Přejít na obsah
Plavidla.cz

závěsný motor na loď

leviatan

Doporučené příspěvky

Před 14ti dny mi ukradli veslici, kterou jsem se dostával na bójku, řetěz neřetěz. Pravdu má Jiřina z dnešního příspěvku k zabezpečení vleků, že když si tě "vyčíhnou" nepomůže ti nic. To bohužel platí i o uklízení motoru do kajuty. Pro krátkodobé opuštění lodi třeba na večeři by mělo stačit nasměrovat křídla utahovacích šroubů k sobě a spojit je visacím zámkem - je k tomu většinou dost špatný přístup na utržení i na přestřižení (bohužel i na odemykání). Jinak nezbývá než motor každý víkend stěhovat, což je dost k nas.... . Pak snad jenom pojištění, s tím však zkušenost nemám.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

bohužel v tom máš pravdu, motor radši dovnitř nedávam, protože preferuji aby mi uradli motor než, aby mi ukradli motor + splundrovlai lod zevnitř....

pojistka bohužel nejde. přesto že je v čR jedna spolčnost která nabízí pojistku, tak jsem se posléze dočetl drobným písmem v pojistných podmínkách, že proti odcizení, či částečné krádeži ti to pojistka pokryje pokud byl

1/motor proti odcizení zabezpečen,

2/ nedílnou součástí plavidla a

3/ plavidlo se v době krádeže nacházelo v zabezpečeném hlídaném arealu....

pokud nesplníš tyto podmínky... nemáš nárok na vyplacení pojistky.... plus částečná krádež je nabízena pouze v balíčku (živelná pohroma, poškození, krádež) tudíž v tom nejobsáhlejším a s pojistným stropem 250 000kč činí pojistný 18 000kč ročne + spoluúčasst 5000kč... otázka je tedy do jaké míry se vyplatí platit 18000kč, když po roce ti ukradnou motor za 20 000 a vyplatí ti 15 000?!

Odkaz ke komentáři

Pokud je na lodi 12V není problém zabezpečení elektronické.Používám klasický autoalarm s gps a sms pagerem.Reaguje na přerušení vedení k motoru.Pokud mám loď zakrytou perseninkem tak zapínám pohybová mikrovlnná čidla.Pořizovací cena cca 4000 materiál 2000 montáž.Mohu dodat včetně montáže.Schopný autoelektrikář to zvládne bez potíží.Stačí se poptat u vás v okolí.
Odkaz ke komentáři

jasně, ale to ti zahouká na mobil, že ti kradou motor, než z prahy ujedu 70km na orlík tak "frajři" s motorem jsou uz v nemecku a nebo doma v garazi skacou kolem meho motoru :( a nebo je to jinak??? ideální by bylo nějáké GPS které mi řekne kde můj motor skončil...
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...