Přejít na obsah
Plavidla.cz

2T lodní motor nestartuje

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 216
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

čerpadlo jsem měl rozebrané už dříve, membrána je trochu vytahaná, ale děravá není...

zde je video té sprchy ze spodního válce,

lítá z toho během chodu motoru benzínu dost, ale

když do válce posvítím různě do stran, nezdá se, že by v něm benzín zůstával...

ani po tomto prohnání válce, spodní válec neběží, ale dnes jsem si na světle všiml,

že po vyšroubování svíčky vyšel slabý dým, ale téměř neznatelně.

Teď jsem nad motor na chvíly zavěsil pet láhev s benzínem a připojil k čerpadlu, udělal rysku a po večeři se dojdu podívat jestli něco ubylo..

Potom když tak znovu rozeberu karburátor.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkoušel jsi motor sklonit tak, aby sáním mohlo vytéci co by eventuálně bylo v prostoru klikovky spodního válce?

Nemám srovnání, ale připadá mi, že z toho válce při vyndané svíčce toho lítá strašně moc.

Byl to jen benzín? Nebylo to duhový (s vodou)?

Jak ten motor při pokusech chladíš?

Odkaz ke komentáři

Pánové já se moc omlouvám jak příjemci vašich rad , tak tomu co to polyká . Proč mu proboha neřeknete , dej to do servisu , nebo to zničíš , jedná se o drobnej motor , bude to hned . Vy prostě chcete aby Vám na ty "rady" nerady skočil , rozebral to na šroubky a pak ty vysypal popelářům ,, Lodařina je o tom ,Mám na to ?? nechám si to servisu opravit , nemám na to ?? špekulují jako tady asi 5 stránek . Je mi toho borce až líto když Vám ty rady věří a nikdo z Vás ten motor neviděl ,, tvl ,, mějte rozum
Odkaz ke komentáři

Ten motor jsem takto ještě nenakláněl, budu na to muset jít, pěkně vytáhnout a položit je celkem těžkej...

Motor mám ve velkém sudu s vodou....

že by ta směs z válce byla do duhova jsem si nevšiml, jak to nejlépe poznat, že je benzín naředěný s vodou?

Jde toho tolik, že kdybych tam nastavil hrnek, tak věřím, že ho naplním celkem rychle...

Odkaz ke komentáři

gepr proboha dej to do servisu když ani nepoznáš jestli je v benzínu voda ,, ps fyzika , ,, voda je těžší , je dole , nebo rozmixovaná , je to mlíko ,, jak se toho zbavíš ? zajeď na pumpu a nalej ethanol ,, zase fyzika , ethanol se mísí z vodou ,, tato směs se mísí s benzínem ,, naopak to nefuguje , tvl , kde jsi chodil do školy ,, když je tam voda ,,, svíčka je mokrá ,, hází jiskru a STEJNě to jede na jeden válec ,, ,, hrůza ,, 5 stránek plků každý moudrej , a ty rozebíráš motor na svíčky ,,
Odkaz ke komentáři

gepr se hned na začátku jasně vyjádřil, že chce jít touhle cestou. Kdykoli má možnost vzdát to a dát někomu jinýmu. Já bych třeba taky takovej motor nikdy do servisu nedal a raději se s ním "trápil" a sháněl nápovědu.

Rozhodně svými radami nechci nikoho napálit a nejsem si vědom, že bych poradil něco zavádějícího. Prostě hledáme problém. Nikdo znalejší, kdo by jasně řekl: "je to tímto.....", tady není a tak se jde krůček po krůčku.

Loďařinu každej chápeme jinak. Někdo loďaří až když se houpe na vodě, jiný třeba už v garáži nad 30let starým motorem....

Odkaz ke komentáři

gepr proboha dej to do servisu když ani nepoznáš jestli je v benzínu voda ,, ps fyzika , ,, voda je těžší , je dole , nebo rozmixovaná , je to mlíko ,, jak se toho zbavíš ? zajeď na pumpu a nalej ethanol ,, zase fyzika , ethanol se mísí z vodou ,, tato směs se mísí s benzínem ,, naopak to nefuguje , tvl , kde jsi chodil do školy ,, když je tam voda ,,, svíčka je mokrá ,, hází jiskru a STEJNě to jede na jeden válec ,, ,, hrůza ,, 5 stránek plků každý moudrej , a ty rozebíráš motor na svíčky ,,

tvl čteš vůbec co se tady řeší? šlo o směs, která stříká z válce dírou po svíčce. To není benzín ve skleničce.

