vladimír Odesláno 27. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 27. Srpen 2018 V pátek jsem se po 6-ti týdnech vrátil z HR a čtu první vlákno a nestačím se divit... Oshurty, prosím tě nech si poradit, vymýšlíš fakt p....y. Mám už 7let 4m RIB (normální, ne s laťkovou podlahou) a vím jaké jsou rázy na vlnách a co to musí vydržet. Navíc RIB člun je navržen pro skluový režim, kterého se slabým motorem nikdy nedosáhneš. A jestli to máš na pojíždění na rybníku, tak proč RIB????? Za dva měsíce budu taky penzista, od mládí jsem kutil, vymýšlel jsem a vytvářel ledacos, ale toto fakt ne. A jestli chceš fakt laminovat, koukni na YouTube. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oshurty Odesláno 27. Srpen 2018 Autor Sdílet Odesláno 27. Srpen 2018 Přátelé děkuji, přivedli jste mě svými radami zase na správnou cestu. RIB jsem zavrhl, po debatě s TAURUSEM začínám přemýšlet o nafukovacím kýlu. 6e se svou váhou a s malým motorem člun do skluzu nedostanu, je mi jasné, denně jsem na Ebayi a koukám po motorech... zatím se kloním k dvoutaktu dvouválci, značek je na výběr několik, stáří v průměru 10 roků (můj cenový strop je 500€). dokonce jsem zahlídl i za 100 € DVA DDR motory, Forelle, 7,5HP, dvoutakt. asi na ně pojedu podívat, přes zimu bych snad jeden zprovoznil. Nevíte jak je to s legislativou? smí se ještě vůbec používat???Dvoutakt se mi zamlouvá víc jak 4T, přijde mi jednodušší a má i lepší ? průběh točivého momentu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 27. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 27. Srpen 2018 S mým Zodiac Zoom 310 s 6PS čtyřtaktním Tohatsu se obvykle do kluzu dostanu i ve dvou lidech i s nádrží na 10 litrů a troškou věcí v tašce. Vážím lehce přes osmdesát, manželka méně (přesnou váhu zde z důvodu osobní bezpečnosti nemohu uvádět). Proti větru to jde s obtížemi, nejlépe to jde dolů po velké vlně ale to spíše na moři že. Podlaha klasická překližková ze čtyř dílů, dole pak nafukovací kýl. Žádné extra vychytávky ani kolečka. Jo a ještě vozím dvoukilovou rozkládací kotvu, tu mám napevno uvázanou k zrcadlu asi na osmimetrovém špagátu a dva nenasákavé lodní polštářky a jedno sedací lehátko. Takže vlastně sumasumárum je toho docela dost. polštářky: https://www.awn.de/catalogsearch/result/?cat=0&q=AWN+Silikon+Kapok-Kissen sedačka: https://www.awn.de/comfort-seat.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 27. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 27. Srpen 2018 (upraveno) Tak, tak, se šestkou to jakž-takž jde, s pětkou čtyřtaktem ve dvou je to horší. Pokud se zadaří, tak už to pak docela frčí. Upraveno 27. Srpen 2018 uživatelem taurus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oshurty Odesláno 27. Srpen 2018 Autor Sdílet Odesláno 27. Srpen 2018 (upraveno) Tak přátelé, byl jsem se podívat na ty DDR motory, a musím říct, že měly cenu tak šrotu _ kousnutý, bez svíček, zaprášený... hrůze. kdyby je nechal za cenu šrotu (za 20€ ) tak jsem je možná vzal. ještě že jsem měl co k vyřizoání v TP, pak už to bylo jen kousek přes kopec, takže mě těch pár km nezruinovalo našel jsem ale jeden Mercury ( https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/aussenborder-mercury-7-5-ps/932441623-211-5124) pán mi napsal, že je sice asi 20 roků starý, ale používaný pouze jako manipulační na plachetnici, je to dvou takt, dvouválec , 7,5 PS, za 250 € pro mě lákavá cena....., ta vzdálenost pro mě není trága, o 100 km dál mám příbuzné, tak bych to mohl spojit.... čekám na Vaše názory... Upraveno 27. Srpen 2018 uživatelem oshurty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raschi Odesláno 28. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 28. Srpen 2018 ... Nevíte jak je to s legislativou? smí se ještě vůbec používat??? ...Bez registrace se mohou provozovat pouze motory do 5HP, tam je jedno, jak jsou staré. Silnější musejí být registrované na SPS a to včetně člunu, na kterém jsou provozované. Motor a člun půjdou přihlásit, jen pokud mají CE certifikát nebo mají doklad o předchozí registraci u nás nebo jiné zemi EU. K svému člunu bys CE certifikát měl mít. Když si budeš chtít přivézt třeba ten starý Mercury 7.5HP z Německa, budeš potřebovat kromě ověřené kupní smlouvy ještě doklad o odhlášce z německého registru, jinak ti jej na SPS nepřihlásí. A pokud v Německu registrovaný nebyl, potom se u nás už přihlásit ani legálně provozovat nedá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oshurty Odesláno 28. Srpen 2018 Autor Sdílet Odesláno 28. Srpen 2018 Díky za upozornění, a asi to bude problém. V německu prý musí mít průkaz "VMP"a tedy i registraci jen pro motory nad 15 PS..... Asi budu muset poslat dotaz na SPS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 28. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 28. Srpen 2018 Pokud vim, registraci musí mit přes 2.5HP, ale ridi se to bez papiru. Takze na 7.5HP by mel papir existovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oshurty Odesláno 28. Srpen 2018 Autor Sdílet Odesláno 28. Srpen 2018 Máte pravdu, člun delší jak 2,5 m a motor nad 2,21 kW podléhají povinné registraci. Bez registrace plachetnice do 5,5 m a čluny poháněné vlastními svaly Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 28. Srpen 2018 Sdílet Odesláno 28. Srpen 2018 S tou registrací ohledně výkonu jsem byl z výše uvedeného dost překvapen. Na stránkách SPS je uvedena povinost od 4kW, t.j. asi 5,5HP. Nikdy jsem se o to nijak nestaral, mám lodě které registraci a technickým prohlídkám jednoznačně podléhají. Buď jak buď jsem nikdy neviděl číslo na pramicích a pod. s motory přes pět koní, o technických prohlídkách nemluvě. Není tam nějaká výjimka ohledně velikosti lodi nebo něco v tom smyslu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
oshurty Odesláno 28. Srpen 2018 Autor Sdílet Odesláno 28. Srpen 2018 Ta moje poznámka o délce 2,5 m a výkonu nad 2,21 kW je pro Německo. v česku platí , že registraci podléhají motory nad 5 HP výkonu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se