Michal Toman1987 Odesláno 5. Červen 2018 Autor Sdílet Odesláno 5. Červen 2018 (upraveno) Dekuji vsem neni u me nutne mit 5 hp motor uprimne ale co jsem tak procetl atd kdyz uz kupuji motor tak pry 5 hpBudu to mit na gumovem clunu 280 cm Mel bych to na presun po labi slapech orliku a obcasne svezeni rodiny . mala s manzelkou vylet po vode .atd POkud mate nejaky kontakty kde bych mohl zakoupit nejaky jety od spolehliveho cloveka tak budu urcite za ne rad .Ja jsem clovek ze si necha poradit co nevim neznam neseru se do tohoservis asi sam delat nebudu kdyz tomu clovek nerozumi jako jsem ja :D treba po par sezonach se s nekym seznamim pokecam a nekdo mi poradi atd . co a jak vymenovat opravovat atd .koukal jsem ted se objevil nejaky 3,5 mercury nebo nejaka ta 2,5 suzuky ale to se me zda celkem malo nevim nemam zkusenosti nemusi to byt motor z odkazu jakykoliv typ na koupe uvitam. Upraveno 5. Červen 2018 uživatelem Michal Toman1987 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 5. Červen 2018 Sdílet Odesláno 5. Červen 2018 (upraveno) nešpekuluj - funglovka Yamaha - výkon dle tvé potřebyna výtlačnou plavbu (6-9km/hod) ti bude stačit 2,5hp,klouzání v 1 člověku 5hp,klouzání plně naloženého člunu (odhadem 300kg) 9,9hp ,lépe však 15hp Upraveno 5. Červen 2018 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Toman1987 Odesláno 5. Červen 2018 Autor Sdílet Odesláno 5. Červen 2018 (upraveno) nešpekuluj - funglovka Yamaha - výkon dle tvé potřeby na výtlačnou plavbu (6-9km/hod) ti bude stačit 2,5hp,klouzání v 1 člověku 5hp,klouzání plně naloženého člunu (odhadem 300kg) 9,9hp ,lépe však 15hpTAK 2,5 HP NECHCI budu jezdit sam s vybavou pripadne ve 3 lidech Upraveno 5. Červen 2018 uživatelem Michal Toman1987 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 5. Červen 2018 Sdílet Odesláno 5. Červen 2018 Pánové, takhle Michalovi neporadíte...I když v tomto případě se radí dost těžko, každý máme trochu jiné zkušenosti se starším motorem. Já jsem měl dva zánovní a měl jsem asi štěstí, třetí byl už nový a teď půjdu zase do novýho i když to bolí peněženku. Taky mám dilema, jestli 4T mercury anebo evinrude E-Tec (50-60 Hp). A teď prosím o radu...Dobrá recenze a i ohlasy jsou na ty evinrude E-Tec - šel bych do něj.Měl jsem možnost se i svézt na lodi kde byl osazený, sice silnější ale překvapil mě svoji spotřebou a na to, že jde o dvou-takt i kultivovaným projevem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 5. Červen 2018 Sdílet Odesláno 5. Červen 2018 (upraveno) Michal Toman 1987 hele chlape mám 5 hp Yamahu už asi 12 let . Servis za tu dobu asi 2 x za 1200 kč ,před tím na moři asi 500-800 hodin ročně a drží bez poruchy . Ojetý motor neznamená vůbec špatný a naopak jako s autem . Měl jsem Johnson 40 HP EFI a musím říct ,že ta tichost a kultivovanost - perfect. Borec co ti tu radí kup si novej je elev .amatér - všude byl 2x a od všeho má klíče,ale ještě před 2 ma lety tvrdil že my všichni ,,, co máme benzíňaky jsme čmoudi a podobně a on na elektro kroužil 10 km tam a zpět na Moravě na baterie ,, Nicméně stále třeba ostražitosti,ale držím palce . Jistě ne 2,5 hp ,, ale 5 hp je tak minimum . Když tak písní pětku ti půjčím na zkoušku .To co píše Viky je pravda Upraveno 5. Červen 2018 uživatelem my65hp Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 6. Červen 2018 Sdílet Odesláno 6. Červen 2018 Prodejci se sice nikdy nedá věřit, ale do tohohle Johnsona bych klidně šel. Za tuhle cenu se kolikrát prodávaj dvoutakty. Vem si ale sebou někoho, kdo tomu aspoň trochu