Michal Toman1987 Zveřejněno 3. Červen 2018 Sdílet Zveřejněno 3. Červen 2018 Dobrý den mám možnost koupit Johnson motor je to dobrá koupě nebyl jrzdeny ve slané vodě záložní na plachetnici rok výroby 2003 olej v noze výměn Dokážete mě někdo poradit jestli koupit nebo ne takhle starý motor Děkuji všem.moc za odpovědi rafu na co si dát případně pozor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 3. Červen 2018 Sdílet Odesláno 3. Červen 2018 (upraveno) Neber to blbě, ale každej malej motor, kterej je na prodej, tak byl ježděn pouze na sladké vodě a každej byl jako záložák na plachetnici... Realita však bývá taková, že většinu těhle motorů honily pod plným na gumáku a sem tam i v Chorvatsku. Většina takto prodávaných motorů plachetnici neviděla ani z dálky.Věřit takovýmto inzerátům se nedá. Lepší je se na ten motor zajet podívat a až na místě okouknout stav. Ne každej prodejce je solidní a do inzerátu může napsat cokoli. Naopak motor, kterej vypadá na fotkách bídně a v inzerátu je popisován jako nic moc stav může na tom být mnohem lépe a mít mnohem méně nalítáno, než ten z toho fešáckýho inzerátu. Upraveno 3. Červen 2018 uživatelem Olin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 3. Červen 2018 Sdílet Odesláno 3. Červen 2018 Mimo to jich je velká část kradená. Chtěj návod a vercajk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Toman1987 Odesláno 3. Červen 2018 Autor Sdílet Odesláno 3. Červen 2018 Citovat Neber to blbě, ale každej malej motor, kterej je na prodej, tak byl ježděn pouze na sladké vodě a každej byl jako záložák na plachetnici... Realita však bývá taková, že většinu těhle motorů honily pod plným na gumáku a sem tam i v Chorvatsku. Většina takto prodávaných motorů plachetnici neviděla ani z dálky.Věřit takovýmto inzerátům se nedá. Lepší je se na ten motor zajet podívat a až na místě okouknout stav. Ne každej prodejce je solidní a do inzerátu může napsat cokoli. Naopak motor, kterej vypadá na fotkách bídně a v inzerátu je popisován jako nic moc stav může na tom být mnohem lépe a mít mnohem méně nalítáno, než ten z toho fešáckýho inzerátu.Neberu to špatně každá rada dobrá a v tomhle asi.mate pravdu určitě bych se jel podívat ale bude to můj první tak se ptám co a jak na co si dát pozor asi stejně když to uvidím tak uvidím jen vizuální stav jestli bude možnost vyzkoušet uvidíme škubnutí na první by bylo fajn Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Toman1987 Odesláno 3. Červen 2018 Autor Sdílet Odesláno 3. Červen 2018 Toto je ten motor okolo Pardubic https://sport.bazos.cz/inzerat/90266166/Johnson-5hp-4t.php Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 3. Červen 2018 Sdílet Odesláno 3. Červen 2018 Na záložák na plachetnici, co nebyl na moři, mi nesedí krátká noha a omletá vrtule.Takže spíš tak motor na gumáku.To samozřejmě neznamená, že je špatnej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Toman1987 Odesláno 3. Červen 2018 Autor Sdílet Odesláno 3. Červen 2018 Citovat Na záložák na plachetnici, co nebyl na moři, mi nesedí krátká noha a omletá vrtule. Takže spíš tak motor na gumáku.To samozřejmě neznamená, že je špatnej.Chápu takže to bude risk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 3. Červen 2018 Sdílet Odesláno 3. Červen 2018 Risk to je vždycky. Jde o to, jak velký. Nechat si předvést, ale ne v sudu, ale na lodi na vodě. Jak staruje, řadí, chladí, kouří, jak jde do otáček. