zdenek2013 Odesláno 27. Červen 2019 Autor Sdílet Odesláno 27. Červen 2019 (upraveno) Nakup byl zabaleny,trochu me to ochlistlo,ale koupel v Maze to zase napravila,jen si tak rikam,kde konci klukovina a zacina neco horsiho...kazdopadne je mi Frantiku moc lito,dnes v komore posadka pred nami nabrala stopare i s bicyklem,samozrejme meli asi tak 12x vetsi lod,ale i tak byli super,oni tu vsak zustavaji a my nastesti jen projizdime. Upraveno 27. Červen 2019 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 28. Červen 2019 Sdílet Odesláno 28. Červen 2019 Ano,uz zacina ten dovolenkarsky cvrkot...byli jsme pro obvyklych cca 100+kg zasob v Lidlu,tady za 106,.euro,ceny potravin tedy v normalu,ale na zpatecni ceste na tendru s nakupem me pubertalni cmoudi polili nejakou spinou z mostu,kdyz jsem pod nim proplouval,chran nas buh od neceho podobneho doma,mali hajzlici a uz to skodi,dnes to byla spina,priste to muze byt kyselina...inu co se v mladi naucisCo s týče "výchované mládeže" , takhle po nás jednou v Holandsku házeli ze břehu pytlíky naplněné vodou, na úzkém kanálu a nebylo kam ujet, děsná sranda, tedy jak pro koho. To chce mít po ruce prak a osmičky matky. Příště si to rozmyslej. Já tohle opatření zaved poté, co mě rybář u komory odstřeloval olůvkama. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaŠ Odesláno 28. Červen 2019 Sdílet Odesláno 28. Červen 2019 Ano,uz zacina ten dovolenkarsky cvrkot...byli jsme pro obvyklych cca 100+kg zasob v Lidlu,tady za 106,.euro,ceny potravin tedy v normalu,ale na zpatecni ceste na tendru s nakupem me pubertalni cmoudi polili nejakou spinou z mostu,kdyz jsem pod nim proplouval,chran nas buh od neceho podobneho doma,mali hajzlici a uz to skodi,dnes to byla spina,priste to muze byt kyselina...inu co se v mladi naucisCo s týče "výchované mládeže" , takhle po nás jednou v Holandsku házeli ze břehu pytlíky naplněné vodou, na úzkém kanálu a nebylo kam ujet, děsná sranda, tedy jak pro koho. To chce mít po ruce prak a osmičky matky. Příště si to rozmyslej. Já tohle opatření zaved poté, co mě rybář u komory odstřeloval olůvkama. Já tedy zažil jen plavání z mostu na Labi. Od nějakých malých kluků. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 29. Červen 2019 Autor Sdílet Odesláno 29. Červen 2019 Vrtet se na prelozenem tendru by nemohlo dopadnout jinak nez prevrzenim i s nakupem...K odbocce na Mosellu to mame tady ze S.Mihiel asi 55km a vcerejsich 40km LaMeuse uz bylo o prsa,vedro je teprve chvilku a uz chybi voda,dokonce jsme v jednom useku mezi komorami skrtli o neco dnem,udajne mizi 10cm vody za den a vcerejsek uz obcas pistel alarm hloubky nastaveny na 1metr,udajne vsak konci cca 100km usek s manualni obsluhou komor a opet by mely pred nami byt pipakove komory.Vcera jsme grilovali se Svycarama,kteri pluji s nami,nastesti na rozdil od tech dunajskych Swiss jsou toto velmi mili lide,delali jsme si spolecne legraci z nemciny,kdy ve Swiss nemaji morgen morgen,ci baden baden,ale vhodnejsi privlastek,pokecali jsme,brcko nesmotli,ale pojedli a popili a bylo to fajn.jdu dolit palivo a pripravit Lydii k plavbe,v 8.30 vyrazime na dalsi komoru,tak zatim... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 29. Červen 2019 Autor Sdílet Odesláno 29. Červen 2019 Jsme po 37,4km v Pagny sur Meuse,kanal zacina mit problem s vodou,zitra budou zavirat cast,kterou jsme nastesti uz propluli.Travy je ve vode tolik,ze obcas mam pocit jizdy po louce,dnes jsem minimalne 3x zamotal rasy do sroubu a jednou jsem musel zastavit a ocistit oba srouby... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 30. Červen 2019 Autor Sdílet Odesláno 30. Červen 2019 (upraveno) Jsme v Toul,misto rizeni lode jsem mel misty pocit,ze jedeme na travni sekacce,dnes jen 14km,jsme v marine,do Strassbourgu zbyva 188km a hlavne uz jsme na Canal de la Marne au Rhin,po kterem uz poplujeme az do Ryna,pred nami je Nancy,pak dalsi mraky komor,par tunelu a kanaly budou za nami krome 171km MD v Nemecku a pak z Kelheimu konecne uz Donau...od belgickeho Namur jsme nastoupali po LaMeuse na 258mnm,dnes jsme uz jeli pres 12 komor z kopce. Upraveno 30. Červen 2019 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 30. Červen 2019 Sdílet Odesláno 30. Červen 2019 Parvdou je, ze to leto je masakr a sucho je vsude, ale ze to bude skoro na zacatku sezony uz nesplavny, to me docela prekvapuje a je to skoda. Snad se vam podari doplout na normalni vodu a nezamotate se tam nekde v trave Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 30. Červen 2019 Autor Sdílet Odesláno 30. Červen 2019 (upraveno) Problem s hloubkou byl na rozhrani rozvodi nahore v kopcich,tady nize je uz zase vody dost a velmi ciste,bohuzel zaroven i zarostle,dnes jsem opet cistil oba srouby a nekolikrat jsme byli zamotani,tesim se na normalni vodu,kanalu uz mam po zbytek zivota tak akorat... Upraveno 30. Červen 2019 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
garda Odesláno 30. Červen 2019 Sdílet Odesláno 30. Červen 2019 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zet Odesláno 30. Červen 2019 Sdílet Odesláno 30. Červen 2019 Podle fotky je to spíš na vznášedlo :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 1. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 1. Červenec 2019 Tak jako ta fotka s tim zarostlim kanalem, to neni trava, ale ten skurvenec, co sem namotal i loni v holandsku a to nejde ani otrhat, ale musel sem orezavat nozem. To je pekna pakarna. Nicmene pred tebou tam jedou s docela velkou kanalovkou, to jeli taky tim kanalem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 1. Červenec 2019 Autor Sdílet Odesláno 1. Červenec 2019 V kanalu byl projety pouze pruh od lodi,pri vyhybani nebo cekacich manavrech pred komorou bylo vymalovano...musel jsem se drzet v uzkem pase,nic moc to nebylo,ale jsme z toho venku,propluli jsme Moselu a zapichli jsme to zase na Canal de la Marne au Rhin asi 7km pred Nancy,tady je vse v pohode vcetne benzinky tak 100m od vody,do Strassbourgu nam zbyva cca 150km,tak uz to snad tento tyden dotahneme na Ryn,jinak Mosela byla velmi prijemnou zmenou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 2. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2019 Aha tak to jo, no je to skoda, protoze tohle hodne zneprijemni zivot. Tak snad uz tedko budel lepe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 2. Červenec 2019 Autor Sdílet Odesláno 2. Červenec 2019 Ty travy fungovaly na sroubech podobne jako namotane lano...kanal MR je zatim bez travy,ale neni uz tak cisty,za chvilku vyrazime na Nancy a dal,ceka nas mraky komor a nastesti jsme opet dostali od komornika novy pipak a stary odevzdali a na komore pred odbockou na Nancy schleussemeisterova vykoukla z okna s cedulkou,stacilo ukazat smer a komory byly pripravene,Frantici se snazi o maximalni spokojenost a tech 106,.euro byl pakatel vzhledem ke sluzbam,ktere jsou v cene vcetne vyvazist,ale i tak se tesime na Dunaj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 2. Červenec 2019 Autor Sdílet Odesláno 2. Červenec 2019 Podivilo me proc u poslednich 2 komor byly krizky s kytkama,po proplaveni jsem to pochopil,male vysoke komory s proudem vetsim nez ma Dunaj snadno nekoho slabsiho vytahnou z lode,samoobsluzne komory na pipaky jsou tady zbytecne divoke...jsme 20km pod Nancy,pluli jsme pres aquadukt nad rekou a hned vedle kolem nas prosvistel rychlik,je na co koukat,ale tesime se zase dal... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
garda Odesláno 2. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2019 Aquadukt cca 15km za Nancy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 2. Červenec 2019 Autor Sdílet Odesláno 2. Červenec 2019 (upraveno) Dnes byl asi smolny den,v jedne z tech divokych komor jsem neudrzel lod na lane a musel jsem ji drzet tak tak na motoru bohuzel jsem trefil levym zadkem,kde je druhy motor ,betonovou stenu...vysledek je praskly nerezovy drzak a nutna provizorni oprava,snad to vydrzi,zdejsi komory jsou nebezpecne svine,na vode s tim asi vic neudelam a pred sebou mame jeste 1.265km... Upraveno 2. Červenec 2019 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
