Přejít na obsah
Plavidla.cz

Stavba vodního kluzáku HASTY HYDRO

yannick

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 592
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Ahoj lidi. Dal jsem na slova Olina a ve čtvrtek se dal do shánění materiálu na příčky a plaváky . Je to udělaný z 20 mm překližky cena překližky je 2030 Kč co se dá dělat tak jsem pro ní vyrazil tentokrát v přívěsným vozíkem . A pustil se do práce kolem 18 hod.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Další do čeho se pouštím je práce na plovákách co budou ve předu po bokách. Už mě došly i samořezný vruty tak že zítra musím si udělat výlet do čB abych to smontoval do hromady. Jinak už to začíná vypadat skoro jako loď tak že mám trochu i radost z toho. http://img22.rajce.idnes.cz/d2202/14/14643/14643686_dbb96982172cf2089e37c0ac05846419/images/IMAG0007.jpg
Odkaz ke komentáři

Kua chlape, s tou překližkou jsi se možná unáhlil. Si to měl slepit z prken (klidně vykuchaných třeba z nějaký palety) a podlepit šestkou překližkou. To by tě vyšlo na pakatel. Dávat ale dva litry za dvě pitomý příčky je docela úlet. Zatím sis moh namalovat a vyříznout plováky a tu příčku bych ti klidně slepil ze dvou slabších odpadových desek a poslal poštou.

Až budeš dělat ty plováky, tak slep dno a bok, přidělej na trup a pak je teprv uzavři. To samý i s vrchem přídě, aby jsi se zase neukvapil...

Chce to trochu ubrat a víc si každej krok promyslet. A taky to nebrat moc vědecky, ale snažit se co nejvíc si to usnadnit.

Vím o dvou lodích, které jsou téměř stejné. Jednu stavěl lempl, kterej se na všem snaží ušetřit a s ničím se moc nepáře a krom základního tvaru dělal vše od oka. Druhou stavěl vysokoškolák s moc vědeckým přístupem plným propočtů a s velkou pečlivostí. Ta lemplova je mnohem odolnější, jednoduší na obsluhu připravena k plavbě do deseti minut od příjezdu k vodě. Ta vysokoškolákova je připravena k vyplutí tak po půl hodině, je mnohem obtížnější na ovládání a sem tam se na ní něco rozpadne. Nákladově vyšla při stavbě ta lemplova loď něco kolem ¼ té druhé. Kdo ví, o kterých lodích mluvím, tak ať si to nechá pro sebe.

Já zase teď řeším stěžeň na loď, kterou jsem postavil loni. Taky se s tím nepářu. Dneska po cestě z práce jsem zastavil u krajnice, vytáh z auta pilku, vlez do lesa, odvětvil a uříznul 6m ze smrku vyvrácenýho vychřicí, co byla minulej tejden. Pak jsem ten kmen narval do dodávky, že mi zadníma vratama trčely tři metry k nebi. Zítra ho projedu hoblovkou a budu mít low cost stěžeň.

Musíš si umět poradit a dát tomu trochu čas. Jak budeš takhle spěchat, tak tě to vyjde mnohem dráž a navíc můžeš vběhnout do slepý uličky, ze který se špatně hledá cesta ven. Taky si uvědom, že není kam spěchat, protože v zimě si moc nezajezdíš. Na takovýmhle člunu promrzneš mnohem rychleji než na motorce, takže to nemusíš nikam hnát.

Upraveno uživatelem Olin
Odkaz ke komentáři

Jo a jinak musím pochválit, vůbec to nevypadá špatně.

A tady máš mojí první stavbu. Bylo to teprve loni a tápal jsem stejně jako ty, což je na tom vlákně vidět: http://www.jachting.info/viewtopic.php?f=64&t=9811&sid=00a07732962e939437adc1bf9c7a23cf

Tady ještě trochu víc fotek: http://olin77.rajce.idnes.cz/moje_stavba_lodicky_TRIAD/

A tady taková letošní rychlovka: http://olin77.rajce.idnes.cz/PDRacer_No.1021/

Odkaz ke komentáři

Když tak Oline vidím tvoje stavby, tak mě mrzí, že jsem před týdnem odvezl do sběrného dvora starý 3,5m hliníkový stěžeň s ráhnem a plachtou z WS do sběrného dvora. Někomu šikovnýmu jako seš ty to mohlo ještě posloužit.

Tak to mě mrzí ještě víc! Není to nějakej kovošrot na ústecku, nebo Teplicku? Že bych si pro něj zajel. Hliník nevyvážej tak často, tak by ještě byla šance, ale jen cca třicetiprocentní, že ho nezakrátili....

Odkaz ke komentáři

Když tak Oline vidím tvoje stavby, tak mě mrzí, že jsem před týdnem odvezl do sběrného dvora starý 3,5m hliníkový stěžeň s ráhnem a plachtou z WS do sběrného dvora. Někomu šikovnýmu jako seš ty to mohlo ještě posloužit.

priste až budeš uklizet dej vedet-vim o jednom co si takhle privez zadarmo(za uklid)karavan i s papirama-teda pak zjistil že se mu už domu nevejde tak mi straší na zahrade :D

Odkaz ke komentáři

priste až budeš uklizet dej vedet-vim o jednom co si takhle privez zadarmo(za uklid)karavan i s papirama-teda pak zjistil že se mu už domu nevejde tak mi straší na zahrade :D

oline-jsem zvedavej co ti to udela až vyschne-

Odkaz ke komentáři

Je to sběrný dvůr v Milovicích. Ale dával jsem to do prakticky plnýho kontejneru, takže už to bude určitě pryč.

Už jsem tu těch "pokladů" měl tolik, že jsem se nevešel do dílny.

Mimochodem skončil tam i ten swing kompresor pro kterej si Libore jedeš už asi 4 roky. :D

Není tu někde vlákno, kde by bylo možný nabídnout za odvoz to co už někdo nepotřebuje a někomu by to ještě mohlo posloužit? Nemyslím inzerci. Spíš jen něco pro členy fóra.

Upraveno uživatelem Zdenda
Odkaz ke komentáři

http://img10.rajce.idnes.cz/d1001/11/11998/11998649_8b2fd8faa17b449b7b6c54d8fbd15bd0/images/20160626_151738.jpg?ver=0

Tohle mi leží v kůlně, nechceš? Ještě bych vyštrachal hřídel volantu se šnekem pro lanko, ale ten šnek je trochu olámaný (plast). Musel by se nějak vyspravit, nebo vysoustružit nový.

Pokud bys to chtěl a použil, tak mohu poslat zdarma.

Odkaz ke komentáři

Děkuji za nabídku řízeni jsem ještě vůbec neřešil až se k tomu dostanu a hodilo by se mi něco tak ti když tak napíši na e mail.

Děkuji

http://img10.rajce.idnes.cz/d1001/11/11998/11998649_8b2fd8faa17b449b7b6c54d8fbd15bd0/images/20160626_151738.jpg?ver=0

Tohle mi leží v kůlně, nechceš? Ještě bych vyštrachal hřídel volantu se šnekem pro lanko, ale ten šnek je trochu olámaný (plast). Musel by se nějak vyspravit, nebo vysoustružit nový.

Pokud bys to chtěl a použil, tak mohu poslat zdarma.

Odkaz ke komentáři