Píšeš že radíme blbě a sám napíšeš takový stručný hesla, že se v tom nikdo nevyzná. :-)))

Odkaz ke komentáři

Lubore , ten člověk podle otázek neví kolik bije , nepozná vodu v benzínu , vy ostatní by jste ,měli mít rozum ,, . On ten motor zničí a zbudou mu vesla a nikdo z vás mudrců mu jinej motor nedáte . Upraveno uživatelem my65hp
Odkaz ke komentáři

LUBORE kdybys četl pořádně tak jsem mu to napsal,, ale neva klidně mu raďte ty Vaše moudra , sesype ten motor na kárku a bude letos veslovat ,, Lodařina je o prachách a samo sebou můžeme tu plout jako Wiky , a pod a nebo ta loď bude nějako vypadat a nebo bude mít výkon ,, a pofrčí . Tohle podle vás ani nepofrčí ani nebude vypadat . To je vše , zase mu poraďte že to blbě páli protože má šrám na vrtuli a on Vám to bude věřit Upraveno uživatelem my65hp
Odkaz ke komentáři

....Jde toho tolik, že kdybych tam nastavil hrnek, tak věřím, že ho naplním celkem rychle...

To je fakt divný. Je fakt, že válec bez svíčky asi saje víc, protože se lépe vyplachuje, ale tohle vypadá, že se tam dostává další a další tekutina navíc.

Nastav tam skleničku, až budeš mít 2cm, nech to sednout a ukaž my65hp, že poznáš jestli tam je či není voda, ať z Tebe nedělá hlupáka.

Odkaz ke komentáři

LUBORE kdybys četl pořádně tak jsem mu to napsal,, ale neva klidně mu raďte ty Vaše moudra , sesype ten motor na kárku a bude letos veslovat ,, Lodařina je o prachách a samo sebou můžeme tu plout jako Wiky , a pod a nebo ta loď bude nějako vypadat a nebo bude mít výkon ,, a pofrčí . Tohle podle vás ani nepofrčí ani nebude vypadat . To je vše , zase mu poraďte že to blbě páli protože má šrám na vrtuli a on Vám to bude věřit

Já Ti fakt nerozumím. Proč do toho motáš prachy a jak co bude vypadat? Nejsi Ty politik, že tady vypouštíš takový zkreslený informace, které naznačují že tu někdo píše nesmysly? Tohle vlákno je zatím vzácně konstruktivní a v řešení problému se postupuje systematicky. Teda nežli jsi do toho vstoupil Ty. :-)

Odkaz ke komentáři

Chlapi nic ve zlým, ale závidím vám ten čas, který jste obětovali jen tomu psaní. Rád čtu příspěvky, stejně jako p. Kuna, který už to nevydržel... Nebudu radit k tomu, co jsem neviděl, ale je to přece dvoutaktní dvouválec, v jakých jsme se hrabali v mládí v motorkách. Buď je to v zapalování, nebo v benzínu. Pokud na to nemám, tak to zavezu někomu povolanějšímu.
Odkaz ke komentáři

Nechtěl jsem motor moc trápit... tohle vyšlo asi po minutě...

Jo ty bublinky dole... bude ta voda...

http://img25.rajce.idnes.cz/d2503/14/14640/14640535_eef6664849f25cb74e81830ee167cdea/images/benzvod.jpg?ver=0

Odkaz ke komentáři

ale neva klidně mu raďte ty Vaše moudra ..... To je vše , zase mu poraďte že to blbě páli protože má šrám na vrtuli a on Vám to bude věřit

A vis co je zajimavy? Ze když chces stavet molo, tak ti dobře mineny rady ostatnich nevadi! Tedka najednou je to o prachach. Tak si vem prachy a nech si postavit molo od profi firmy, ty milionari! :D

Odkaz ke komentáři

Sklopit, to, Lubore, jako myslíš kam?