rozumí a při koupi ho je potřeba vyskoušet. čtyřtakt je oproti dvoutaktu podstatně tišší a má menší spotřebu. Za mě jdi do něj, i když v mém minulém příspěvku to mohlo vyznít, jako že tě od něj chci zrazovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 6. Červen 2018 Sdílet Odesláno 6. Červen 2018 (upraveno) my65hp,měl by jsi své invektivy proti elektromobilitě poslat výrobcům elektrických lodních motorů Aquawatt,Karvin,MinnKota,či Torqueedo a klidně i Toyotě,že jejich hybridní a elektrické systémy jsou vlastně podle tebe nesmysl,určitě i Elonu Muskovi,že jeho výrobky jsou také nesmysl,určitě by ti popřáli rádi sluch i čas,tvá genialita by jim ukázala cestu a nepochybně je i pobavila,ale neměl by jsi s tím špinit vlákno začátečníka prosícího o radu...my ostatní amatéři jen sledujeme tvoji profesionalitu na vodě i v životě vůbec,za což jsi si vysloužil odměny nejen v podobě zablokování na foru plavidel.cz i mrk.cz minimálně 3x,ale dokonce už i fyzické zablokování obsluhou v plavební komoře,v tom jsi jedinečný v rámci celé EU i Ruska...blahopřeji Upraveno 6. Červen 2018 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 6. Červen 2018 Sdílet Odesláno 6. Červen 2018 Ale hosi, nechte si ty kyblíčky s piskem! Vazne mne to nebavi pak po vas uklízet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 6. Červen 2018 Sdílet Odesláno 6. Červen 2018 nech je-ještě si netrhají občanky´ :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 6. Červen 2018 Sdílet Odesláno 6. Červen 2018 třeba nemá potřebu s uřvanou pětkou si něco dokazovat a potřebuje ten motor jen jako tiché šťouchadlo,ne každý má ambice na kravál kolem vody při mých dnešních zkušennostech jsem vděčný za své rozhodnutí si na svoji loď instalovat pouze funglovky,proud řeky nečeká a spolehlivost všech 3 motorů od Yamahy je příkladná,co víc si přát...na FT9,9 už je asi 340mth,na FT25 asi 170mth a na tom prckovi jen 6,4mth,ale je to YAMAHA ,proto jsem prodal zánovní SuzukiDF2,5 a pořídil do té ušlechtilé šedé rodiny i malého sourozence a nelituji toho,Yamaha je bohužel o 4kg těžší než DF,ale je zcela jinde hlukem a překvapivě i spotřebou,používám malý motůrek pouze jako pohon tendru,jiné využití pro něj nemám Viki, nic proti tobě nemám,jen jsem loni na Dunajparty nemohl kvůli tvému hlučnějšímu nářadí dospat na břehu opici...Velkej rozdíl je ale v tom, že už léta pluješ na té samé lodi a nehodláš ji měnit. Proto se ti vyplatí investice do nového motoru. Když ale někdo kupuje první motor, tak je lepší jít do staršího minimálně než se člověk naučí co a jak. Bylo by škoda koupit funglovku a pak ji očesat hned při první plavbě a po první sezóně mít dobitou funglovku. Taky se může stát, že ta pětka dotyčnýmu nebude stačit a napřesrok půjde do většího, což by při prodeji toho ročního pětikoňáku byla dost velká finanční ztráta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 6. Červen 2018 Sdílet Odesláno 6. Červen 2018 Pánové, takhle Michalovi neporadíte...I když v tomto případě se radí dost těžko, každý máme trochu jiné zkušenosti se starším motorem. Já jsem měl dva zánovní a měl jsem asi štěstí, třetí byl už nový a teď půjdu zase do novýho i když to bolí peněženku. Taky mám dilema, jestli 4T mercury anebo evinrude E-Tec (50-60 Hp). A teď prosím o radu...Na Evinrude E-tec jsem poslední dobou měnil vstřikovače.Docela jim vadí biosložky v palivu.Píšou to i na e-tec fórech v usa.Asi bych šel do Mercury.Možná bych ti dokázal udělat lepší cenu.Pokud budeš mít zájem tak se ozvi do SZ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 6. Červen 2018 Sdílet Odesláno 6. Červen 2018 fishmaster jaký biosložky vadí v benzínu ?