licar Zveřejněno 1. Červen 2010 Sdílet Zveřejněno 1. Červen 2010 Zdravim všechny priznivce gumaku. Chci poprosit o radu. Letos jsem po 6letech zakoupil gumak 4,7m s motorem 50hp.Vlastnim mezinarodni prukaz vudce rekreacniho plavidla z roku 2003 a slysel jsem, ze chorvati tam s tim delaji problem se zakoupenim vinety. Pry nechteji uznavat ceske resp vsechny cizi a ze je potreba udelat si primo v HR. Dale se chci zeptat na rekreacni sporty jako je tahani kruhu popr lyzare, zda je to nejak omezene. Pred 6lety po gumakach tam nestekl ani pes, ale pry maji moznost dokonce zabavit lod, a to bych nerad. Muze nekdo poradit ale fakt obektivne. Na netu setoho pise sice dosti, ale presne to nevi nikdo.-))Pisnete jen sms na tel 776 776 776 a ja cinknu zpatky, ci se tu zas zitra obevim. Moc diky za info. Marek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asfaltsurfer Odesláno 2. Červen 2010 Sdílet Odesláno 2. Červen 2010 pokud budete mít mezinárodní průkaz vůdce malého plavidla,mezinárodní nebo dnes vlastně již ,,nový,, platný průkaz lodního osvědčení + pojištění/je levnější uzavřít v HR/ tak nebudete mít problém žádný a vinětu si bez problémů koupíte.... pokud nebudete vyvádět nějaké kraviny tj.třeba rychlá jízda kolem břehu,pláží,průplavavech,kanálech,přístavevech atd.tak si vás nikdo nevšimne....tahat lyže ,kruh můžete prakticky všude samozřejmě s ohledem na bezpečnost ,plavební trasy atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BAŽINÁK Odesláno 9. Červenec 2010 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2010 Platí pro malá plavidla, která v čR nepodléhají evidenci, ale u kterých je v Chorvatsku nutné prokázat identifikaci majitele a jeho plavidla s pohonným motorem.Evidenční list obsahuje údaje vlastníka a základní technické údaje plavidla a pohonného motoru.Tak co nato je to pravda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanda Odesláno 2. Srpen 2010 Sdílet Odesláno 2. Srpen 2010 ahoj všem, vrátil jsem se z Chorvatska, kde jsem byl letos poprvé se člunem, gumák 320 cm, motor 15 hp, vlastním u nás vydaný mezinárodní průkaz VMP a s potěšením můžu oznámit, že jsem se nesetkal nikde se žádným problémem. Kapitán v Omiši chtěl akorát doklady od plavidla, moje doklady, cestovní doklady osob na plavidle, a nakonec už jenom peníze, celkem 330 kuna/rok Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrgar Odesláno 3. Srpen 2010 Sdílet Odesláno 3. Srpen 2010 Ahoj. dotaz na Fandu. Co se platilo v Chorvatsku 330 kun, když poplatky lodě do 4 m jsou 210 kuna?Díky za odpověď Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanda Odesláno 3. Srpen 2010 Sdílet Odesláno 3. Srpen 2010 ahoj, dostal jsem doklad, kde je vše rozepsané. Sigurnost plovidbe 210 kn, Svjetlarina 60 kn, Upravna pristojba 40 kn, informativna karta 20 kn, nevím sice co to všechno znamená, ale tohle všechno chtěl zaplatit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrgar Odesláno 20. Srpen 2010 Sdílet Odesláno 20. Srpen 2010 Ahoj,vrátil jsem se z Chorvatska. Fanda má pravdu, s těmi platbami do 4m to tak vychází. Neměl jsem pojistění, tak jsem na kapitanátu uzavřel poviné ručení pro CRO s plněním 2,5 mil. kuna. Roční poplatek je 180 kuna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se