Přejít na obsah
Plavidla.cz

Zajímavý nápad

jirkas

Doporučené příspěvky

To budou spíše nějaké stabilizační ploutve a nebo ochrana před pevným bordelem pod hladinou, jako kořeny, šutry a podobně. Vlasec nebo špagát by po tom jen sklouznul. Jako ochrana před vlascem by ro bylo účiný, kdyby to mělo alespoň miniaturní zpětnej háček, aby se měl vlasec za co zachtit, napnout a poté říznout.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc se nevměšuji do diskuzí ale tohle už mi připadá totální hovadina.Jak si vůbec muže někdo myslet že by si něco takového jako řezač vlasců mohl přidělat na lod.To je jako by si rybáři schválně místo vlasců natáhli ocelová lanka na poničení vrtule.Sám rybařím a provozuji i motoroví člun takže vím o čem je řeč ale tohle už je moc tohle může napadnout jenom pitomce.Možná že účinnější by bylo rybáře rovnou střílet nebo jim rozšlapat vybavení.Ještě že jsem se na Orlíku zatím s žádným takovým blbem co řeže vlasce nesetkal jinak bych asi šel sedět.Jinak celkem moudrý téma to může založit akorát :::::::: Upraveno uživatelem keegan25
Odkaz ke komentáři

Nikdo tu nemluví o úmyslnén řezání a škození rybářům. Zde jde o ochranu před namotáním na vrtuli. Jsou nejen slušní rybáři, ale bohužel i tací, co mají nahozeno mezi lekníny na protějším břehu. Ti druzí, co si myslí, že je řeka jen pro ně se pak děsně čílí, když jim někdo pak vlasec na vrtuli namotá. Ale ono není kolikrát legrace ani vymotat tu šňůru z pod vrtule. Sám jsem zažil takovýho blba, co měl nahozeno přez celou plavební dráhu před komorama v Lovosicích. Plul jsem v půlce plavební dráhy a jelikož jsem vlasec neviděl, tak jsem ho namotal. Nasr.nej rybář po mě začal hned házet kamením, i když jsem měl na loďce dvě děti. šnůru jsem pak musel vymotat z vrtule.

Kdyby se řízla včas, tak ji nenamotám a ušetřím si práci a riziko poškození gufera a o to tady jde.

Odkaz ke komentáři

Moc se nevměšuji do diskuzí ale tohle už mi připadá totální hovadina.Jak si vůbec muže někdo myslet že by si něco takového jako řezač vlasců mohl přidělat na lod.To je jako by si rybáři schválně místo vlasců natáhli ocelová lanka na poničení vrtule.Sám rybařím a provozuji i motoroví člun takže vím o čem je řeč ale tohle už je moc tohle může napadnout jenom pitomce.Možná že účinnější by bylo rybáře rovnou střílet nebo jim rozšlapat vybavení.Ještě že jsem se na Orlíku zatím s žádným takovým blbem co řeže vlasce nesetkal jinak bych asi šel sedět.Jinak celkem moudrý téma to může založit akorát ::::::::

ja provozuju motorovy clun na Orliku a dost rybaru co to mají az v pulce zátoky taky znam, o tom rezaci vlascu uz uvazuju dlouho, vymotaval jsem dvakrat

Odkaz ke komentáři

Mám dojem, že tu dochází k nedorozumění. Pokud vím, tak řezač vlasců je speciální unašeč na hřídeli pod vrtulí, řeže je to, co se už začalo namotávat a zabraňuje utemování vlasce do škvíry mezi nohou a vrtulí, kde může vlasec i zničit gufero.
Odkaz ke komentáři

Zcela jistě máte všichni kus pravdy a vidím to tak že se rybáři a ti co provozují nějaké plavidlo určitě nikdy neschodnou.Rybáři můžou mít nahozeno kde chtějí žádný řád a ani žádný zákon jim to nezakazuje.A účastnici plavebního provozu prostě musejí víc dávat pozor a být trochu ohleduplnější.Sám jsem zažil že mi jezdili přímo pod pruty a ještě se rozčilovaly.A na druhou stranu když se sám plavím tak se snažím si dávat na tyto situace trochu majzla.Myslím že větší potíž jsou několika metrová lana od bojí některých umělců kteří si dají boji kam se jim zachce bez kladky s protizávažím a po upuštění hladiny se z těchto lan stávají dost nebezpečné pasti.Již několikrát jsem to zažil a je to dost o hubu a to i když nejedu ve výtlaku.
Odkaz ke komentáři

Bezohlednost je bohužel na obou stranách. V Lovosicích jsou dva sjezdy cca 50-100 m od sebe. Používá se většinou jeden. Ten byl v létě totálně ucpanej zaparkovanými auty s přívěsy. Na úzké cestičce, která zbyla, vytahoval němčour asi desetimetrovou krávu, takže to měl na dlouho. Začal jsem tedy couvat na druhej, kde byl rozcabenej rybář. Ten odmítal se hnout z místa, protože tam je přeci druhej sjezd. Ve finále byl rád, že stihnul vše odházet stranou, abych mu to nepřejel. Odhazovat to ale začal až poté, co jsem mu vozíkem porazil křesílko. Zde byla bezohlednost jednak na straně lodičkářů, co ucpali jeden slip a jednak na straně rybáře, co se rozcabil na druhém, kde nemá co dělat a odmítal ho uvolnit. Upraveno uživatelem Olin
Odkaz ke komentáři

Moc se nevměšuji do diskuzí ale tohle už mi připadá totální hovadina.Jak si vůbec muže někdo myslet že by si něco takového jako řezač vlasců mohl přidělat na lod.To je jako by si rybáři schválně místo vlasců natáhli ocelová lanka na poničení vrtule.Sám rybařím a provozuji i motoroví člun takže vím o čem je řeč ale tohle už je moc tohle může napadnout jenom pitomce.Možná že účinnější by bylo rybáře rovnou střílet nebo jim rozšlapat vybavení.Ještě že jsem se na Orlíku zatím s žádným takovým blbem co řeže vlasce nesetkal jinak bych asi šel sedět.Jinak celkem moudrý téma to může založit akorát ::::::::

Děkuji za ponaučení, budu se jím ve volných chvílích zabývat. Podle poslední věty usuzuji, že rád soudíte lidi podle sebe, tož i já vám přeji hezké a spokojené prožití celé sezóny na vodě či u ní.

Ještě bych rád dodal, že se za pitomce zrovna nepokládám, a ani nikdo z mého okolí si to doufám nemyslí. Ovšem ve vašem případě bych si tím zase až tak jistý nebyl, jen tak letmo jsem přelétl pohledem těch několik vašich řádků a napočítal jsem patnáct pravopisných chyb, z toho několik hrubých. Podrobněji jsem to nezkoumal, je možné, že jsem i něco přehlédl, nejsem zrovna příliš kovaný v jazyce českém. Prosím, abyste si laskavě uvědomil, že né všichni diskutující dosahují vaší úrovně a že by se leckdo mohl vaším způsobem vyjadřování cítit uražen.

Přeji vám hezký den.

Upraveno uživatelem jirkas
Odkaz ke komentáři

vidím to tak že se rybáři a ti co provozují nějaké plavidlo určitě nikdy neschodnou.Rybáři můžou mít nahozeno kde chtějí žádný řád a ani žádný zákon jim to nezakazuje.A účastnici plavebního provozu prostě musejí víc dávat pozor a být trochu ohleduplnější.

Ono by stacilo trochu premyslet a min placat hovadiny. Naprosty kokoty najdes na obou stranách a ti se rozhodne neshodnou. Ale rybar je v principu ucastnik plavebního provozu a jako takovy ma povinnost se plavebnim radem ridit stejne jako vudci plavidel, plavci a kdokoliv jinej, koho se to tyka.

Tedy pro prehlednost:

1) Byt ohleduplny k rybarum, co jsou schovany v maskacich pod maskacovym destnikem je naprosta blbost - nejsou videt.

2) Rybari nemůžou mit nahozeno, kde chteji, protože mit nahozeno přes plavebni drahu je stejna kravina, jako mit natazenou snuru na pradlo přes silnici a divit se, ze tam jezdi auta a strhnou ti mokry tanga (ty jsou taky nahovno videt).

Odkaz ke komentáři

Zcela jistě máte všichni kus pravdy a vidím to tak že se rybáři a ti co provozují nějaké plavidlo určitě nikdy neschodnou.Rybáři můžou mít nahozeno kde chtějí žádný řád a ani žádný zákon jim to nezakazuje.A účastnici plavebního provozu prostě musejí víc dávat pozor a být trochu ohleduplnější.Sám jsem zažil že mi jezdili přímo pod pruty a ještě se rozčilovaly.A na druhou stranu když se sám plavím tak se snažím si dávat na tyto situace trochu majzla.Myslím že větší potíž jsou několika metrová lana od bojí některých umělců kteří si dají boji kam se jim zachce bez kladky s protizávažím a po upuštění hladiny se z těchto lan stávají dost nebezpečné pasti.Již několikrát jsem to zažil a je to dost o hubu a to i když nejedu ve výtlaku.

čéče tady se docela hrubě pleteš , pokud je někde plavební dráha mohou mít -jak dle řádu plavební bezpečnosti - tak Rř nahozeno pouze do třetiny toku .U nás už za to dostávají flastry od říční policie - Labe okolo Kolína . Samo sebou je blbost jim to schválně trhat , ale když jí valím 40-50 Km/h a nějaký borec to má až na druhou stranu a ti lepší ještě vzduchem na větev na protější břeh , což je zejména případ od jezu v Týnci nad Labem do Chvaletic , tak mu to už bez milosti fiknu abych si nezničil gufera u převodovky. Sice je pak lehce povyk , ale foto pošlu na poříčáky do Nymburka a oni si to s nima pak většinou pořeší .Radši už nechávám kvů§li tomu běžet board cam vždy když jedu rychle .

Samo sebou pokud mám možnost se vyhnout tak se vyhnu . Jinak klidně at si nahodí na druhou stranu, ale dají takzv back lead ,, to mu položí vlasec od špičky prutu na dno až na druhou stranu a může tak klidně jezdit parník a nic se nestane .

Odkaz ke komentáři

Rybář který loví na břehu určitě není účastníkem lodního provozu to jsem si dost jistý.Také není nikde rybářském řádu zakázáno lovit v plavební dráze pouze u chytání na bojky lze zavážet do třetiny toku.Doufám že na Podskalí nikdy nepotkám takového blba.
Odkaz ke komentáři

Rybář který loví na břehu určitě není účastníkem lodního provozu to jsem si dost jistý.Také není nikde rybářském řádu zakázáno lovit v plavební dráze pouze u chytání na bojky lze zavážet do třetiny toku.Doufám že na Podskalí nikdy nepotkám takového blba.

:-) :-) už sem pak takových borečků zažil , sem tam lovili pruty z vody :D pokud je našli . Tedy se domníváš že na vodní cestě nejsi účastník ?? Stejně jako chodec na silnici ?? "není " účastník provozu ??

Odkaz ke komentáři

Zrovna na Orlíku v zátoce naproti Radavě pod Pukňovem měl loni nějakej blb bojky přímo uprostřed vjezdu do zátoky. Klasický bojky by ještě byly ok, ale ten vůl měl ve víc jak dvacemetrovejch odstupech na špagátu s kamenem navázaný dětský rukávky a pantofle v různých barvách. Na první pohled to vypadalo jako nějakej plovoucí bordel. Pokud by se tomu někdo nechtěl vyhejbat a chytil ten špagát vrtulí tak by se asi smíchy neudržel.... Upraveno uživatelem Olin
Odkaz ke komentáři

Doufám že na Podskalí nikdy nepotkám takového blba.

Docela vtipny je, co všechno tady verejne vypustíš s naprostym klidem. Jakoby bylo jasny, ze to tady nikdo z SPS, rybarsky straze nebo ricni policie nebude cist. No to je omyl.... taky jsou to lidi od vody.

Takze jen tak dal, on ti treba někdo na tvym domacim pisecku nakonec rad doplni vzdelani. ;)

Odkaz ke komentáři

Rybář který loví na břehu určitě není účastníkem lodního provozu to jsem si dost jistý.

To je svatá pravda, na myslivost se v plavebním řádu úplně zapomnělo.

Také není nikde rybářském řádu zakázáno lovit v plavební dráze pouze u chytání na bojky lze zavážet do třetiny toku.

Tohle je ještě nevzdělanost nebo už hloupost?

Doufám že na Podskalí nikdy nepotkám takového blba.

Pohled kolmo dolů od prutu na nezčeřenou vodní hladinu napoví více.

Odkaz ke komentáři

Hmm zajímavé reakce ale něco podobného jsem čekal.Bohužel někteří pisálci si myslí že sežraly šalamounovo hovno a proto že se zapojují do každé diskuze i když píší úplné blbosti.A klidně at si to tu čte někdo Sps nebo řs nic špatného jsem zde nenapsal.To že někteří pisálci neznají rybářský řád neznamená že hned mají pravdu když napíšou co nejvíce příspěvků. Tak si to tu užijte a přeji hezký svátky.
Odkaz ke komentáři

Koukám, že tohle nikam nevede. Holt kde není ......

Užijte si vánoční svátky a neztrácejte s ním čas. Zkusila vás to hromada, ale on to evidentně není schopen pochopit. Dobrou radu zdarma od vás nechce přijmout, tak nám všem přeju, aby co nejdřív dostal nějakou tu placenou konzultaci od dozorujících orgánů. :)

Každému slušnému lodičkáři přeju pěkné počasí do nové sezóny, hodně zážitků na vodě a každému slušnému rybáři přeji pohodu u vody a velké úlovky.

Odkaz ke komentáři

Keegan25: Ahoj, od roku 1999 jsem spoustu let provozoval lov trofejních kaprů, psal články do časopisů atp. Nevím, kde jsi vzal takovou hloupost, že si můžeš kupříkladu v plavební dráze lovit kde chceš. Co se týká dna tak ano, ovšem tady se nebavíme o dnu. Napsali ti to jiní, více se o tom rozepisovat nehodlám. Apropo, když jsem lovil kapry na Labi já, používal jsem předšpičková olova aby vlasec šel co možná nejdříve ke dnu, nebo jsem alespoň dbal na to aby zrovna plavební dráha zůstala mnou neomezená. To že si nějaký kretén, obzvláště v poslední době myslí, že si může vlascem přehradit celou řeku včetně plavebky je bohužel úděl dnešní doby. A proč to přahradit vlascem? Proč ne rovnou ocelovým lankem? Více psát nehodlám. Něco si zjisti v legislativě a hlavně, stačí zapojit selský rozum.

PS: stejní idioti si myslí, že můžou v polovině plavebky sedět na pramici a mít nastraženo na sumce. Ok dřív jsem se jak debil vyhýbal, zastavoval a znovu pracně rozjížděl atd i tak jsem byl ještě já za hovado co si vůbec dovoluje jezdit po Labi lodí v plavební dráze. Dnes? Seru na to, ale jen upozorňuju, že já zpravidla letím plavebkou 70 km/h a už mi je u prdele že zakotvenou pramici vezmu pár metrů okolo metrovou vlnou... Stejně jako to bude zcela u prdele nějakýmu remorkéru. Pokud slušnost a tolerance, tak ano ale na obou stranách.

Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

Koncem sezóny jsem připlouval v Županovicích k molu vedle pláže. Povodí tam mělo v příjezdovém koridoru ve vodě připravené žluté bóje pro vyhrazení prostoru pro koupání. Mezi bójema měli nahozeno rybáři, protože si myslí, že žlutá bóje znamená zákaz plavby. Zprava to objet nešlo, tam odsud měli nahozeno, zleva už bych se dostal do zóny zákazu plavby vyznačené značkou. Nezačali volat: "Pozor máme tam nahozeno", ale rovnou: "Ty čů... to to nemůžeš objet!" Na mou námitku, že bych musel do zákazu reagovali dalšími nadávkami. Fakt si mysleli, že stačí pár žlutých bójí na nesmyslným místě a jejich přítomnost tam je nedotknutelná. Nechtěli se dohodnout, chtěli mít absolutní přednost. Byli sprostý a zkazili nám náladu.

Vždycky jsem se snažil být ohleduplný, jenže jsem si začal připadat jak blbec. Zpomaloval jsem kvůli každé pramičce uvázané za nelegální, provizorní a rozpadající se molo. Kvůli každé loďce stojící uprostřed plavební dráhy. Jenže pokaždé se to uhlídat nedá a tak i přes mojí ohleduplnost na mě každou chvíli někdo sprostě křičel, i když jsem jel tak, jak mi předpisy umožňují.

Poučením pro mne je, že jezdím tak, abych nikoho neohrozil, ale omezovat ve svých právech se už nenechám. Máme tady SPS a policii, která nás na vodě stále intenzivněji kontroluje. Naše lodě prochází pravidelnou technickou kontrolou a k jejich řízení jsme museli získat znalosti a složit zkoušky. Je na čase, aby si ostatní lidi na vodě a okolo vody uvědomili, že existují pravidla lodního provozu a že i oni se budou muset naučit je respektovat.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...