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 6. Červen 2018 Sdílet Odesláno 6. Červen 2018 nech je-ještě si netrhají občanky´ :D,,:D :D dej nám čas :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 7. Červen 2018 Sdílet Odesláno 7. Červen 2018 fishmaster jaký biosložky vadí v benzínu ??Ty co jsou do benzínu přidávány ze zákona, ty co zalepují a ucpávají karburátory, ty co žerou těsnění, ty co degradujou 2T olej v benzínu. Prostě ty, co Andrej vyrábí v Preolu u nás v Lovosicích z řepky (ten žlutej sajrajt všude tam, kde v dobách, kdy neexistovali dotace a do všeho nekecala EU bývalo obilí). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 7. Červen 2018 Sdílet Odesláno 7. Červen 2018 Fishmaster, díky za nabídku, ale bude to aktuální až na příští sezonu, kdy chci vyměnit člun (aspoň doufám, že to vyjde...) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 7. Červen 2018 Sdílet Odesláno 7. Červen 2018 fishmaster jaký biosložky vadí v benzínu ??Ty co jsou do benzínu přidávány ze zákona, ty co zalepují a ucpávají karburátory, ty co žerou těsnění, ty co degradujou 2T olej v benzínu. Prostě ty, co Andrej vyrábí v Preolu u nás v Lovosicích z řepky (ten žlutej sajrajt všude tam, kde v dobách, kdy neexistovali dotace a do všeho nekecala EU bývalo obilí).lépe to napsat asi nejde... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Toman1987 Odesláno 7. Červen 2018 Autor Sdílet Odesláno 7. Červen 2018 Pánové, takhle Michalovi neporadíte...I když v tomto případě se radí dost těžko, každý máme trochu jiné zkušenosti se starším motorem. Já jsem měl dva zánovní a měl jsem asi štěstí, třetí byl už nový a teď půjdu zase do novýho i když to bolí peněženku. Taky mám dilema, jestli 4T mercury anebo evinrude E-Tec (50-60 Hp). A teď prosím o radu...Na Evinrude E-tec jsem poslední dobou měnil vstřikovače.Docela jim vadí biosložky v palivu.Píšou to i na e-tec fórech v usa.Asi bych šel do Mercury.Možná bych ti dokázal udělat lepší cenu.Pokud budeš mít zájem tak se ozvi do SZ.pro me by tam neco nebylo :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Toman1987 Odesláno 7. Červen 2018 Autor Sdílet Odesláno 7. Červen 2018 Michal Toman 1987 hele chlape mám 5 hp Yamahu už asi 12 let . Servis za tu dobu asi 2 x za 1200 kč ,před tím na moři asi 500-800 hodin ročně a drží bez poruchy . Ojetý motor neznamená vůbec špatný a naopak jako s autem . Měl jsem Johnson 40 HP EFI a musím říct ,že ta tichost a kultivovanost - perfect. Borec co ti tu radí kup si novej je elev .amatér - všude byl 2x a od všeho má klíče,ale ještě před 2 ma lety tvrdil že my všichni ,,, co máme benzíňaky jsme čmoudi a podobně a on na elektro kroužil 10 km tam a zpět na Moravě na baterie ,, Nicméně stále třeba ostražitosti,ale držím palce . Jistě ne 2,5 hp ,, ale 5 hp je tak minimum . Když tak písní pětku ti půjčím na zkoušku .To co píše Viky je pravdaahoj dekuji ti ale ten motor je uz pryc takze schanim dale . bouzel ve svem okoli zatim nikoho nemam neznam kdo by tomu nejak rozumnel proto jsem se vydal pro radu tady . ale jak tak vidim je to vsude stejne :D tak budu hledat dal dekuiji za to ze bys mi pujcil na zkousku . ale v mem pripadne vice jak 5 hp nepujde kvuli zkousekam ktere nemam a zatim nemam v palanu je delat ale kdo vi nikdy nerikej nikdy . kazdopadne jak jsem psal budu to mit na gumovem clunu . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 7. Červen 2018 Sdílet Odesláno 7. Červen 2018 Ještě jednou: vytočit úplně dolní šroub na noze a kouknout co začne vytékat. Jestli olej nebo emulze s vodou. Natočit aspoň v sudu a z kontrolky musí jít ostrý proud vody. Zkusit zařadit dopředu a dozadu. Kouknout na povrch jestli není olezlej od soli. Jak vypadají ochranné anody - zinkové bobky na noze pod úrovní hladiny. Jak je ohlodaná vrtule, i když to se může stát raz dva a o stavu motoru to nic nemusí říct. Pak samo celkovej vzhled, pravidelnost chodu atd. Aby šel v pohodě, musí se aspoň trochu ohřát, jinak většinou chce sytič. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 7. Červen 2018 Sdílet Odesláno 7. Červen 2018 Nabídnu ti Mercury 5 novou za 28500.To není špatná cena.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 7. Červen 2018 Sdílet Odesláno 7. Červen 2018 Nic moc. Marine Sport ji má jen o čtyři kila dražší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Toman1987 Odesláno 8. Červen 2018 Autor Sdílet Odesláno 8. Červen 2018 Nabídnu ti Mercury 5 novou za 28500.To není špatná cena..diky jak psal marine sport ji ma jen o 4 kila drazsi a mam to tady kousek :)) ale kazdopadne jak tu nekdo psal asi jsem rozhodnuty pro jety jelikoz to bude muj prvni motor a nechtel bych treba hned motor za 30 tis odjebat :D moji nezkusenosti neznalosti atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 8. Červen 2018 Sdílet Odesláno 8. Červen 2018 Nabídnu ti Mercury 5 novou za 28500.To není špatná cena..diky jak psal marine sport ji ma jen o 4 kila drazsi a mam to tady kousek :)) ale kazdopadne jak tu nekdo psal asi jsem rozhodnuty pro jety jelikoz to bude muj prvni motor a nechtel bych treba hned motor za 30 tis odjebat :D moji nezkusenosti neznalosti atd.prave proto že jsi začatečník a nerozumiš tomu a pokud na to maš bych šel do noveho-už jen kvuli zaruce,pokud nemaš tak holt starší s rizikempopros nekoho kdo ma lod at se ti venuje jedno odpoledne a trochu ti to ukáže ............vždyt je to jen blba předražena sekačka s vrtulí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 8. Červen 2018 Sdílet Odesláno 8. Červen 2018 (upraveno) Novej do začátku je škoda. Na první sezonu stačí starej a člověk si ujasní, jaké má potřeby a po čem vlastně touží. Taky se naučí základy a nebude tak bolet, když zkurví starej motor, jako by to bolelo u nového. Buďto si řekne, 5hp stačí a nebo si udělá papíry a jde do většího. Na další sezonu já skušenější může jít do nového, ve velikosti, která bude vyhovovat.Beru to podle sebe jakotéměř začátečníka a podle ostatních, co též začínaly rok, dva zpět. Někdo zůstal u pětky, ale většina šla hned další sezonu vejš... Upraveno 8. Červen 2018 uživatelem Olin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 8. Červen 2018 Sdílet Odesláno 8. Červen 2018 Zbytečně se nepodceňuj. Proč bys měl ten novej motor hned kurvit? Prostě budeš opatrnej, budeš koukat kolik máš vody pod sebou a jak praví klasik..... nebudeš se pouštět do žádných velkejch akcí. :)Bohužel inzeráty jsou plný různých utopených, vylítaných a jinak různě domrvených motorů třeba někde z itálie apod. Pak se zainvestuje do laku a samolepek a prodá se to jako záložák z plachetnice v top stavu. Bohužel hromada prodejců čeká na kupujícího, který tomu nerozumí. Pak jsou z toho lidi nešťastní, sypou do toho peníze a sezóna utíká. Na druhou stranu já jsem koupil dva ojetý motory a oba šlapou parádně. Jeden jsem si ani nenechal předvést..... ale to je jiná historie. :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se