motoguzzi Zveřejněno 2. Únor 2018 Sdílet Zveřejněno 2. Únor 2018 Zdravím,chtěl bych se zeptat ,jestli máte někdo zkušenost s gumákem s nafukovací podlahou (VIB).Dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 2. Únor 2018 Sdílet Odesláno 2. Únor 2018 Měl jsem ho, Suzumar 350 VIB, a za 3 roky jsem ho prodal za třetinu ceny a byl jsem hrozně rád, že jsem se ho zbavil. Už jsem to tady kdysi popisoval. Ve vlnách se podlaha prolamovala dovnitř a zdaleka to nemělo deklarované vlastnosti. Až když jsem vyrobil dva pláty překližky sešroubované uprostřed do mělkého V, tak se s tím dalo jezdit. Klasická podlaha s nafukovacím kýlem je lepší a taky citelně levnější. Navíc když to smotáš, je to pořádněj balík. Vozil jsem to na vleku nafouknuty s motorem. Za mě tedy ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaXt Odesláno 2. Únor 2018 Sdílet Odesláno 2. Únor 2018 Ahoj, podobnou zkušenost mám s člunem Honda. To byl nejhorší člun co jsem měl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 2. Únor 2018 Sdílet Odesláno 2. Únor 2018 (upraveno) Vladimíre,měl jsi s prodejem štěstí,mě se gumák (tendr) Boat007 M200S po 3 sezonách rozlepil,rozpadl a upadlo mu zrcadlo,gumák za mě už NIKDY. Nahradil jsem ho plastovou lodičkou FunYak Palourde,která je levnější a při stejné váze 18kg dvouplášťová,prostornější,s integrovanými kolečky a určitě trvanlivější než uvedený gumák Boat007 M200S,jako zavěšený tendr na jeřábech ho možná někdy někdo šlohne,ale určitě se nerozpadne po 3 sezonách... Upraveno 2. Únor 2018 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 2. Únor 2018 Sdílet Odesláno 2. Únor 2018 Děkuji za potvrzení mé zkušenosti. Nemám nic proti gumáku, ale musí být kvalitní. Boat 007 jsou podle mě čluny lepené v čině na objednávku. Já bych volil třeba Adventure, nebo Bush. Sám mám již sedmou sezonu 4m RIB Kolibri (made in Ukraine) a velká spokojenost. Přístí rok snad už konečně koupím dlouho vytipovaný 5m Adventure Vesta, nebo Grand (oba opět Ukr.). Vím, že je spousta hezčích i lepších člunů, ale ne za tyto prachy. Dlouho jsem váhal nad laminátem Open, kde je podstatně víc místa, ale pro moje potřeby víc vyhovuje RIB. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Únor 2018 Sdílet Odesláno 2. Únor 2018 Ahoj, měl jsem kdysi dávno YAM 300 s nafukovacím kýlem a pevnou skládací podlahou. Fungoval OK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 2. Únor 2018 Sdílet Odesláno 2. Únor 2018 Ano,je to opravdový šunt,tehdy jsem tím nákupem naletěl (bez jakýchkoliv zkušenností s gumákem) na jejich podmanivou reklamu,kdy své čluny nechají přejíždět traktorem ,což mohu pouze potvrdit,protože jejich výrobek je po 3 sezonách opravdu vhodný tak pouze na přejetí traktorem.Teklo do něj přes vypoušťák už od novoty,rozlepené zrcadlo dokonce jednou lepili v záruce a vyměnili vadný vypoušťák,nechali si to tam přes zimu místo zákonných 30 však 68 dní a upadení zrcadla za 4 měsíce odmítli termínově uznat do stále platné záruky bez ohledu na těch 68 dní,tedy seriozní přístup k pohledání,je to však v řešení a dlouho to nebude mít konec,arogantní chování vždy vyjde podstatně dráž než vstřícný krok ve chvíli,kdy je potřeba,my jsme tehdy měli loď na kotvě a neměli se k ní (díky tomu životu nebezpečnému šuntu) jak dostat a sdílené uživatelské zkušennosti jsou neocenitelné,bohužel jsem tehdy žádné k dispozici neměl,teď však již existují a kdo chce kam... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martasik Odesláno 2. Únor 2018 Sdílet Odesláno 2. Únor 2018 Ahoj, mel jsem Adventure M400, kvalita byla velice dobra, po jedné sezóně jsem vyměnil za laminát Quicksilver 470 - uvažoval jsem take o Adventure V500, ale cena by se vyšplhala na cca 700 tis. Z mého pohledu RIB je dobra volba, ale za stejnou cenu muzes mit novou kajutovou lodicku, manipulace téměř stejná, váha o trochu vyšší, ale prostor neporovnatelně větší- za me uz bych asi do ničeho jiného než do laminatovy lode nešel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 2. Únor 2018 Sdílet Odesláno 2. Únor 2018 Martasíku, souhlasím s tvými argumenty ale záleží jak kdo chce loď používat. Pro mě kajuta nemá smysl, protože člun používám k rekreaci na moři, kde trávím okolo 6-ti týdnů (mám ten luxus protože dělám ve školství) a najezdím toho fakt hodně. Výjimkou nejsou výlety blížící se stovce km. Uvažoval jsem o laminátu provedení open s velkou přední opalovací plochou, která by se dala eventuálně zastřešit celtou , což by nahradilo kajutu na přespání. To by šlo i na Ribu, ale nejméně 5,5 m a to už chce motor 80-100Hp a jezdíme většinou ve dvou a brzy bych neměl na benzin, nehledě k pořizovací ceně. Navíc manželka má strach z kolébání laminátového člunu. Když už se pouštíme do argumentů, výhodou Ribu je nejméně poloviční hmotnost, což se projeví při tahání a spouštění na vodu, dále nižší spotřeba vzhledem k uvedené hmotnosti. Tímto nechci nikoho přesvědčovat, každý podle svých potřeb. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martasik Odesláno 2. Únor 2018 Sdílet Odesláno 2. Únor 2018 (upraveno) Ahoj používám clun podobně 2 x 14 dni more a cca 5-10 dni po čechách během roku. Opalovací plao tam mam take nad kajutou. Váha je dle mého názoru nepatrné vyšší u laminátoveho clunu můj váží bez motoru cca 670 kg a V500 bez konzole, nádrži a dalšího příslušenství 240 ( pokud se to osadu základními věcná , které u laminatoveho uz jsou v základu tak se váha dostane cca o 150 kg pod laminatovy. A se spotřebou ten rozdíl nebude zas tak veliký, alespoň doufám, protože během února bych mel byt namontovány motor na mem clunu. U Quicksilvera Activ 470 s Mercury 50 hp jsem mel spotřebu cca 6-10 l/hod (25-30l/100km) u gumaku Adventure M400 a Mercury 20 hp to byla přesně polovina. Doprava za autem uz je celkem jedno zda povezu gumak, který jsem vozil nafouknuty, RIB nebo laminatovy. Rozhodne take nikoho nepřesvědčuji. Pokud bych za RIBa dal polovinu ceny co za laminatovy - tak neni o čem (tim myslim nový). V lete jsem uvažoval take o RIBu, ale ta kajuta s možnosti prespani, odpočinku zvítězila - pohodlně cestování 4 člené rodiny. Musim uznat, ze pokud bych nemel 2 roky laminatovy clun, tak bych nikdy nový nekoupil. RIB je z mého pohledu výborný clun na sport neco jako skútr, laminatovy clun ať s kajutou nebo open je idaealni na rodine výlety na moři i na řekách. Preji ať si zvolis to či ono, hlavně je důležité mit z toho dobry pocit. Martin Upraveno 2. Únor 2018 uživatelem Martasik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 2. Únor 2018 Sdílet Odesláno 2. Únor 2018 Už to nebudeme řešít, teprve teď jsem si všimnul tvého podpisu a nezbývá mi, než ti pogratulovat k lodi. Je to přesně to, co se mi nejvíce líbilo v laminátu. Ale to už je nad moje možnosti a pro dva lidi již skoro důchodce zbytečný. Až uvidím v HR Barracudu tak zamávám... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martasik Odesláno 2. Únor 2018 Sdílet Odesláno 2. Únor 2018 Vladimíre, dekuji mam ji asi 14 dni na zahradě, tak s Barracudou to bude první sezóna. My jsme zatim 4 s tim ze synovi je 19 a dceři 15 a předpokládám, az pojedeme ve 2 sami s manželkou, ze by jsme ji využily na prespani 2-3 noci. Určitě plánujeme letos Orlik na cca tyden a věřím ze i v HR by se dalo někde na lodi přespat a na den či dva pak se vrátit na výchozí místo ( zatim nevím zda si to moc nemaluji - uvidíme). Martin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 2. Únor 2018 Sdílet Odesláno 2. Únor 2018 .....az pojedeme ve 2 sami s manželkou, ze by jsme ji využili na prespani 2-3 noci. ........( zatim nevím zda si to moc nemaluji - uvidíme)......úplně v pohodě, budete nadšený! My už takhle přenocovali několikrát a letos plánujeme v HR 5 dní jen na lodi velmi podobné velikosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prochypetra15 Odesláno 9. Prosinec 2019 Sdílet Odesláno 9. Prosinec 2019 Zdravím,já mám s nafukovacím gumovým člunem dobré zkušenosti. Je to asi i o tom, jak se ke člunu budeš chovat. Ale jako jasně, gumák je choulostivější na poškození. Máme doma jeden nafukovací člun od https://www.boat007.cz/ a jsme s ním spokojení. Máme ho asi 5 let. Přibližně 10x ročně s ním jezdíme po Čechách, pak jednou ročně na dovolenou do Chorvatska. Takže za mě super investice.Petra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 10. Prosinec 2019 Sdílet Odesláno 10. Prosinec 2019 Tak to si ho hned letím koupit :cool: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 10. Prosinec 2019 Sdílet Odesláno 10. Prosinec 2019 (upraveno) Roberte dobře děláš,gumák 007 vřele doporučuji zvláště pro sedací koupele,již po necelé 3 sezoně je v ceně spolehlivě zahrnuta zmíněná sedací koupel díky uletěnému zrcadlu,k použití pro tento druh umývání zadku za plavby je to absolutně top výrobek,který tě rozhodně nezklame a včas se rozlepí...pro serioznější použití zavěšeného tendru na jeřábech jsem však následně zvolil francouzský polyetylenový FunYak,který je i po 3 sezoně včetně letošní dlouhé plavby kolem Evropy stále dokonalý a překvapilo mě ve Francii množství podobných polyetylenových lodiček zakotvených na kanálech,kde hledat gumák by bylo zbytečné stejně jako laminát... Upraveno 10. Prosinec 2019 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se