Když jde voda do válce, tak na svíčce jsou u konce závitu minikapičky. Teda většinou. Pokud je tam máš, mohl ses jich gepr taky všimnout o pět stránek dřív.

Myslím sklopit jen pro účel zjištění a případně vylití něčeho kapalného u dolní kliky. Ten rybníček, o kterém jsi psal.

Pak zase v normální poloze testovat.

Pokud se něco vyleje a pak po další pokusech se to znova objeví, tak tam fakt něco teče. I když taky to může být zavádějící úvaha a nespálená směs se tam může hromadit přirozeně.

Ale přemýšlel jsem o tom plivanci ve skleničce a mám obavu, že jsme zjistili něco, o čem absolutně nedokážeme říci jestli je to normální či ne. Při tvorbě směsi v karburátoru a následně průchodem přes klikovou skříň dochází ke změnám tlaku směsi. Přidaný benzín se tam odpařuje z kapek na páru a tím odebírá směsi teplo. To jsou děje, při kterých dochází ke srážení vody ze vzduchu. Těch pár kapiček na dně skleničky klidně může být jen vlhkost nasávaného vzduchu zkondenzovaná procesem tvorby směsi a jejího protlačení motorem.

Ani o tom množství nedokážeme říci, jestli je to málo nebo moc. Psal že tohle naplival za minutu. Když zavřu u běžícího motoru přívod paliva, tak ještě nějakou podobnou dobu poběží při volnoběhu na to co má v plovákové komoře. Ten objem ve skleničce mi teď přijde odpovídající.

Ještě nemáme ověřeno, že dolní svíčka hází jiskru i ve válci a že ta jiskra je účinná.

Napadají mne už jen zoufalosti. Jako třeba nalomený kabel ke svíčce, který se přeruší zrovna v pracovní poloze a když se svíčka vyndá a kabel ohne tak je OK.

Zkusil bych sundat fajfku a za chodu motoru přiblížit kabel ke svíčce, jestli bude lupat jiskra.

Pak by se asi dalo nasadit setrvačník bez klínku o 180st. pootočený a přehodit kabely od svíček. Tím bychom měli na svíčku druhého válce dostat totéž, co na prvním funguje. Pokud toto nepomůže, tak už nevím jak zapalování dále prověřit, považoval bych ho pro další pokusy za funkční a soustředil se na něco jiného.

Odkaz ke komentáři

Zkoušel jsi motor sklonit tak, aby sáním mohlo vytéci co by eventuálně bylo v prostoru klikovky spodního válce?

š?

Ze sání nevyteče vůbec nic, protože to nepustí planžety.

Pokud by dole něco bylo, mohlo by to vylítat za chodu dírou po svíčce.

To nachytaný v piksle je co? Benzín, olel, moc oleje?

Na horní válec běží už normálně?

Odkaz ke komentáři

Možná bude stačit seřídit hladinu v plovákové komoře, nebo vyměnit jehlový ventil.

Ještě mě napadlo vzít nějakou petku s palivem, dát jí výš, než karburátor a pustit benzín samospádem. Pokud za nějakej čas benzín sám proteče,

tak je jasný, že je problém kolem plováku, nebo ventilu.

Zkusil jsem nad to tu petku z benzínem pověsit a za cca 1 hodinu to nic nepropustilo.

Asi právě proto, že je to ten dvoutakt si myslíme, že to musíme vyřešit. A nechceme to vzdát, protože by to byla prohra. :-))

Tak si hrajem....

Vím že na tom dělám jako ponocnej. :-) Ale jsem rád, že jste to se mnou zatím vydrželi..

Sklopit, to, Lubore, jako myslíš kam?

Když jde voda do válce, tak na svíčce jsou u konce závitu minikapičky.

Teda většinou. Pokud je tam máš, mohl ses jich gepr taky všimnout o pět stránek dřív.

Po těch kapičkách na svíčce jsem koukal, ale nikde na svíčce jsem je fakt neviděl....

Zkusím tedy ten motor ještě naklopit tím sáním dolů, jestli něco nevyteče, jen už k tomu

někoho vezmu. Už mě z toho zvedání motoru v jednom celkem bolí záda. :-)

Není to sice žádnej extra velkej motor, ale v jednom ho zdvihnout do vysokého sudu je celkem fuška. :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...