Tomas86 Zveřejněno 19. Duben 2018 Sdílet Zveřejněno 19. Duben 2018 Zdravím, rád bych vás požádal o pomoc s výběrem nového propelleru.Nyní mám osazen třílistý 7,25x8,25 a jsem s ním vcelku spokojený (nemám s čím porovnat), je však již od předchozího majitele notně odrbaný, takže bych ho rád přesunul do zálohy. Moje původní myšlenka byla koupit stejný, ale ten v nabídce nikdo nemá, a nejpodobnější jsou k dispozici 7,5x8 a 7,5x9.Byl byste někdo schopen odhadnout, který bude pro mé potřeby vhodnější?Obvykle jezdím se zátěží cca 35kg/hp a v ideálních podmínkách na slané vodě je člun schopen se udržet v kluzu při cca 75-80% plynu. Nerad bych přišel o rychlost, ale zároveň nechci aby motor ztratil účinnost pokud naberu trochu vody atp.Jedná se o motor yamaha f5a na gumáku 330cm s nafukovacím kýlem a pevnou podlahou.Děkuji T. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 19. Duben 2018 Sdílet Odesláno 19. Duben 2018 Zdarec, mám na 3,7m PP lodi také 5hp Tohatsu a vrtuli 7,8x8 a řekl bych, že to je na něj moc. Když v zátěži přidávám plyn, od poslední 1/2 až 1/3 už přidávání nezvyšuje otáčky. čili bych si dovolil tvrdit, že na 5hp má smysl spíš vrtule se stoupáním 7". Tož tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 20. Duben 2018 Sdílet Odesláno 20. Duben 2018 Pouzivam k naprosty spokojenosti 7.25x6", maximalni rychlost je cca 20km/h. Je to Parsun F5BMS, tzn. "vytunena" Yamaha F4. Detailni pojednani zde: http://www.plavidla.cz/forum/viewtopic.php?id=622 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas86 Odesláno 25. Duben 2018 Autor Sdílet Odesláno 25. Duben 2018 Díky za rady, tak nějak jsem si myslel že 9" bude moc. Nicméně nakonec se mi naskytla příležitost koupit výhodně silnější motor, tak jsem to vyřešil takto a po zkouškách na vmp budu pětku prodávat i s vaším doporučením :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se