Přejít na obsah
Plavidla.cz

Přihlášení člunu a motoru na SPS

Vanomil

Doporučené příspěvky

Ahoj, rád bych zde založil nové téma a to "Jak zaregistrovat malý člun a motor na SPS". Mám starší nafukovací člun 3,6 m od firmy Boat007 a motor Tohatsu 9,8Hp. (tedy kategorie malé plavidlo) Obojí je vyzbrojeno štítkem CE, ale bohužel žádné prohlášení o shodě nemám.

Otázka zní: "Co vše potřebuji k úspěšnému přihlášení a kolik mne to bude stát?"

Děkuji převelice za Vaše názory a zkušenosti. Rád bych aby toto bylo návodem i pro ostatní v budoucnosti. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, rád bych zde založil nové téma a to "Jak zaregistrovat malý člun a motor na SPS". Mám starší nafukovací člun 3,6 m od firmy Boat007 a motor Tohatsu 9,8Hp. (tedy kategorie malé plavidlo) Obojí je vyzbrojeno štítkem CE, ale bohužel žádné prohlášení o shodě nemám.

Otázka zní: "Co vše potřebuji k úspěšnému přihlášení a kolik mne to bude stát?"

Děkuji převelice za Vaše názory a zkušenosti. Rád bych aby toto bylo návodem i pro ostatní v budoucnosti. Děkuji

Ja jsem registroval clun a motor pred 2 lety!Clun jsem mel koupeny nový ale registraci jsem udelal az po 2 letech jelikoz jsem si koupil silnejsi motor!CE o shodě budes určitě potřebovat!Je to tištěná A4 a jsou na ni údaje o původu clunu....Samo ze jsem to neměl a veliký problém protože prodejce uz nepodnikal!Tak jsem kontaktoval přímo prodejce v Německu a fakt me to prislo druhy den do e mailu!Udaje jsem jim opsal ze štítku na zrcadle!šlo o člun Prowake 330!Co se tyce poplatku 1500 registrace a 1500 STK(hruza)!Pri STk na SPS v Děčíně chteji fyzicky clun videt a motor taky!K clunu povinná vybava!2 fendry,jednu záchranou vestu 100N,vylevku na vodu,2kg hasicak....vubec jsem nevedel,ze to vse musim mit!Motor mam 15hp!Kdyz jim nepředložís dokumenty co chtějí videt,tak oni ti řeknou co vse jim musis doložit a pak uz jim to posíláš poštou!Ja mel veliký problém s fakturou od prodejce!Na fakture byl udaj o člunu Prowake 330 IF a na štítku byl udaj AF !A hned udaj na fakture neodpovida.....a zase problém,prodejce uz nepodnikal....naštěstí prodejce me vystavil novou fakturu i kdyz uz nepodnikal!Fakt vysirani se vsim vsudy!Clun si foti!Upozorňuji ze clun nikdy nebyl registrovany!Motor ano a to jsem mel vse ok!Jestli nemas CE na papíře kontaktuj BOAT OO7 jinak ti clun neprihlasi

Odkaz ke komentáři

Fendry jsou povinné až u lodi nad 6m. U výtlaku nad 500kg kromě již uvedeného kontrolují také lékárničku, trubku a světla (ano, i u gumáku musí být aspoň jedno vrcholové světlo). A evidenční čísla musí být min 10cm vysoká a na obou stranách člunu.

Plné zněná zákona je tady

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2015-334

vyplatí si to přečíst, aspoň část 6 - výstroj plavidla.

Odkaz ke komentáři

Fendry jsou povinné až u lodi nad 6m. U výtlaku nad 500kg kromě již uvedeného kontrolují také lékárničku, trubku a světla (ano, i u gumáku musí být aspoň jedno vrcholové světlo). A evidenční čísla musí být min 10cm vysoká a na obou stranách člunu.

Plné zněná zákona je tady

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2015-334

vyplatí si to přečíst, aspoň část 6 - výstroj plavidla.

Světlo po me nechtěl.Ono spíš jde o to,ze zjistíš,že fendry se hodí bez ohledu jestli je máš mit nebo ne.Ty úředníci a to byl můj pocit,ze ani pořádně nevědí co kdo má mít!A dohadovat se s nima si myslim,ze nemá ani smysl!A co se týče těch čísel tak bacha!Bude chybet jedna strana a pokuta 1000kc kdyz vas tedy chyti(zkušenost známého)

Odkaz ke komentáři