Přejít na obsah
Plavidla.cz

QUICKSILVER 425 + MERCURY 60 HP

ago

Doporučené příspěvky

Zdravím koupil jsem si 8 let starý Quicksilver 425 +Mercury 60HP je to moje čtvrtá lod nejsem nováček a šel jsem do menší protože už jezdím jen s manželkou vadí mi že při plavbě ve výtlaku lod kličkuje!! Pomohli by stabilizační křidéka nad vrtuli nebo něco jiného prosím o radu a dále mi vadí řízení které jde velmi ztuha předchozí majitel se vymlouvá že je to schválě z výroby aby lod na moři při vlnách neměnila směr já tomu nevěřím lod byla prokazatelně servisovaná ve značkovém servisu Mercury Schon na Slapech tento rok.Díky za radu. Ago
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můj Coaster taky děsně kličkuje. S tím se u těchhle lodí nedá nic dělat. Křídlo mám, to na kličkování nemá vliv.

Co se týče tuhého řízení, já bych odpojil kabel a zkusil, jak se otáčí motor. Může to být zatuhlé ve svislém čepu držáku motoru. Pokud je to v kabelu, tak vyndat, vyčistit, promazat. Totéž s převodkou.

Že by bylo řízení schválně tuhé, to je nějaká pitomost. Jak by se toho asi docílilo. To by tam musel být nějaký třecí segment.

Když jsem měl 50HP na lodi 5m, tak šlo řízení docela lehce. Se 100HP už to bylo hodně tuhé, i když řízení a kabel na takový výkon byly dimenzované a byly v perfektním stavu.

Odkaz ke komentáři

Ago taky to vidím jako David , je to krátká lod a kličkovat bude .Podrazit motor je ideální . Já to udělal dokonce tak že na horní šrouby jsem dal dubové klínky , protože uhel zrcadla to nedával.

Co se týká tuhého řízení , tak je otázka jak dlouho tam je ten bovden , promazat nepomáhá , pouze vyhodit , moc peněz to zase není .

Jinak servis na Slapech u Schona je suprovej , jinam to ani nedávám . Doporučuji se poradit s ním . Tady to je co názor to originál .

Odkaz ke komentáři