Přejít na obsah
Plavidla.cz

Barracuda 585

Martasik

Doporučené příspěvky

Tak jseme se po 3 sezonách s Quicksilverem Activ 470 rozhodnuly pro Barracudu 585 s motorem Suzuki 140, nyní vše připraveno na první zabehnuti o tomto víkendu. Jsem zvědavý na jízdní vlastnosti a věcně téma spotřeby. Pokud mate někdo nějaké zkušenosti s touto lodi, budu rad za jakékoliv postřehy, či různá vylepšení.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týče Baracudy 585, tak jsem šťastný, že se na trhu objevila až po tom, co jsem objednal Coastera 600DC. Vypadá atraktivně a asi bych si jí vybral, protože je menší, lehčí, levnější a spíše bych si na ní troufnul. Zaplať pámbů, že tehdy ještě nebyla a já mám o kousek větší loď. :-)
Odkaz ke komentáři

Ahoj, mé první zkušenosti s Barracudou, velice pozitivní. Loď je stabilní co se týče naklánění (pokud se posádka pohybuje na jedné či druhé straně náklon je minimální), i při malé rychlosti dobře drží stopu, rychle jde do skluzu - prostě zatím nadšení. Spotřeba velice přívětivá. průměrná hodinová spotřeba cca 19 l/hod, a 38-45 l/100km za najetých 13 hod. Optimální cestovní rychlost 38 - 45 km/h. Při 4 200 ot/min - 40 km/hod a spotřeba 40l/100km. Vycházím z hodnot, které jsou z budíku Suzuki a Garmin - propojení NMEA2000 (potěšilo mě že se na multifunkčním budíku Suzuki zobrazuje rychlost z GPS Garmin. Velikost lodě je pro mě optimální. Kotvení s kotevním vrátkem je hodně pohodlné, váha kotvy, řetězu a vrátku na přídi, je vzhledem rozložení loďe úplně v pohodě. Vložil bych nějaké foto, jen nevím jak na to. :-)
Odkaz ke komentáři

Ještě k těm fotkám.

Fotku ke zveřejnění nahraješ třeba do alba na rajce.net. Chce to tam vytvořit zvláštní album a už s fotkou nikdy nehýbat, protože by se tady ztratila.

Fotku na rajčeti otevřeš, pravou myší rozbalíš místní nabídku a ve vlastnostech okopíruješ cestu k ní (Adresa URL).

Tu cestu vložíš sem mezi tzv. tagy. Před cestu dáš "hranatá závorka + img + hranatá závorka" a za cestu pak "hranatá závorka + /img + hranatá závorka"

Odkaz ke komentáři

Ja jsem tam byl v neděli,taky s lodickou, tak jsem viděl tvou loď vyvazanou u mola, tebe jsem ale nezahlid. Lod vypada parádně a i spotřeba je na tak silný motor suprova. To jsi na lodi i přespal?

Pro Davida.: voda měla 19 st. a je dost čistá, vidět je určitě na metr. Ta banda rybářů co měla vždy natažené vlasce u byvaleho zákazu přes celý plavební kanál asi dostala rozum a nikdo kameny nehazel, dokonce ani nenadaval.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, jezdil jsem sobota a neděle, přestávalo v obytnem autě. Rybáři v pohodě, snažil jsem se jet co nejdál od nich, hlavně u výjezdu z Probostaku velice pomalu a co nejdál od prutu -žádné kameni ani policie se nekonala. Voda relativně čistá. V sobotu Nymburk a v neděli Melnik-Berkovice. Motor záněty - za 2 víkendy 22 hod. zatím spokojenost, lod se chová velice stabilně. 1 den jsme jezdily 4 dospěli a 3 děti - tak asi max zatížení - bylo znát trochu pomalejší nástup do skluzu, a o něco menší maximálně (s tím se samozřejmě počítá). Při zátěži cca 3,5 dospělých - rychlý nástup do skluzu a max rychlost 60-63 km/hod. pohodové cestovní rychlost 38-42 km/hod. Cca 33-35 km/hod spodní hranice skluzu. Jak budu mít chvilku vložím par fotek přes rajče - děkuji Luborovi za návod. Upraveno uživatelem Martasik
Odkaz ke komentáři

• 1 year later...
Ahoj, nebyl jsi v nedeli na Probostaku?

Zdravím, jsem zde nový, dodělávám zkoušky a.koukam po lodích. Zrovna se mi zalíbila moc ta barracuda, kdyby jste měl cestu ještě na Probik, tak se zastavte ve stánku, provozují ho. Rád bych se poptal a podíval.

Děkuji

Odkaz ke komentáři

• 10 months later...

Zdravím, jsem zde nový, dodělávám zkoušky a.koukam po lodích. Zrovna se mi zalíbila moc ta barracuda, kdyby jste měl cestu ještě na Probik, tak se zastavte ve stánku, provozují ho. Rád bych se poptal a podíval.

Děkuji

ahoj jezdím na probošták často. Ale fletcherem ne barracudou o)))

Odkaz ke komentáři

Ahoj, pojedu na Probik v pátek 26.6. - mohu se zastavit v kterém stánku budeš? 

S pozdravem Martin

Děkuji

Odkaz ke komentáři