ondra Zveřejněno 29. Březen 2018 Sdílet Zveřejněno 29. Březen 2018 (upraveno) Už ho tady někdo má? 85MM Digital Auto GPS Multi-functional Gauge Meter GPS Speedometer Tachometer https://www.ebay.co.uk/itm/85MM-Digital-Auto-GPS-Multi-functional-Gauge-Meter-GPS-Speedometer-Tachometer-/122928833537 Upraveno 29. Březen 2018 uživatelem ondra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 30. Březen 2018 Sdílet Odesláno 30. Březen 2018 No když budeš mít ty fousy z budíku kam připojit tak je to dobrá levná varianta . Na Ali je to asi za 135 dolaru s dopravou zdrarma . Jsou tam i levnější varianty ale ne takto hezké Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 30. Březen 2018 Sdílet Odesláno 30. Březen 2018 Myslím, že záleží jak je kvalitní display. Měl jsem na lodi laciné LCD voltmetry a když svítilo slunce, tak zčernaly. Jak to vychladlo, tak zase dobrý, ale po třech letech se jeden úplně rozdělil na folie.Za mě - není nad ručičkové ukazatele. Viděl jsemněkde i takové, co měli normální rafiku a pod tím ještě display. Pokud ale není místo na víc budíků, tak vše v jednom není špatný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 30. Březen 2018 Sdílet Odesláno 30. Březen 2018 Romanva nevím jestli se toto rozleze ale ručičky jsou ručičky . Každopádně LCD display má být chráněn před sluncem už z návodu . Vím že iPhone vždy na slunci klekne ,, a pak jak zchladne zase maká Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 30. Březen 2018 Sdílet Odesláno 30. Březen 2018 Ona NMEA 2000 taky má něco do sebe..http://ww2.lowrance.com/en-GB/Products/NMEA-2000/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 30. Březen 2018 Sdílet Odesláno 30. Březen 2018 fismaster jenže tam jsi uplně v jiným budgetu a potřebuješ k tomu dalších x přístroju + rozhraní tedy jsi tam tak za 2-3 tis liber , tohle co dal Ondra je za "pár " korun Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 31. Březen 2018 Sdílet Odesláno 31. Březen 2018 Romanva nevím jestli se toto rozleze ale ručičky jsou ručičky . Každopádně LCD display má být chráněn před sluncem už z návodu . Vím že iPhone vždy na slunci klekne ,, a pak jak zchladne zase makáTohle je ovšem černobílý display, ty mají odlišné vlastnosti a na slunci mají skvělou pozorovatelnost. Jestli to ovšem není nějaký chinaklump: Bratr má na lodi starší černobílý echolot od Lowrance a kam se za tím hrabe můj násobně dražší Garmin. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 3. Duben 2018 Sdílet Odesláno 3. Duben 2018 Nevim no, nemám nic proti lacinejm řešením ale proč se babrat s tímto když za cca 190,- USD seženu origo multifunkci od Mercury a za 60,- USD mám k tomu potřebné konektory na propojení https://www.amazon.com/Mercury-SmartCraft-SC1000-Monitor-879896K21/dp/B007D37K6E a jako co vím, tak je to spolehlivý a funguje to bezvadně. Samozřejmě je to NMEA a ne na vše to lze zapojit. Klasický smart craft budík kde je nahoře rafička a dole display kde jdou zobrazit rozličné funkce nebo jeden celo digy budík - multi funkce jdou bez kabeláže sehnat za cenu kolem 6-7000,- Jen můj názor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 3. Duben 2018 Sdílet Odesláno 3. Duben 2018 Nevim no, nemám nic proti lacinejm řešením ale proč se babrat s tímto když za cca 190,- USD seženu origo multifunkci od Mercury a za 60,- USD mám k tomu potřebné konektory na propojení https://www.amazon.com/Mercury-SmartCraft-SC1000-Monitor-879896K21/dp/B007D37K6E a jako co vím, tak je to spolehlivý a funguje to bezvadně. Samozřejmě je to NMEA a ne na vše to lze zapojit. Klasický smart craft budík kde je nahoře rafička a dole display kde jdou zobrazit rozličné funkce nebo jeden celo digy budík - multi funkce jdou bez kabeláže sehnat za cenu kolem 6-7000,- Jen můj názor.Tohle je pouze pro Mercury.Je tam kabeláž mezi motorem a Junction boxem,Junction box a propojka Junction-Smartcraft.NMEA potřebuje ještě adaptér Výrobce motoru-NMEA-Vlastní NMEA starter kit a pak se teprve dá napojit motor na jakýkoliv sonar podporující NMEA,což je třeba už Hook 3 od Lowrance.Taky se s tím může propojit VHF,což je super,protože vysílačka ze sonaru získá GPS data(jde i samostatně) a pak při distress volání oznámí automaticky i polohu plavidla.Pokud má vysílačka AIS tak se na sonaru zobrazí na mapě lodě v dosahu AIS-dobré na moři atd..Prostě na lodi vznikne taková malá počítačová síť kde to při připojení nádrží na palivo automaticky vypočítá vzdálenost která se upluje na aktuální množství paliva atd.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 4. Duben 2018 Sdílet Odesláno 4. Duben 2018 Jen bych doplnil, že to na nádrž ani napojené být nemusí. Většina NMEA 2000 budíků umí pracovat s informací o spotřebovaném palivu z motoru. Zadá se objem nádrže a pak se zadává, kolik se dotankovalo, či zda se dotankovalo do plné. Budík si to pak odpočítává a zobrazuje zbytek v nádrži a další údaje, které motor poskytuje nebo které lze dopočítat. Hlavní výhodou sběrnice je, že všechny přístroje mohou využívat všechna čidla napojená na sběrnici a přístrojů tam může být více. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 31. Červenec 2018 Sdílet Odesláno 31. Červenec 2018 (upraveno) Kdyby měl někdo zájem, přistály mi tu dva úplně nové Smartcraft SC1000, tachometr i otáčkoměr, ještě zabalené ve folii, včetně kabeláže, junction boxu a teplotního čidla, vše v origo v krabici. Z ameriky to se clem a DPH vyjde přes dvacet, nechal bych je za cca 12.900,- (celý komplet) Upraveno 6. Srpen 2018 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se