garda Odesláno 2. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2019 (upraveno) Rana v komore neni beze skod. Upraveno 2. Červenec 2019 uživatelem garda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beda30 Odesláno 3. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 3. Červenec 2019 poradil sis jak profík.dobrá práce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 3. Červenec 2019 Autor Sdílet Odesláno 3. Červenec 2019 (upraveno) Dekuji,zatim to drzi,jsme 93km pred Strassbourgem,v nedeli by jsme meli vplouvat na Ryn,vice jak 30km za den se tady tezko zvlada,komory funguji od 9 do 19hod a jsou pipakove samoobsluzne,bohuzel bez jakychkoliv vyvazovacich prvku ve stenach,musim tedy vzdy po zebriku z lodi,vyvazat,zapnout komoru,a to celkem trva,ale zase si protahnu telo... Upraveno 3. Červenec 2019 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 4. Červenec 2019 Autor Sdílet Odesláno 4. Červenec 2019 (upraveno) Canal de la Marne au Rhein je podstatne mene frekventovany nez byl Canal de la Meuse,v marinach jsou vyvazane charterove lode,za den potkame na ceste tak 3 az 4 lode,z toho 1 az 2 charterovky,coz je pravdepodobne z mistniho obchodniho pohledu katastrofa,ale pro nas vyhoda volnych komor bez nutneho cekani...oba kanaly vedly zatim v drtive prevaze hezkou divocinou s obcasnymi prujezdy mesty,Francie na zatim uplute trase z Givet az sem 95km pred Strassbourg v zadnem pripade neni tak napucovana jako byl napriklad Vecht v NL,bezne jsou ve vode kusy stromu,ale je celkove podstatne svobodnejsi diky pipakum,pripadne predem pripravenym komoram s obsluhou.O zbytecne divokosti predeslych par komor jsem jiz psal a jsem rad,ze tato virici past mi pridelala jen trochu prace na ceste a pak samozrejme doma po konci sezony,kdy bude nutne sramy z boje uvest do puvodniho 100%-niho stavu,ale nastesti nas neodstavila zcela,zpytovat svedomi je zbytecne,stalo se.Doufam jen,ze dosavadnich cca 2.500km krome Elbe na stojate vode mi nevzalo cit a schopnost pro proudne vody pred nami,Ryn si urcite rekne o oziveni zkusennosti z Dunaje,Mohan by mel byt tak trochu odpocinek,ale Dunaj bude jako vzdy nekompromisni ,popluji ho vsak s polatanym drzakem motoru a na odboceni z jeho proudu jsou vzdy potreba oba motory,tak snad ta vanadiova osmicka klicek vydrzi... Upraveno 4. Červenec 2019 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
garda Odesláno 4. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 4. Červenec 2019 Jsme na horni vode pred vytahem,cca 57km pred Strassbourg. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
garda Odesláno 4. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 4. Červenec 2019 Levym tubusem jezdi vlaky,pravym lode... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 4. Červenec 2019 Autor Sdílet Odesláno 4. Červenec 2019 Dnesni plavba byla paradni,2 velke tunely,hezky kanal...prekvapilo me vsak jak moc jsou orvane charterovky ani jedna nebyla bez sramu,asi 4x jsem se dnes charteru vyhybal co to slo,vetsinou to tem lidem moc nejde a ovlada je lod,coz je vsak normalni,snahu vyhnout se meli maximalni... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 4. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 4. Červenec 2019 Bohužel když vidíš jaké jsou požadavky v půjčovnách na případné zájemce o pronájem, tak se není čemu divit. A to nemyslím jen u nás ale také v zahraničí, nevím jak ve Francii, ale v Nizozemí do 15m nepotřebuješ mít absolutně žádné znalosti natož např. průkaz, rychlý zácvik a mazej na vodu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky