vojtik144 Zveřejněno 8. Prosinec 2017 Sdílet Zveřejněno 8. Prosinec 2017 (upraveno) Dobrý den všem.Jsem tu nový a potřeboval bych poradit od zkušených.Chci koupit na svůj kajuťáček motor suzuki df 20.Loď je 470cm,váha bez motoru s vybavením je 410kg(motor váží 50).Jde mi o abych dosáhl pohodlné cestovní rychlosti kolem 22km/h aniž by musel motor frčet na plnej knedlík(samozřejmě s vhodným šroubem)Zkoušel jsem na ní svojí 10hp hideu a max rychlost ve dvou je s ním 15km/h.Chci motor 20hp a čtyřtakt.Silnější určitě ne,musím ho sundavat a nosit a navíc ho použiji i na gumák.Přikládám videa pro představu o lodi.Velmi všem děkuji z věcné rady co od toho můžu očekávat za výkony.Vojta ps.je nějaká dobrá FB stránka o lodích? Upraveno 8. Prosinec 2017 uživatelem vojtik144 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 8. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 8. Prosinec 2017 (upraveno) podle tvaru kajuty a zaberu na echolot se prd pozna ale klidne ho tam dej,bude to lepsi než ta,,10,, a pak mužeš polaborovat s vrtulí trimem a klapkamajinak rychlost je primo umerna delce a pak už to jedine dostat do kluzuchtelo by to fotku na suchu-to znamena tvaru trupuproč FB?- my ti nestacime?:D Upraveno 8. Prosinec 2017 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojtik144 Odesláno 8. Prosinec 2017 Autor Sdílet Odesláno 8. Prosinec 2017 Ok vyhrabal jsem fotky trupu akorát musím přijít na to jak je sem nahrát.To že to bude lepší je jistý,jde mi hlavně o to aby to nebylo zbytečný a nepřineslo to menší efekt než vydaná investice za novej motor.Bohužel tady v západních čechách není kromě skalky kde jezdit a tak tu není nikdo kdo by mi podobný motor půjčil třeba na zkoušku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 8. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 8. Prosinec 2017 Vítej na fóru. Ve výtlačném režimu tuhle rychlost ti žádný motor nedá a do skluzu to s dvacítkou nedostaneš. Jinak ti to na stávající motor jede pěkně. Sice zvýšením výkonu ti to takhle pojede skoro na "brbláka", ale je otázka , zda to za to stojí. Dvacítka ve čtyřtaktu je na časté stěhování už sakra těžká. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojtik144 Odesláno 8. Prosinec 2017 Autor Sdílet Odesláno 8. Prosinec 2017 Ta suzuki df 20 se startérem váží uplně stejně jako moje 10hp hidea (50kg) a tu tahám pořád:-)Právě že sem si s tou dvacítkou dělal naděje na skluzík,to mě chlapci moc radost neděláte :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojtik144 Odesláno 8. Prosinec 2017 Autor Sdílet Odesláno 8. Prosinec 2017 Jsem tupý a neumím sem nahrát fotku trupu tak dám odkaz. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1866214717002673&set=a.1866214697002675.1073741849.100008424888013&type=3&theater Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 8. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 8. Prosinec 2017 Možná by se to dostalo do nějaké fáze přechodového režimu, ale to opradu není to pravé ořechové. Skoro bych radši šel do nějakého lehčího dvoutaktu. Při téhle váze by s tím desetikoňák nejel o nic hůře a váha by byla někde jinde. Ber to ale jako názor vetchého staříka, pro kterého je manipulace s padesáti kilovou mrchou už hodně problematická. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 8. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 8. Prosinec 2017 Img]odkaz na foto uložené na webu[/img a ta hranatá závorka musí být i na začátku a na konci! A to se nebojíš s tímhle bez registrace? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 8. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 8. Prosinec 2017 Podle mne to s 20HP do skluzu nepůjde. Možná prázdné. Taky bych to typoval maximálně na neekonomický přechodový režim s velkou vlnou za lodí. Dal bych na Hideu těžší vrtuli a jezdil na půl plynu 10km/h. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 8. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 8. Prosinec 2017 (upraveno) To dno není čistý kluz, ale polokluz. Nicméně, podle kýlové vlny na videu, bys to s pár koni navíc ještě trochu rozhoupat mohl. Upraveno 8. Prosinec 2017 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 8. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 8. Prosinec 2017 (upraveno) Sice tvar dna je z těhdle fotek spíš odhad, ale o nějaký čistý skluz bych se radši moc nepokoušel. Uřídit to pak by mohl být docela adrenalin.edit - nemáš náhodou tušení, kolik max. koníků předepisuje výrobce (předpolkádám že jde o tovární výrobu) Upraveno 8. Prosinec 2017 uživatelem taurus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 8. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 8. Prosinec 2017 Žádnej odhad. Z videa a fotek to je daný. Polokluz. Uřídit to žádnej problém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 9. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 9. Prosinec 2017 Dle foty - klasika polokluzák /nemá ostré outorové hrany/.Věřím,že s 20hp to pojede o poznání rychleji, a nebude problém ani v rychle tekoucí vodě v protiproudu,kde by to 10 jž nestíhala,ale žádný zázrak v podobě rychlosti od toho nemůžeš čekat!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojtik144 Odesláno 9. Prosinec 2017 Autor Sdílet Odesláno 9. Prosinec 2017 Díky všem za postřehy.Olin dík za fotky a bez registrace se nebojím,jezdím zatím jenom s 5ti šemíkama,ta desítka byla na zkoušku z gumáku,ale s vrtulí do síly.Taurus-do dvoutaktíku určitě nepůjdu,zvykl jsem si na ticho čtyřtaktu a spotřeba je taky víc než příznivá a výrobce člunu bohužel neznám,nikde jsem to zatím nezjistil,ale rád bych.Nechám si to ještě projít zbytkem mozkový tkáně a asi pustím ač nerad hideu do světa a koupím tu dvacku,když nic jinýho,tak se mi z ní alespoň zblázní gumák. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojtik144 Odesláno 9. Prosinec 2017 Autor Sdílet Odesláno 9. Prosinec 2017 (upraveno) A jinak váha s motorem,polovičkou a harampádím bude do 630 kg komplet.David- ty si něco podobnýho měl?? Upraveno 9. Prosinec 2017 uživatelem vojtik144 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 9. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 9. Prosinec 2017 Vojtík 144 to chceš jezdit bez registrace ?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojtik144 Odesláno 9. Prosinec 2017 Autor Sdílet Odesláno 9. Prosinec 2017 Nechci jezdit bez registrace,ale nebudu registrovat dokud nebudu mít motor kterej po vyzkoušení bude vyhovovat.Na SPS to mám 170km.Tak jezdím s hideou 5Hp a nebo na solární pohon.Ta 10 byla jenom na zkoušku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 9. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 9. Prosinec 2017 Nechci jezdit bez registrace,ale nebudu registrovat dokud nebudu mít motor kterej po vyzkoušení bude vyhovovat.Na SPS to mám 170km.Tak jezdím s hideou 5Hp a nebo na solární pohon.Ta 10 byla jenom na zkoušku.jj to chápu . Počítej jen že s tím bude trošku běhání včetně přihlášení lodě . Není to jen tak . Policajti nakoupili ted lodí a kontrolujou jako blázen , tady u nás na Labi znamená prakticky svátky nebo hezký víkend - kontrola a flastry jsou ted už mega . Ale držím palce at to zvládneš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 9. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 9. Prosinec 2017 No mimochodem, prihlasit v CR lod ke který nemas zadny papiry prakticky není mozny. Takze bejt tebou, silne premejslim jestli do toho vůbec jit. Alternativa je prihlaseni jinde v EU. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojtik144 Odesláno 9. Prosinec 2017 Autor Sdílet Odesláno 9. Prosinec 2017 Vím hoši,náš tatarstán bude horší a horší.Registrovat bych měl v hollandu.A pak možná někdy u nás(alespoň to tak mám naslibováno od známýho).Nejsem ten kdo by rád něco porušoval.Mám prostě dilema jestli těch 20 šemíků má smysl.Nechce se mi začít na jiný lodi vzhledem k tomu že mám malý auto na tahání atd. a navíc máme se ženou k lodi citovej vztah,bylo to práce jak na kostele. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojtik144 Odesláno 9. Prosinec 2017 Autor Sdílet Odesláno 9. Prosinec 2017 Viki,co to máš za loď na profilovce,to je moc hezkej mazák! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 10. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 10. Prosinec 2017 (upraveno) pokud ti bude padat prdel tak si udelej koupaci plato po stranach motoru tak 50cm siroke(dlouhe) a zespodu ho podlož extrudakem vytvarovanym podle trupu-pri troše sikovnosti to bude vypadat jako u toho Habera a dost to pomuže. jo a hlavne ho nezapomen olaminovat :Dmam strejnej tvar trupu tak vim co to dela Upraveno 10. Prosinec 2017 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 10. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 10. Prosinec 2017 Viki,co to máš za loď na profilovce,to je moc hezkej mazák!Nevim jak moc mazak to je, ale je to Romana 430, polska lodicka, lehka, prakticka a straasne stara. :) Před lety jsem delal komplet rekonstrukci a uz by to zase chtelo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojtik144 Odesláno 10. Prosinec 2017 Autor Sdílet Odesláno 10. Prosinec 2017 Packa-nemůžu lod ničím prodlužovat(takhle se mi vejde s vlekem ťip ťop do garáže,proto z ní musím sundavat i ten motor.Jsem z toho všeho na vážkách 50 na 50 že se na to vyprdnu a nebo tu dvacku koupím.Viki-co ti na ní umírá že už bys rekonstruoval znova??Nestraš,já vyřezával celej vnitřek,přelaminovával celou podlahu,měnil zrcadlo,čalounil,natíral truhlařil a myslel že to bude tak na sto let a ne že to budu za pár let opakovat :-):-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 10. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 10. Prosinec 2017 (upraveno) Aby se ti tak nebořila záď, tak by teoreticky mělo stačit na boky nad čárou ponoru přidělat podobná křidýlka, jako jsou na člunu na obrázku.http://www.sdhstaresplavy.cz/wp-content/uploads/IMG_3125-1024x768.jpgAle to ti na konkurenčním fóru už někdo radil (mám pocit, že Denis). Upraveno 10. Prosinec 2017 uživatelem Olin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se