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Toman1987 Odesláno 3. Červen 2018 Autor Sdílet Odesláno 3. Červen 2018 Citovat Risk to je vždycky. Jde o to, jak velký. Nechat si předvést, ale ne v sudu, ale na lodi na vodě. Jak staruje, řadí, chladí, kouří, jak jde do otáček.Tak jako ja první majitel prvního spalovacího motoru asi poznám.prd ðŸ˜ðŸ˜ Jinak návod v angličtině a němčině a klíč prý na svíčku se šroubovák jestli je jako nářadí tak je i nářadí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Toman1987 Odesláno 3. Červen 2018 Autor Sdílet Odesláno 3. Červen 2018 Možná by to chtělo někoho kdo tomu trošku rozumí si vzít sebou:-) zkusím se optat na někoho Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 3. Červen 2018 Sdílet Odesláno 3. Červen 2018 Je-li návod a svíčák, tak nejspíš kradený nebude. Tak už jen, proč je tak obroušená vrtule. Na plachetnici by to bylo dost velký umění. Sundej ho o litr nebo dva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 3. Červen 2018 Sdílet Odesláno 3. Červen 2018 JJ až na tu vrtul nevypadá blbě, ale je to jen pocit z fotek, není nad osobní dojem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Toman1987 Odesláno 3. Červen 2018 Autor Sdílet Odesláno 3. Červen 2018 Citovat Je-li návod a svíčák, tak nejspíš kradený nebude. Tak už jen, proč je tak obroušená vrtule. Na plachetnici by to bylo dost velký umění. Sundej ho o litr nebo dva.tak jsem to popletl pry nebyl na plachetnici to asi jiny :D psal mi sms mel jako zalohu na motoraku na rece ja motor nevyuziji prodavam lod koupil jsem ho za 16 za 14 vam ho necham takze je uz po nekom takze ted bych byů 3 ti majitel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 4. Červen 2018 Sdílet Odesláno 4. Červen 2018 no sundej ho možná i o 3-4 litry . Johnsona jsem mě , ty pruhy na krytu motoru znamenají počet válců . Jinak ale to opotřebení vrtule vůbec neznačí že ten motor byl na plachetnici,ale spíš že valil každou sezonu všude možně . Já mám na 60 hp již 3 rok vrtuli co tu loď honí 200 hodin ročně a je úplně černá . Tohle jak je na foto znamená že s tím jezdili do zblbnutí a možná ještě v půjčovně . Na sladkou vodu nevěř . Pan Sečka co tu prodává motory to tvrdí stále,ale je to kravina . Jinak pokud ti někdo dá záruku 0,5 roku ,, tak to znamená že to je záruka na skryté vady ,, no a to je ze zákona , to ti dávat nemusí . Na druhou stranu moc jiných šancí nemáš . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 4. Červen 2018 Sdílet Odesláno 4. Červen 2018 (upraveno) než koupit olítanou vránu za 10-14tis a pak do toho dalších min.5 tis naládovat a modlit se,aby vše fungovalo a nemusel jsi místo plavby neustále něco řešit ,mi přijde rozumnější si pořídit funglovku 2,5hp za 18-23 tis a máš klid se zárukou,jen budeš mít poloviční výkon,ale ono těch 5hp také vzduchem nelítá... Upraveno 4. Červen 2018 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 5. Červen 2018 Sdílet Odesláno 5. Červen 2018 Tak s tím bych zrovna nesouhlasil. Záleží na co tomu má a rozdíl výkonu je 100%. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 5. Červen 2018 Sdílet Odesláno 5. Červen 2018 No ja nevim, při mych dnesnich zkušenostech radsi kupuju ty "olitany vrany". A kazdopadne bych do 2.5HP nesel ani omylem, s tim se clovek na vode jenom trapi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 5. Červen 2018 Sdílet Odesláno 5. Červen 2018 (upraveno) váš souhlas mu peníze s případným léčením olítané vrány neušetří , záleží na co to potřebuje a jak má těžkou loď zatracovaná (funglovka se 6 mth) Yamaha F2,5hp mi jde ve výtlaku na 1/2 plynu ,tedy s velkou výkonovou rezervou i pod komorou proti proudu Dunaje s malým polyetylenovým tendrem (celkový výtlak do 150kg), žádným trápením bych to rozhodně nenazýval,spolehlivou zábavou a perfektním přibližovadlem každopádně ano a rozhodně ten minimotůrek dělá na vodě menší kravál než Vikiho Parsun 5hp na překližkovém plavidle v klidném úseku Dunaje u Hamuliakova,ale proti gustu... Upraveno 5. Červen 2018 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 5. Červen 2018 Sdílet Odesláno 5. Červen 2018 Koupe nového 2.5HP na jednu utrápenou sezonu taky ne. ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 5. Červen 2018 Sdílet Odesláno 5. Červen 2018 (upraveno) třeba nemá potřebu s uřvanou pětkou si něco dokazovat a potřebuje ten motor jen jako tiché šťouchadlo,ne každý má ambice na kravál kolem vodypři mých dnešních zkušennostech jsem vděčný za své rozhodnutí si na svoji loď instalovat pouze funglovky,proud řeky nečeká a spolehlivost všech 3 motorů od Yamahy je příkladná,co víc si přát...na FT9,9 už je asi 340mth,na FT25 asi 170mth a na tom prckovi jen 6,4mth,ale je to YAMAHA ,proto jsem prodal zánovní SuzukiDF2,5 a pořídil do té ušlechtilé šedé rodiny i malého sourozence a nelituji toho,Yamaha je bohužel o 4kg těžší než DF,ale je zcela jinde hlukem a překvapivě i spotřebou,používám malý motůrek pouze jako pohon tendru,jiné využití pro něj nemámViki, nic proti tobě nemám,jen jsem loni na Dunajparty nemohl kvůli tvému hlučnějšímu nářadí dospat na břehu opici... Upraveno 5. Červen 2018 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 5. Červen 2018 Sdílet Odesláno 5. Červen 2018 Právě že ta dvouválcová pětka bude na půl plynu tišší a kultivovanější, než jednohrnec dva a půlka na plnej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 5. Červen 2018 Sdílet Odesláno 5. Červen 2018 to samozřejmě ano,pokud bude v top kondici,ale dostat do takového stavu motor,který sloužil jako pluh bude stát nějaký peníz,bude s největší pravděpodobností potřebovat nový nakopnutý propeller,možná i vytlučená gufera v převodovce,možná i hřídel,samozřejmě oleje,svíčky,řemen a takový motor má smysl pro zkušeného kolegu,nikoliv pro začátečníka odkázaného pravděpodobně pouze na servis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 5. Červen 2018 Sdílet Odesláno 5. Červen 2018 Pánové, takhle Michalovi neporadíte...I když v tomto případě se radí dost těžko, každý máme trochu jiné zkušenosti se starším motorem. Já jsem měl dva zánovní a měl jsem asi štěstí, třetí byl už nový a teď půjdu zase do novýho i když to bolí peněženku. Taky mám dilema, jestli 4T mercury anebo evinrude E-Tec (50-60 Hp). A teď prosím o radu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 5. Červen 2018 Sdílet Odesláno 5. Červen 2018 Mám 20 let Johnson 4k 2v 2takt koupil jsem ho 2 roky starej od končícího rybáře v Německu za 100 DM a za celou dobu jsem mu dvakrát vyměnil deci oleje v noze,jednou svíčky a simerink kolem výstupní hřídele. A když vidím startování novejch 4T motorů co maj okolo mě tak se musim smát protože můj chytne vždycky na první a to i když tam je po zimě starej benzín. Tak nevím kde je teda výhoda novýho motoru za nesmyslný peníze 😯 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 5. Červen 2018 Sdílet Odesláno 5. Červen 2018 Takže když to shrnu, tak ten motor z inzerátu je krajně podezřelej. Evidentně nesloužil jako záložní. Pro mě je takovej prodejce automaticky nedůvěryhodnej a nic bych nekoupil.Co se týká starších motorů, tak je to jako se vším. Vždycky je tam riziko. Ten kdo tomu nerozumí může snadno naletět. Na druhou stranu je to možnost jak dost ušetřit.Lodní motory nejsou zrovna hitem modernizace. Takže kolikrát je 10 let starej motor úplně stejnej, jako novej v prodejně.Diskuzí na téma jetý značkový vs. nový neznačkový za stejný peníze je tu hromada, tak nemá cenu to znova otevírat.Rozhodnout si to musí každej sám. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se