Přejít na obsah
Plavidla.cz

Dunaj

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 346
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Budeme pokracovat po DEk az pred 9 komoru a tam odbocime vlevo na Groningen,snad cestou budou vhodna mista ke kotveni,zatim to bylo super a stejne jako ty jsme radeji nekde v prirode nez v marine...vodu na nadobi,wc a sprchu beru cerpadlem z kanalu,energeticky jsme sobestacni a obcas nekde musim vyklopit chem.wc,zpravidla v marine,ale 1x jsem ho nalil do vykopane jimky v lese.Skoda,ze neplujes taky,to pocasi neni idealni,ale dnesek uz byl celkem slunecny,tak se to snad umoudri...zatim ahoj a dekuji.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ani mi nemluv, taky me stve, ze sem nekam nevyrazil, protoze nakonec se ukazalo, ze by to s ohledem na praci slo i letos. Jenze to jsem se dozvedel az ted. Kazdopadne, teda jedes nahoru. Tam je to s kotvenim horsi. Moc toho tam neni, ale da se prechrapat u komor na cekacich stanich. Maj tam pro sporty, takze jim jenom rict, ze tam prechrapes a nemel by bejt problem. Taky sem tam spal jednu noc. Jinak dalsi marinu, kterou ti muzu doporucit je v meste Weener. Je zde i cerpacka a mam pocit, ze maj i benzin, takze by si tam mohl natankovat. Nicmene pozor na to. za posledni komorou Herbrum se jiz dostavas " na more" takze je zde hladina ovlivnena prilivem a odlivem. Je to splavny furt kvuli nakladakum, ale do mariny Weener se za odlivu nedostanes. To same plati i pro odpluti, takze pak se zase musi cekat na priliv, coz je trochu komlikace. A jestli budes chtit, tak doporucuju zajet do centra Emdenu, je tam mestske kotviste a je to tam pekny. Sice hodne Arabacu, ale nebyl s nima problem a mesto pekny. Ve meste je krasne cista, ale uz slana voda :)

Jinak hlavni tahy nejsou takovy drama, ale pravdou je, ze bych se snazil co nejvic vyhnout Rynu. Ten je nudnej a hodne divokej :)

A jestli chces total romantiku holandskych vesnicek, tak doporucuju Haren - Ter Apel - Stadkanal - Veendam a do Groningenu prijedes zespoda. Usetris si nakladni komory a vcelku nezazivny Ems za posledni komorou.

Tady kdyztak casy prilivu a odlivu ve Weeneru

https://www.tide-forecast.com/locations/Weener-Germany/tides/latest

Marina Weener

weener.png

Mestske kotviste Emden

emden.png

Odkaz ke komentáři

Az do Emdenu nepojedeme,ale kolem 9 komory od krizeni MTL a DEK je odbocka vlevo primo na Groningen,to nocovani na cekackach asi bude nutnosti,je to luxus...skoda,ze neplujes take,nicmene bych tve lodi tezko stacil,po MTL jsme frceli 9,3km.hod,tedy 5 uzliku,na kanalech pro sportovni lode to bude jesdte mene,popluji na motor 10hp.moc diky zatim ahoj.
Odkaz ke komentáři

Dnes po 14,2km jsme vykejsli pred nefunkcni komorou v Harenu,vyuzili jsme den ke kanystrove turistice a k velkemu nakupu v Lidlu.Komora by mela fungovat mozna uz zitra,ale mozna az v pondeli.Plout zpet neni kam a do Emdenu se nam nechce,tak tu tvrdneme podobne jako v Kralupech,kde jsme na opravu komory cekali tyden.Do Groningenu to mame asi 70km,uz pohled z lavky komory napovida o co pujde a vyplati se pockat... Upraveno uživatelem zdenek2013
Odkaz ke komentáři

Komoru v Harenu nakonec pod tlakem ostatnich posadek obslouzili rucne v sobotu v8.00 hod rano,cekani tedy nebylo nijak dramaticke.Milym prekvapenim je,ze obsluha mostu i komor presne vedela kam musime doplout na cekani do zitrejsiho rana,kdy opet zacnou proplavovat.Maji tu podelna mestska mola se sprchami i vylevkou pro wc,vodu i elektriku a cekajici lode zde maji perfektni zazemi bez nutnosti platby mariny.Proplouvani kanalu s misty az titernym mistem je zvlastni zazitek,ale nic pro daleke cestovani s nutnou denni porci kilometru.Do Groning

enu nam zbyva 46km,ktere zaberou dost casu,ale jsou takove dovolenkove.Hloubka v kanalu je cca1,2m a pri vyjezdu z komory jsem i prohrabnul bahnite dno a na vrtuli jsem pak nasel navlecenou gumicku do vlasu...benzinky jsou obcas jen pres silnici a jedna s dieselem byla primo u vody.Cekajici auta na propluti par pomalych lodi pod zvednutymi mosty nijak nevytrubuji,vse je zde prizpusobeno vzajemne toleranci.Holandsko je na prvni dojem prijemne,ale i tak se tesime na Dunaj,byt nas kanalovy special je zde jako doma...Dunaj je vsak od nas stale cca 1.800km.

Odkaz ke komentáři

Anachy, moje rec a naprostej souhlas. Zdendo, ano tato cast je trochu na dyl, jelikoz jak sem rikal i ve videu, zde se jezdi po grupach, takze tady je to podle pokynu komorniku, ale za Vendamem, uz to zase jede normalne a za mne rozhodne krasna cast Holandska, kterou si klidne nekdy znovu zopaknu :)
Odkaz ke komentáři