Anachy Zveřejněno 1. Červenec 2018 Sdílet Zveřejněno 1. Červenec 2018 Tak nám to konečně letos vyšlo, zatím je dost vody a uskutečnil jsem cestu z kotviště do českých Budějovic. Pokud to někoho zajímá, tak zde pár údajů z plavby. Napluto celkem tam a zpět dle GPS (v tabletu spuštěn program Locus Map) 220 km. Převážná část plavby výtlačným režimem cca 9-11 km/h. Zřejmě by to šlo dát na jeden zátah i ve výtlaku, ale měl jsem na to týden tak jsem, to projel pohodově. Start v neděli a první noc ještě na Orlické cca 10 km pod Kořenskem, v pondělí v Týnu nad Vltavou oběd a dotankování (měl jsem při vyplutí plnou a dal bych to tam a zpět ale raději pokud mohu tak si skočím k pumpě pro palivo a Týn je ideální - mám skládací dvojkolák a dva 25 l kanystry a držím stále plnou bandu). Po obědě pohodový přesun do přístavu Hluboká nad Vltavou. Co se týče koupání tak je zde ještě možnost nad komorou Hněvkovice I za hrází po cca 10 km už ta voda není nic moc. Přístav Hluboká mohu jen doporučit, příjemný pan správce, cena kotvení lodě 100,- Kč za noc a i bez přístavní karty možnost využití WC a sprch za vstup 20,- Kč (na dveřích zámek na peníze) V této době i dostatek kotvení pro návštěvy. Jinak možné také využít pilířky pro napojení 220 V a doplnění vody hadicí (jen na kartu). V úterý přesun do českých Budějovic, kde je možné kotvení u veřejného mola - veliké zklamání když je u parkovací cedule nápis jen pod dobu 15 min. No stejně jsem vyrazily na oběd do města - výhoda, že ještě nebyli prázdniny a ani víkend kdy molo využívá lodní doprava Hluboká - čB. Opět jsem se vrátily na Hlubokou (přístav je fakt příjemné zázemí). Ve středu jsem vyrazil zpět do Týna nad Vltavou, kde jsem tentokrát přenocoval u městského mola (kotvení přes den max. 3 hod. a přes noc bez omezení - zadarmo). Ve čtvrtek v dešti zpět na Orlickou vodu, kde jsem přenocoval - bohužel termíny fungování výtahu na Orlické a komory v Kamýku moc nekoresponduje z provozem Kořenska - Vrbné. V pátek výtah a se strachem aby voda nezamrzla :) (pod hrází jen 3 st.C) jsem dorazil do kotviště.Pokud někdo chce nějaké postřehy z plavby - rád doplním. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 1. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 1. Červenec 2018 Blahopřeji k super výletu,jihočeská Vltava je moc pěkná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 2. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2018 Nevšiml jsi se jak na tom bylo z obsazeností kotviště v Týně ještě před lávkou? Při připlutí od Kořenska po pravé straně. Na kotviště mezi mosty se kvůli stěžni nedostanu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zet Odesláno 2. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2018 Já ti můžu jenom závidět, snad se někdy někde potkáme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 2. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2018 Taky mám letos v plánu jízdu Praha - čB - PrahaJak daleko je od vody je ta benzínka n Týně? Jak se tam stojí s lodí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Červenec 2018 Autor Sdílet Odesláno 2. Červenec 2018 V Týně celkem slušné městské molo, čerpačka je od stání přes most cca 500 m Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 2. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2018 Charlie - co jsem viděl tak je to bez šance. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 2. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2018 Myslel jsem si to, takže se tam nic nezměnilo. Před dvěma lety jsem se tam vmačkl na jediné volné místo, jinak samé trvale kotvící lodě. No budu doufat že bude něco volného. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 2. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2018 Kdysi, když tam byla tak jedna, dvě "trvalé" lodě, jsme se vyvazovali vedle sebe. Dnes je to tam komplet plné lodí, na kterých nikdo není a tuhle možnost bych si asi nelajz. Zkus s domluvit naproti - i když tomu moc šancí nedávám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 3. Červenec 2018 Autor Sdílet Odesláno 3. Červenec 2018 Nevšiml jsi se jak na tom bylo z obsazeností kotviště v Týně ještě před lávkou? Při připlutí od Kořenska po pravé straně. Na kotviště mezi mosty se kvůli stěžni nedostanu.Před lávkou bylo na kotvišti tak jedno místo, ale naproti němu je půjčovna, tak možná by to šlo domluvit tam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 3. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 3. Červenec 2018 Díky, no snad něco volného chytnem. Nechápu, že tam nejsou ještě před lávkou návštěvnická stání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 6. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 6. Červenec 2018 Tak nakonec tu v Týně byli 2 volná místa, do jednoho jsem se nevešel, ale druhé klaplo, takže pohoda. Kamarád se vyvázal na nás. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 7. Červenec 2018 Autor Sdílet Odesláno 7. Červenec 2018 :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky