Sullaco Odesláno 16. Říjen 2018 Sdílet Odesláno 16. Říjen 2018 Tak to je vcelku masakr takovéto řešení. Ale tak jo, můžeš tam dodělat schůdky, schod nebo klidně vyříznout díru a dolaminovat a zalakovat a bude to jak origo bowrider. Zaměř se tedy na celkový stav lodi motor a hlavně trup, pokud to je nějaký nástřik barvou atp. mrkni co to dělá, zda se to neloupe nebo tak něco Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 16. Říjen 2018 Sdílet Odesláno 16. Říjen 2018 (upraveno) Ta příčka je od výroby. Nějaký schod z kokpitu na příď je. Upraveno 16. Říjen 2018 uživatelem marx2000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 16. Říjen 2018 Sdílet Odesláno 16. Říjen 2018 S těmi lidmi na palubě to vypadá úplně jinak a ta přepážka nevypadá jako překážka. Spíš mi ta loďka ovšem připomíná dětskou hračku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 16. Říjen 2018 Sdílet Odesláno 16. Říjen 2018 S těmi lidmi na palubě to vypadá úplně jinak a ta přepážka nevypadá jako překážka. Spíš mi ta loďka ovšem připomíná dětskou hračku. To že má 4,5 m délku mě právě těší. Bude jen o 80 cm delší než stávající. Nám to takto vyhovuje. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 17. Říjen 2018 Sdílet Odesláno 17. Říjen 2018 Nevěřím, že tu loď někdo upravoval vyříznutím paluby a vylaminováním vany. Podle mne je to originál a ta příčka je tam z pevnostních důvodů.Tahle lodička může udělat ještě mnoho radosti, pokud majiteli bude vyhovovat. Podle fotek těžko posoudit, ale nevypadá to na nevhodné zásahy nějakého bastlíře, ale spíše na šikovného člověka, který na lodi udělal ohromný kus práce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 17. Říjen 2018 Sdílet Odesláno 17. Říjen 2018 Aha, reagoval jsem na staré příspěvky z první strany diskuse. :-))Co se týče motoru, bude určitě neuvěřitelně hladový a hlučný, ale zase to pojede a je lehký....Ta spotřeba může být i 70l/100km. S tím bude třeba počítat.Loď bude snadno přepravitelná a manipulovatelná, to je taky plus.Mně osobně nelákají lodě s otevřenou špičkou, těžko se tam člověk brání nepřízni počasí. Nepovažuju je za vhodné na delší výlety. Ale ne každý chce jezdit dlouhé trasy.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raschi Odesláno 17. Říjen 2018 Sdílet Odesláno 17. Říjen 2018 Ten 110hp motor je pro takovouto lodičku zbytečně velký, bohatě by stačil poloviční. Co třeba toto?https://sport.bazos.cz/inzerat/95681093/Lod-rio-450-tohatsu-40k.php Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 17. Říjen 2018 Sdílet Odesláno 17. Říjen 2018 Ten 110hp motor je pro takovouto lodičku zbytečně velký, bohatě by stačil poloviční. Co třeba toto?https://sport.bazos.cz/inzerat/95681093/Lod-rio-450-tohatsu-40k.php Také hezký člun, díky za tip. My chceme otevřenou až do špice. Ale jak sem psal, není pro nás terno tuhle loď kupovat.Nicméně, po dlouhé době koukání po lodích nám padla do oka, líbí se nám. Samozřejmě bych nerad šlápl do hovn@, že :) Říkám si, kdyby ji pán dovezl na slapskou přehradu, jestli by se nenašel někdo z oboru, kdo by ji se mnou skoukl.Já třeba nepoznám na laminátovém trupu jestli má nějaký problém. Přeci jen pán říkal, že je loď z Itálie a motor na tom není původní. Ten kupoval již zde v ČR. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 17. Říjen 2018 Sdílet Odesláno 17. Říjen 2018 Nevěřím, že tu loď někdo upravoval vyříznutím paluby a vylaminováním vany. Podle mne je to originál a ta příčka je tam z pevnostních důvodů. Tahle lodička může udělat ještě mnoho radosti, pokud majiteli bude vyhovovat. Podle fotek těžko posoudit, ale nevypadá to na nevhodné zásahy nějakého bastlíře, ale spíše na šikovného člověka, který na lodi udělal ohromný kus práce. Ano je to originál takto. Abych byl upřímný, přesně něco takovéhoto bychom se ženou chtěli. Ten motor mi přijde předimenzovaný. Bez motoru je loď za nějakých 60 tis., prodávající nemá problém si motor nechat. Ale říkám si, co na to hodit jiného aby se člověk vlezl do zbytku ceny. Tak mě napadlo, pokud by bylo vše cajk, koupit to s motorem a později jej vyměnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 17. Říjen 2018 Sdílet Odesláno 17. Říjen 2018 Zajímavé-to řešení přídě.Ale ještě se mi nezdá uvedený r.v.motoru 1999 /zkus si to ověřit u zastoupení dle výr.č./ a rovněž i r.v. lodě r-1998 ,neznám ale tohoto výrobce,ale všichni ostatní co vyrábí lodě pro zabudované motory a které znám a že jich neznám málo,mají uplně jiný tvar předního větrného štítu-oken a tvar trupu.Tento tvar na fotkách dle mého odpovídá lodím o min.10let starším -ale jak řílám neznám výrobce.bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 17. Říjen 2018 Sdílet Odesláno 17. Říjen 2018 (upraveno) Zajímavé-to řešení přídě.Ale ještě se mi nezdá uvedený r.v.motoru 1999 /zkus si to ověřit u zastoupení dle výr.č./ a rovněž i r.v. lodě r-1998 ,neznám ale tohoto výrobce,ale všichni ostatní co vyrábí lodě pro zabudované motory a které znám a že jich neznám málo,mají uplně jiný tvar předního větrného štítu-oken a tvar trupu.Tento tvar na fotkách dle mého odpovídá lodím o min.10let starším -ale jak řílám neznám výrobce. bootcentrum Výrobce je řecký. Možná proto je Řecko tam kde je :DViz. http://www.ahmarinestore.gr/index.php?language=en Upraveno 17. Říjen 2018 uživatelem marx2000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 17. Říjen 2018 Sdílet Odesláno 17. Říjen 2018 ...Ale ještě se mi nezdá uvedený r.v.motoru 1999 /zkus si to ověřit u zastoupení dle výr.č./ a rovněž i r.v. lodě r-1998 ... bootcentrumTo fakt nemám ánung jak se dělá :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 18. Říjen 2018 Sdílet Odesláno 18. Říjen 2018 Musíž si najít,kdo ty motory prodává jako nové a na něj se obrátit.Já dělám pouze zabudované,tudíž nevím kdo je dovozce.bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 18. Říjen 2018 Sdílet Odesláno 18. Říjen 2018 https://www.boats.net/catalog/evinrude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 21. Říjen 2018 Sdílet Odesláno 21. Říjen 2018 (upraveno) https://www.boats.net/catalog/evinrude Díky. Po pečlivém zvážení všech pro a proti (cena, spotřeba, hmotnost atd.) do této nabídky nepůjdu. Když jsem požádal o zkušební jízdu proti úhradě, pán se již neozval. Nebudu ani pořizovat 15hp motor.Vrátím se nejspíš k první volbě a hodím na loď "10". Protože tahat se s těžkým motorem je pro mě nereálné a nechávat ho na lodi zase příliš riskantní :)Zvažuji proto ( nejspíš definitivně :)) buď Tohatsu MFS9.8BS 37kg nebo Suzuki DF9.9AS 39,5kg. Tohatsu jsem měl, motor mi přišel tak nějak oproti současnému Suzuki takový odfláknutý a celkově projevem hlučnější a méně kultivovaný. Suzuki na mě působí více hi-tec. Třeba ta moje Suzu pětka má olejový filtr a možnost položit na 3 strany bez "ohrožení" motoru.Pro Tohatsu 10 hovoří hmotnost, ale ten rozdíl bude nejspíš v alternátoru, kterým Suza předpokládám disponuje.Pak ještě Parsun, ale z toho mám celkem vítr, takže asi ne :) A teď, jak se říká, babo raď. PS: Nemám založit nové vlákno? Je mi poněkud žinantní sem psát tyhle věci. Prosím pana admina o případné usměrnění :) Děkuji Upraveno 22. Říjen 2018 uživatelem marx2000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marx2000 Odesláno 21. Říjen 2018 Sdílet Odesláno 21. Říjen 2018 Moc děkuji všem za váš čas a ochotu diskutovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 22. Říjen 2018 Sdílet Odesláno 22. Říjen 2018 Já sice přívěsné motory nedělám,věnuji se teprve 40let motorům zabudovaným,ale při volbě značky motorů bych se hlavně zajímal o dostupnost a rychlost dodání náhradních dílů v případě poruchy motoru.Například za letošní sezonů si u mne asi 3 zákazníci stěžovali na velice špatnou dostupnost ND pro právě Suzuki - ale já osobně nemám zkušenost s touto značkou,ale na druhou stranu dodávám veškeré ND pro velké motory Volvo-Penta,která dodává i veškeré ND pro závěsné motory Tohatsu a ND pro zabudované motory mohu mít u sebe i do 24 hod.po jejích objednání .Např.Mercury má hodně ND i na stařičké motory a dodání ND trvá cca 10dní .bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky