Olin Odesláno 20. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2017 (upraveno) Není to sice 8-10hp, ale je to úplně nový, za hóóódně dobrej peníz a nerozeznatelný od 5hp Mercury. Stačí pouze strhnout štítek a polepy na deklu (popř. Sehnat origo Mercury 5hp).https://www.ebay.com/itm/172533960345 Sám na něj mám už delší dobu zálusk. Hodně je používaj rusáci a v recenzích i na jůtroubě si je docela chválej. Upraveno 20. Říjen 2017 uživatelem Olin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 20. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 20. Říjen 2017 Prave ze je. Není moc hezka (i když Drevotrust mi dodal celkem peknou ve srovnani s jinejma), ale vydrzi. 6mm koupis tak za 300 az 400 za desku, jak kde, 9mm kolem 500.Dej si na kluky ale pozor, jednou mi dovezli foliovanou a musel jsem cekat par dni navíc nez naskladnili tu spravnou. Ale vozej to z Rakouska, takze u tebe by zasobovani mělo bejt lepsi nez na pobočce v Koline. :)Tak to je pěkná cena. Nemá to nějaký díry suky? Protože já to nebudu laminovat jen to natřu lodním lakem který je určeny pod čáru ponoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 21. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 21. Říjen 2017 B/C je miva zatazeny nejakym kitem pokud jsou. Ja laminuju, takze jsem mel i C+/C a neresim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 21. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 21. Říjen 2017 (upraveno) já to nebudu laminovat jen to natřu lodním lakem který je určeny pod čáru ponoru.Olaminuj minimálně hrany pod čárou ponoru, jinak máš za chvíli po člunu! Voda je prevít a vždy si nějakou cestičku najde...Taky se podívej na vikyho videa. Co tam vidíš, není lak, ale pouze epoxi a pod ním laminát, kterej ani není vidět. Upraveno 21. Říjen 2017 uživatelem Olin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 21. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 21. Říjen 2017 B/C je miva zatazeny nejakym kitem pokud jsou. Ja laminuju, takze jsem mel i C+/C a neresim.Mohu se zeptat ať jsem trochu chytřejší co přesně znamená to rozdělení B-C , C-C. V návodu píšou že má být použita A-A Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 21. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 21. Říjen 2017 Ještě koukám na internetu na ty překližky. A proč se nemůže použít ta překližka folijovaná když je taky vodě odolná????? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 21. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 21. Říjen 2017 Ještě koukám na internetu na ty překližky. A proč se nemůže použít ta překližka folijovaná když je taky vodě odolná?????Protože na tý foliovaný ti nebude držet žádný lepidlo, laminát, barva, ani kit. Taky proto, že je podstatně těžší a hůře tvárná. Viděl jsem z ní na oharce udělanou pramičku a ta překližka byla po půl roce nacucaná jak houba. Pak ji majitel napatlal nějakým asfaltem, aby mu přestala cucat vodu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 21. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 21. Říjen 2017 A ta obalova vodu do sebe nevtahne??? Stejne kluzak bude natreny lodnim lakem tak zeby se do nej voda nemela dostat myslim do dreva :-). A soudal 66A tu preklizku k sobe fakt neslepi kdyz je to lepidlo na drevo????Moc dekuji za odpovedy rad se radeji zeptam nez koupim neco spatne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 21. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 21. Říjen 2017 Právě že ta foliovaná má takovou povrchovou úpravu, že ji neslepíš, protože na ní to lepidlo prostě nedrží. Překližka bez foliové povrchové úpravy (jedno zda obalovka, nebo jakákoliv jiná) se ti s ostatními materiály krásně spojí, jelikož dřevo, jak jistě víš, je materiál savý. Ta voděodolnost je daná tím, že jednotlivé dýhy jsou k sobě lepeny vodostálým lepidlem. Samosebou že každá překližka normálně nasákne a proto je nejlepší ji polaminovat. Tu foliovanou ti ten soudal nějak slepí, ale nebude to pevnej spoj právě proto, že plocha není savé dřevo, ale plastová fólie. Klidně si můžeš skusit něco tím soudalem nalepit pod podlahu přívěsného vozíku z OBI. Ta je dělaná právě z této překližky, pouze s tím rozdílem, že v ložné ploše má ještě protiskluzovou úpravu.Jinak ten Soudal je dobrej na větší plochy, protože má delší dobu zpracovatelnosti. Na lepení drobotě je dobrý si koupit ještě flašku rychleschnoucího PU lepidla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 21. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 21. Říjen 2017 A s tím lodním lakem si to natři, ale dno a alespoň hrany pod čárou ponoru to vážně chce polaminovat. Stačí někde štrejchnout o kámen u břehu a v lepším případě sedřeš jen lak, v horším rupne překližka a to pak v trupu hodně rychle stoupá voda. V létě známej kolenem prošláp v půlce Orlíku trup v plachetničce a to byl fofr, jak se voda valila dovnitř. Laminát to dno hodně spevní! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 21. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 21. Říjen 2017 Právě že ta foliovaná má takovou povrchovou úpravu, že ji neslepíš, protože na ní to lepidlo prostě nedrží. Překližka bez foliové povrchové úpravy (jedno zda obalovka, nebo jakákoliv jiná) se ti s ostatními materiály krásně spojí, jelikož dřevo, jak jistě víš, je materiál savý. Ta voděodolnost je daná tím, že jednotlivé dýhy jsou k sobě lepeny vodostálým lepidlem. Samosebou že každá překližka normálně nasákne a proto je nejlepší ji polaminovat. Tu foliovanou ti ten soudal nějak slepí, ale nebude to pevnej spoj právě proto, že plocha není savé dřevo, ale plastová fólie. Klidně si můžeš skusit něco tím soudalem nalepit pod podlahu přívěsného vozíku z OBI. Ta je dělaná právě z této překližky, pouze s tím rozdílem, že v ložné ploše má ještě protiskluzovou úpravu.Jinak ten Soudal je dobrej na větší plochy, protože má delší dobu zpracovatelnosti. Na lepení drobotě je dobrý si koupit ještě flašku rychleschnoucího PU lepidla.Děkuji za info určitě teda dám na tvoje rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 22. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 22. Říjen 2017 (upraveno) Tu laminovací pryskyřici mám koupit tu označenou jako epoxy 1200???Nebo laminit 109?? Upraveno 22. Říjen 2017 uživatelem yannick Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 22. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 22. Říjen 2017 (upraveno) Epoxy 1200 je na laminování použitelná až když ji naředíš (lihem). Jinak je moc hustá. Vhodnější pryskyřice na laminování seženeš u Havla. Já osobně používám tu 1200, jelikož nejsem schopnej objednávat dopředu a nic jinýho v drogerii většinou nemaj. Ta 109 je polyesterová a s tou zkušenost nemám. Ale na překližce údajně nedrží ani zdaleka tak dobře, jako epoxy.Já osobně dělám povrchovou úpravu tak, že nejprve překližkovej trup napenetruju- natřu hodně naředěným epoxy. Dále zatmelím suky, díry po vrutech a podobně tmelem připraveným z pryskyřice a nějakého plniva (jemné pyliny, plavená křída a podobně). Pak trup olaminuju a ve finále trup opět přetmelím. Pokud Je vrchní vrstva tkaniny hodně jemná, tak někdy stačí pouze přetřít pouze 1200, která se pěkně sleje a kolikrát ani není potřeba tmelit. Moje rady ber však s rezervou, protože nejsem zase tak skušenej. Postavil jsem pouze dvě low cost plavidla... Na jiném fóru mě za tyto postupy ale div neukamenovali. "Správné" postupy a materiály jsou však několikanásobně draší a časově mnohem náročnější. Upraveno 22. Říjen 2017 uživatelem Olin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 22. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 22. Říjen 2017 (upraveno) Co jsem četl když viky stavěl mini mosta tak používal epoxy 1200. Tak že použiji asi tu. Tady to píše: http://www.plavidla.cz/forum/viewtopic.php?id=1205&p=10 Upraveno 22. Říjen 2017 uživatelem yannick Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 22. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 22. Říjen 2017 Epoxy jsem 1200 pouzil az na vrchni vrstvu, dela hezkej hladkej povrch. Podklad byl Epoxy 455.Jinak teda jsem v pozdejsi době celkem uspesne při upravach Beastoo pouzil Epoxy 1200 redenou acetonem, je to prasarna, ale fungovalo to.Jinak ale na tu penetraci a nasaknuti do platna se vic hodi epoxy od vyroby ridsi. Nekde to tam rozebiram docela detailne. Mimochodem, velka vyhoda epoxy je v tom, ze na nem vyborne drzi acetonovy spreje na auta, takze si muzes snadno a rychle lodičku "vyzdobit".Kdysi jsem něco delal taky s Polyesterem.... olaminovani překližky jakz takz slo, ale když jsem polyesterem jenom natrel překližku (v blahove nadeji ze to bude tak nejak osetreny proti vode), neprestal lepit az do doby, nez z toho dreva slezl.Jinak k obalovy překližce..... i když vodu natahne, tak se nerozlepi, tzn. normalne to vysusis a jedes dal. Když je to zvenku olaminovany, ani se to nezkrouti. Nekolikrat jsem mel na dvore clun třeba 2 tejdny zalitej vodou (naprselo) a nic zásadního se nestalo.Jo a ke kvalite.... A/A znamena obe vnejsi strany perfektni, bez suku. A/B znamena ze jedna strana muze mit suky, ale když vypadnou, tak to je pretazeny kitem. Nooo... takze B/C je ještě z jedny strany docela pekna. C/C je proste jak to prislo tak se to slepilo. Existuje ještě C+, která je sice dost hnusna ale aspoň prebrousena do hladka. Jestli nebudes laminovat (coz bys teda podle myho mel), tak minimum je B/C, taky se občas sezene A/C.Jinak ale teda osobne davam radsi překližku nehezkou, která se mi nerozlepi. Když se ti na preklizce rozlepi dyhy od sebe, muze bejt krasna jak chce, ale bude z ni hadr co se rozsype. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 22. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 22. Říjen 2017 nakonec budu dno a hrany laminovat bude to fakt lepsi podle toho co tady ctu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 22. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 22. Říjen 2017 (upraveno) Kua chlapi, jste mě tak nahlodali, že snad koupím od Glena plány na toho osmistopýho dvoudeskovýho PEE WEE. Akotát se bojím, že ta moje HT pětka ho do kluzu nedostane... Ale než se zmůžu na pořádnej motor, tak by s ním mohly blbnout smráďata s Crescentem. Upraveno 22. Říjen 2017 uživatelem Olin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 22. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 22. Říjen 2017 Zítra jedu pro plynovou bombu do plynových kamen aby v garáži bylo pěkných aspoň 20 C :-). Jinak teď budu pracovně do pátku pryč. Tak že shánění materiálu zase až v pátek to bych měl přivést 2 železné kozy. Aby se vše dalo pěkně řezat . Možná v patek přidám nějaké foto garáže kde všechno bude vznikat, Už se nemohu dočkat až se do toho pustím a místo sedění doma u televize se bude pěkně doma pracovat na kluzáku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 23. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 23. Říjen 2017 Kua chlapi, jste mě tak nahlodali, že snad koupím od Glena plány na toho osmistopýho dvoudeskovýho PEE WEE.Ja se spis obavam ze PeeWee na poradnej motor není stavenej. Prakticky nevyztuzeny siroky zadni celo mi prijde dost nevhodny. Když ho budes chtit udelat silnejsi, bude zase hodne tezky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 23. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 23. Říjen 2017 myslíš tohle PeeWee? http://www.cargolaw.com/2000nightmare_singleonly14.html#PeeWeeAdventure Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 23. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 23. Říjen 2017 myslíš tohle PeeWee? http://www.cargolaw.com/2000nightmare_singleonly14.html#PeeWeeAdventureNo tento způsob přistávání nevylučuji, jelikož ho využívám poměrně často. Ten PeeWee co mám na mysli má však trochu jiný design: http://www.glen-l.com/designs/outboard/outboard-images/dsn-pwed.jpg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 24. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 24. Říjen 2017 Děkuji za vaše názory moc si toho vážím. Dnes jsem dovezl horní a spodní latě jak jsem psal. Akorát je musím ještě zaříznout na požadovaný rozměr a ty horní latě vzít pod úhlem 40 stupňů. Zatím budu spoje příspěvky vkládat jen tady na toto forum. Kluzák jinak nebudu používat na každodenní brouzdání po Vltavě a ta 5 HP je prostě malá proto musím použít jak píši silnější motorizaci 8-10 hp ale motor musí vzledově vypadat i velikostně jako 5 HP. Pokud byste o něčem věděli za přijatelný peníz tak určitě dejte vědět. Ale to už předbíhám protože motor budu řešit až to bude postavený a to bude tak až v prosinci. Jinak řeším kde sehnat na jihu čech vodě odolnou překližku 10 mm a 6 mm rozměry min . 244 cm x 122 cm jediný odkaz kde jsem jí našel je zde : https://www.sailor-shop.cz/preklizky/preklizka-okoume-combi-vodovzdorna-2500x1220-mm-305-m./ Cena 10 mm je 1644 Kč , cena 6 mm je 1482 Kč + pošta. Fotky budu vkládal až začne samotná stavba kluzáku a to bude tak za 2 týdny zatím furt sháním potřebný materiál.Jak jsem psal, mám na prodej 7,5 koňovej lehoukej dvoutakt, který je značený 5 koní...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 24. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 24. Říjen 2017 Nejaky foto motoru? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yannick Odesláno 24. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 24. Říjen 2017 Ted jsem koukal jeste na plany stavby kluzaku jaky vruty pouzit a je to nejak divne znaceny. Napr. #8 x 11/4". To zatim x je jasny to jsou hodnoty v palcich delka vrutu ale to prvni cislo s stou mrizkou by melo urcoval prumer vrutu a to vubec nevim kolik to je v mm. Moc budu rad za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 25. Říjen 2017 No nevim, ja pouzivam neco kolem 4mm.Edit: no jo 4.1mm ... https://www.boltdepot.com/fastener-information/Wood-Screws/Wood-Screw-Diameter.aspx ... akorát nevim proc to musím googlit ja, když je to tak snadny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky