bambinone Zveřejněno 2. Červen 2010 Sdílet Zveřejněno 2. Červen 2010 Jezdím na benzín v neveliké nádrží bez budíku. Nemáte nějaké tipy na benzínové stanice (speciálně na Vltavě, ale obecně vlastně kdekoliv) dobře dosažitelné od vody - nejlépe se odkazem třebas na maps.google.com nebo podobně. Pak by mohly být výlety lépe plánovány a pár tutovek by člověk mohl mít i na taháku s sebou. Možná ovšem, že takové informace jsou už někde na webu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 2. Červen 2010 Sdílet Odesláno 2. Červen 2010 Marina Nelahozeves,čerpání přímo do lodi!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 2. Červen 2010 Sdílet Odesláno 2. Červen 2010 Přímo do lodi ještě Píšťany na Labi, jinak je poměrně dost benzinek u silnic u vody, většinou jde nějak zastavit. Zmiňuješ Google - krom jiného jde celkem dobře použít Google Earth (vrstvy, další, kategorie míst, čerpací stanice). Při zvětšení vidíš dobře vzdálenost a dá se odhadnout i situace pro zakotvení. Pump je tam naprostá většina (možná všechny), jako perlička je, že výše uvedené pumpy na vodě tam zrovna nejsou. Dalších možností a různých map vč. GPS jsou mraky - i když tam sem tam nějaká chyba bývá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Červen 2010 Sdílet Odesláno 2. Červen 2010 Tankování na Vltavě stojí za starou belu - když to vezmu od Kamýcké přehrady dolu, tak jedna je přímo v Kamýku zde se dá celkem slušně zastavit, přejít most a natankovat do kanystrů, potom až ke Slapské přehradě nikde nic. Dále v Davli, Měchenice tyto mám vyzkoušené a jsou dostupné od vody. Potom už jen koukat do mapy a zkoušet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 2. Červen 2010 Sdílet Odesláno 2. Červen 2010 Ahoj. Mam obavy, ze za starou belu stoji tankovani nejen na Vltave. Na Labi to neni o nic lepsi. Kdyz uz je treba nejaka benzinka v blizkosti brehu, tak ale neni poradne sance nekde zakotvit lod, protoze tam jsou zase sutry a je to o rozparani boku, nebo dna lode a urazeni Z-nahonu. Ja jsem vyuzival nasich lodnich benzinek s tim, ze jsem si na litru skoro dve koruny priplatil. Nojo, bohuzel dan za luxus, co by jsme take chteli :). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 2. Červen 2010 Sdílet Odesláno 2. Červen 2010 Máte pravdu, ale zase bych to tak černě neviděl. Pokud jedeš "někam a zpět", tak při zdejších vzálenostech se to dá díky Píšťanům, Nelahozevsi, okolí Prahy, Kamýku a Týnu n. Vltavou (tam je to trochu dál od vody) celkem přežít - každá loď má dojezd min. těch 150 km. Horší je, když se někde chceš trochu zdržet a jezdit v místě. Pak natahat plnou nádrž odněkud z města, balancovat s kanystry na kameném záhozu který klouže, neodřít loď, přelévat atd. je vskutku dovolenkový zážitek. V Píšťanech jsem loni tankoval asi třikrát a mám dojem, že cena benzinu byla prakticky stejná jako jinde. Možná jsem měl zrovna štěstí. V Nelahozevsi nevím, tam jsem nečerpal. Jinak dotaz - je něco letos na vodě v Praze? Zaslechl jsem cosi o tankovací lodi, ale už nevím kde a co. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 3. Červen 2010 Sdílet Odesláno 3. Červen 2010 Jinak dotaz - je něco letos na vodě v Praze? Zaslechl jsem cosi o tankovací lodi, ale už nevím kde a co.Již tu také někde výše bylo řešeno - tankovací loď vPraze stojí ale bohužel jen nafta, jelikož velký "pramice" jezděj na "ropu" a pro malý se jim to nevyplatí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bambinone Odesláno 3. Červen 2010 Autor Sdílet Odesláno 3. Červen 2010 ... Zmiňuješ Google - krom jiného jde celkem dobře použít Google Earth (vrstvy, další, kategorie míst, čerpací stanice). Při zvětšení vidíš dobře vzdálenost a dá se odhadnout i situace pro zakotvení. Pump je tam naprostá většina (možná všechny), jako perlička je, že výše uvedené pumpy na vodě tam zrovna nejsou. Dalších možností a různých map vč. GPS jsou mraky - i když tam sem tam nějaká chyba bývá...Dobrý tip - Google Earth mě nenapadl. Po zobrazení čerpacích stanic je to docela instruktivní... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka_Tce Odesláno 17. Květen 2011 Sdílet Odesláno 17. Květen 2011 Zdravím Vás, už jste se někdo, někdy zabývali připojením externí nádrže k motoru, ketrý není vybaven kanektorem? Inspirovala mě plavba na letošní sraz a nutnost častého dolévání paliva do vestavěné nádeže. Existuje nějaká vychytávka? Díky, Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 17. Květen 2011 Sdílet Odesláno 17. Květen 2011 (upraveno) Zalezi na tom jestli ten motor ma cerpadlo nebo nema.U motoru s cerpadlem jsem normalne vzal hadicku a napojil pres kus trubicky na privod z nadrze.U dvoutaktu by melo jit cerpadlo snadno doplnit, u 4T zalezi na konretnim motoru, ale urcite se neco da najit. Je to ovsem zasah do motoru. Upraveno 17. Květen 2011 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 17. Květen 2011 Sdílet Odesláno 17. Květen 2011 Nikdy jsem to neřešil, ale mělo by jít použít el. benzinové čerpadlo třeba ze škody 1203. Nevím, jak je to s dopravními tlaky u moderních aut se vstřiky a navíc budou ta čerpadla asi různě "vestavěná", ale ta dvanácettrojka se mi zdá použitelná přímo na karburátor, alespoň se jednoduše dávala v případě poruchy AC pumpy u různých aut. Chce to ale 12 V akumulátor, byť nějaký mini. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 17. Květen 2011 Sdílet Odesláno 17. Květen 2011 (upraveno) Cerpadlo z 1203ky neni pry prilis spolehlivy. Spotreba proudu je u cerpadel znacna. Univerzalne se pouziva treba neco z tohodle: http://www.rallyeracing.cz/eshop/category.php?id_category=92 Mel jsem ovsem puvodne namysli treba benzinovy cerpadlo z nejakyho staryho auta, napojeny nekde kolem vackovky. Upraveno 17. Květen 2011 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 18. Květen 2011 Sdílet Odesláno 18. Květen 2011 Já jsem vyměnil mechanickou pumpu za elektrickou a mám pokoj dával jsem tuto : http://cgi.ebay.de/Kraftstoffpumpe-Benzinpumpe-elektrisch-Vergaser-NEU-/190533006223?pt=Teile_ohne_Strassenzulassung&hash=item2c5ca6f38f Funguje perfektně dává jen když je potřeba, odpadla nutnost přepadu z karburátoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka_Tce Odesláno 19. Květen 2011 Sdílet Odesláno 19. Květen 2011 To je dobrý, on tam ani moc vysokej tlak být nemusí, normálně to tam teče samospádem. A když zavře plovák, tak čerpadlo vypne. U mě by to znamenalo instalaci aku, ale k tý stejně časem dojde. Tak Vám díky za rady a jen šťastný plavby. Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 19. Květen 2011 Sdílet Odesláno 19. Květen 2011 (upraveno) Já jsem vyměnil mechanickou pumpu za elektrickou a mám pokoj dával jsem tuto : http://cgi.ebay.de/Kraftstoffpumpe-Benzinpumpe-elektrisch-Vergaser-NEU-/190533006223?pt=Teile_ohne_Strassenzulassung&hash=item2c5ca6f38f Funguje perfektně dává jen když je potřeba, odpadla nutnost přepadu z karburátoru.to je principem stejná pumpa co v š 1203 nebo Tatře 603/613 od fy.Lucas na dvoutaktu stačí navrtat víko přefukovacího kanálu a dát pumpu membránovou z nějakýho přívěšáku Upraveno 19. Květen 2011 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 30. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2013 V létě plánuju cestu do Poděbrad a na Orlík...je někde aktuální seznam "použitelných" odzkoušených benzinek? Nádrž mam sice na 300L, k tomu 4 x 20 L kanistry ale vzhledem ke spotřebě proti proudu to vidím tak na 200 Km max bez rezervy. Určitě bych potřeboval min 1x tankovat kolem Orlíku a v okolí Poděbrad protože vyrazím z Píšťan. Díky za rady... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 30. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2013 (upraveno) je tady ITInerar-par jich tam najdes-k tem Podebradum-kdyz to vezmes ještě kousek vejs(a stoji to za to) tak v Tynci možna už bude možnost primo u vody (pripadne se priveze) Upraveno 30. Prosinec 2013 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 30. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2013 Kousek jo? ... 6 komor :-) ale kdyby mi došel benzim, můžu pádlovat po proudu hihihi... a kde je ten itinerář? Můžeš mi dát link? Díky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 30. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2013 V létě plánuju cestu do Poděbrad a na Orlík...je někde aktuální seznam "použitelných" odzkoušených benzinek? Nádrž mam sice na 300L, k tomu 4 x 20 L kanistry ale vzhledem ke spotřebě proti proudu to vidím tak na 200 Km max bez rezervy. Určitě bych potřeboval min 1x tankovat kolem Orlíku a v okolí Poděbrad protože vyrazím z Píšťan. Díky za rady... :-)Vltava :Nad Prahou v Modřovicích je pumpa kousek od kotviště hotelu Fregata.Nejpohodlnější tankování budeš mít na Živohošti tam udělali pumpu přímo pro lodě. Je to kousek od mostu proti proudu kdybych tu měl po ruce mapu tak ti řeknu i kilometráž.Další možnost budeš mít v Kamýku nad Vltavou je tam hned u mostu benzinka pro auta ale je nutné zastavit na druhém břehu a přejít přes most.Na orlické přehradě bohužel nikde pumpy nejsou v normálním dosahu pro chůzi. A pokud by jsi dojel až do Týna nad Vltavou tak tam je benzinka cca 500 m od vody, takže opět kanystry a pochodovat :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 30. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2013 (upraveno) nahore na uvodni strance diskuse Plavidel je takovej modrej prouzek a po kliknuti na prislusny nadpis se ti otevre-jak jednoduche :D Upraveno 30. Prosinec 2013 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 30. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2013 To packa: Ahaaaa, už vidim... dobrý ! Prubnu to nějak vytisknout...Díky,,, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 30. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2013 Na stare zivoosti, po prave ruce proti proudu, takova bouda na zeleznejch nohach z vody. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 31. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 31. Prosinec 2013 Rudo, tvuj plan zni zajimave, ze bych se taky pridal ??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 31. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 31. Prosinec 2013 Tome klidně, ale nemysli si že tě potáhnu celou cestu....:-) Jo jo, já vím, hajzli ste !!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 31. Prosinec 2013 Sdílet Odesláno 31. Prosinec 2013 prima kuciiiii prijedte se podivat k nam na vltavu rad vas pohostim :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se