantem. Loď používáme parkrát za rok u nás a každý rok cca na 14 dní v Chorvatsku. Díky za rady a zkušenosti ...

Mandy

Opravdu nikdo tyto čluny neznáte? Díky.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, znám, ale jenom z obrázku jako ty. Osobně myslím, že u nás celkem dobrý, ale na moře nic moc, je to poměrně úzký a ve vlnách (nemyslím metrové) to moc stabilní nebude. I když těch rybářských o něco větších tam jezdí spousta, ale většínou s 5-ti koňákem. S dvacítkou to určitě pojede v kluzu i ve třech, záleží, co od toho čekáš?
Odkaz ke komentáři

Ahoj, znám, ale jenom z obrázku jako ty. Osobně myslím, že u nás celkem dobrý, ale na moře nic moc, je to poměrně úzký a ve vlnách (nemyslím metrové) to moc stabilní nebude. I když těch rybářských o něco větších tam jezdí spousta, ale většínou s 5-ti koňákem. S dvacítkou to určitě pojede v kluzu i ve třech, záleží, co od toho čekáš?

Mám teď nafukovací 3.8m gumák od Boat 007. Jede parádně, ale jakmile jsou trošku vlnky, tak už nemůžu do skluzu, protože to hrozně mlátí. Chtěl bych jít o level výš, ale zachovat si stávající motor Honda BF20 s krátkou nohou, ale mít volant. Cenové tak max za 100tis.

řeším, jestli je lepší cca 4m RIB, třeba tento https://www.boat007.cz/lode-cluny/cluny-s-volantem/rib-380-nafukovaci-cluny-boat007.html

Nebo jestli nekoupit nějakou "pramici", jako byla třeba ta Aneta 400lux.

Nic většího nechci, budu vozit jen 3 dospělé a 2 děti.

Odkaz ke komentáři

Já mám 7 let RIB 4m (to o čem uvažuješ), dlouho zvažuji, jestli bude další laminát nebo zase RIB ? Na laminátu mě láká mnohem větší prostor, Rib je zase stabilnější a asi u něho zase zůstanu, i když spousta lidí šla cestou laminátu. Já jezdím jen na moře a potřebuji větší, aspoň 5m, i když jezdíme většinou dva. Je to hodně znát, když se moře rozvlní, tak je každý decimetr délky znát, to nakonec víš sám. Nejlepší je asi se s někým svézt a porovnat, co ti bude nejlíp vyhovovat.
Odkaz ke komentáři

Dík za info, může to být zajímavý. Cena je předpokládám za holý člun. Na bazaru už delší dobu inzerují Highfield, taky Al, tam se mně ale nelíbí hranatá konzole a sedačka, zřejmě taky z Al. Nebo Avar yacht má v nabídce čluny Gala, u kterých se mně zase líbí prodlouženě dno za zrcadlem. Uvažuju o tom že na můj Rib"přibastlím" něco podobnýho. Myslím, že prodloužení spodku lodi asi 25 cm by se u 4m člunu mohlo pozitivně projevit (jestli ho dřív neprodám...). Ještě mě napadlo, jestli Al kýl nebude na vlnách vydávat nepříjemne zvuky? přece jen je to plech.
Odkaz ke komentáři

Quicksilver 420 rib se samozrejme neukazuje jen dealerum a je to konstrukcne neco jineho, nez klasicky laminat rib, zvlaste nez celolaminat Adventure. Nema to sendvicovou konstrukci, blbe se v tom nerovnym kylu sedi/stoji, je to mene pevne (chybi jedna vrstva podlahy) a je to hlucnejsi (jako vsechny hliniky). Klasickou konstrukci ma letity Quicksilver 420 Oceanrunner.
Odkaz ke komentáři

Opravdu nikdo tyto čluny neznáte? Díky.

Nemuzu rict ze bych ji znal, ale videl jsem je na Slapech před par lety a mely prave 20HP motory. Moc se mi to tenkrat libilo (az na tu absenci kajuty) a jelo jim to s tim hezky.

Vzhledem k tomu, ze preferuju laminat před nafouklym hadrakem, uz kvůli pripadnym opravam poskozeni, tak bych ji jednoznacne dal prednost.

Odkaz ke komentáři

• 2 years later...
  • 1 year later...
Ahoj všem, neznamená, že když sem nepíšu, že neznamená, že tady nečtu. - Tak jsem nakonec koupil tu Anetu LUX - s opalovacím platem. Mám na ní 15 HP dálku, za rok 2021 najeto cca 90mth Labe Lefkada Řecko. oproti mému bývalému gumáku suzumar 400 je to uplně jiný level. Je pravdou že gumák je stabilnější - taková placka na vodě, ale tahle laminátka je sice vratší, ale jízdní vlstnosti nesrovnatelné, rovněž prostor. Na moři zládla i 1,5m vlny jsem max spokojen ve dvou dospělých , s vybavením na lodi max rychlost dle GPS 39 km/h 3 dospělí 31/km/h. Ale my se rádi kocháme tak jezdíme tak na 1/4 plynu, kdo jezdíte po Labi určitě jsme se potkali většinou se plavíme mezi Týncem nad Labem a Nymburkem jsme asi zatím první s touto lodí na Labi, jinou jsem zatím neviděl - finančně mě vyšla se všemi doplňky na 89.000 Kč. V ceně bylo i namontování a předělání motoru co mi zbyl po gumáku na dálkové ovládání - měl puvodně pínu. Mohl jsem si vybrat barvu, kolik a jaké vyzáky, jak dlouhé a vysoké zábradlí atd. atd. Vozím na vleku co jsem měl z předešlého člunu.
Odkaz ke komentáři