Tomas89 Zveřejněno 9. Říjen 2017 Sdílet Zveřejněno 9. Říjen 2017 Ahoj. chtěl bych vás poprosit. Máte někdo zkušenosti s tímto motorem ? Hledal jsem o něm nejaké specifikace a nikde jsem nic nenašel. Jen majitel udavá rok 2006 a výkon 220PS a to me příjde docela málo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raschi Odesláno 9. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 https://www.perfprotech.com/blog/tech-specs/mercruiser-50l-marine-engines-specifications tady uvádějí, že se vyrábí ve výkonech 220 a 240hp, u ročníku 2001 jsem někde narazil na 240 a 260hp, takže možná od té doby je kvůli emisím trochu přiškrtili. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas89 Odesláno 9. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 Je to možné že to přiškrtili. jinak by se jednalo o tento člun. Mám cen. limit 200tisíc. S opravama počítám. Chtěl bych to na výlety s kamarádama se ženou atd.., a kajutou kvuli WC ledničce a záložnímu přespání. Proto scháním tento typ lodi. Motor chci V6 nebo V8. A hlavně váhu lodi do 2200kg i s vozíkem. Mám to za Skodu Superb. http://lode.ojeto.cz/9133-cruisers-rogue-2100-mercruiser-50-efi-20/details.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 9. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 Tohle podle mne bude těžší, nežli 2200kg. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas89 Odesláno 9. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 Tohle podle mne bude těžší, nežli 2200kg.To doufám že ne. Nechci si kupovat nové auto. Ale hlavně bych potřeboval jestli s tím motorem má někdo zkušenosti. Jaká je spotřeba atd.. a jestli se někdo nebyl už podívat na tu loď ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 9. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 (upraveno) Hezká loď ze staré školy, která ovšem bude potřebovat hodně péče. Váhu lodě samotné odhaduju na cca 1700 kg. A spotřeba? Cestovní rychlost tak 30litrů při maximu dvojnásobek :) Odhad. Upraveno 9. Říjen 2017 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 9. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 Je to pouze lod dlouhá 21 stop,předpokládám váhu max.1500 kg plus 2nápr.vlek cca 550kg - do 2,2t se jistě vejdeš.Výkon je zcela odpovídající udajům a pro tuto lod zcela dostačující,tedy poku nachceš závodít a plout rychleji jak 65-70km/hod.Spotřeba -při výtlaku do 7L /hod. v kluzu při cca 40-45 km/hod.počítej 25-32L/hod.Jen si dej pozor na KOROZI motoru a všeho příslušenství pokud se jedná o lod používanou na moři.Ze Středozemního moře je vše po smrti již za 7 roků!!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas89 Odesláno 9. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 Je to pouze lod dlouhá 21 stop,předpokládám váhu max.1500 kg plus 2nápr.vlek cca 550kg - do 2,2t se jistě vejdeš.Výkon je zcela odpovídající udajům a pro tuto lod zcela dostačující,tedy poku nachceš závodít a plout rychleji jak 65-70km/hod.Spotřeba -při výtlaku do 7L /hod. v kluzu při cca 40-45 km/hod.počítej 25-32L/hod.Jen si dej pozor na KOROZI motoru a všeho příslušenství pokud se jedná o lod používanou na moři.Ze Středozemního moře je vše po smrti již za 7 roků!! bootcentrumTak to jsou docela dobre zpravy. Urco bych si vzal nekoho sebou. A myslite si ze to je dobry motor ohledne poruch ? Jaky mate nazor a tuto lod podle fotek aspon ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 9. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 Cena se nezdá špatná. Ten přívěs je v ceně? Raději se na to zeptej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas89 Odesláno 9. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 Cena se nezdá špatná. Ten přívěs je v ceně? Raději se na to zeptej.Zjistim to. Ale jestli to bude bez privesu tak to nechci nebo chci slevu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 9. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 Prosím Tě, pokud to koupíš, zvaž to. Hrajeme tady s Bootcentrem přetahovanou, tak by mne moc zajímalo, jestli jsem blíž realitě já (váha bude nad 2200kg), nebo on (váha bude jistě do 2200kg).Pro upřesnění já mluvím o reálné váze. Té, která je nezbytná, aby loď bylo možné po spuštění na vodu taky provozovat. Tedy s potřebnými náplněmi a nezbytnou výbavou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas89 Odesláno 9. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 Tak aby se tu nikdo nepřetahoval tak váha je 1630kg. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 9. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 Doufám, že neplánuješ tu loď tim supem taky tahat ven z vody. Já jsem tahal jen 1,3 - 1,5t a spojka pak smrděla ještě asi 14 dnů. Už to dokonce vypadalo, že to ani nevytáhnu. Přitom to byl pěknej betonovej skluz u modřanský komory.Normálně po silnici OK. Dokonce byla souprava stabilnější, než při tahání pětkou bavorákem. Ale spojku to má fakt úplně k hovnu. Stejně se chová manželčin pašík se stejnou motorizací (125kw chrochta). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas89 Odesláno 9. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 Doufám, že neplánuješ tu loď tim supem taky tahat ven z vody. Já jsem tahal jen 1,3 - 1,5t a spojka pak smrděla ještě asi 14 dnů. Už to dokonce vypadalo, že to ani nevytáhnu. Přitom to byl pěknej betonovej skluz u modřanský komory.Normálně po silnici OK. Dokonce byla souprava stabilnější, než při tahání pětkou bavorákem. Ale spojku to má fakt úplně k hovnu. Stejně se chová manželčin pašík se stejnou motorizací (125kw chrochta).A manuál nebo automat ? Já mám manuál, 4x4, 125kw. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 9. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 Tak aby se tu nikdo nepřetahoval tak váha je 1630kg.Ty si tu lod vážil? bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 9. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 Cena se nezdá špatná. Ten přívěs je v ceně? Raději se na to zeptej.Zjistim to. Ale jestli to bude bez privesu tak to nechci nebo chci slevu.Pokud není u inzerátu napsáno,že je komplet i s vlekem,tak se prodávají bez vleku.Ani tak to není špatná cena,ale životně důležitá,zejména pro motor a příslušenství je koroze ze slané vody - NEPODCENUJTE to!! bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas89 Odesláno 9. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 Tak aby se tu nikdo nepřetahoval tak váha je 1630kg.Ty si tu lod vážil? bootcentrumVolal jsem majiteli a koukal jsem na net. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 9. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 Tak aby se tu nikdo nepřetahoval tak váha je 1630kg.Jestli je to papírová váha, tak se do 2,2t s přívěsem skutečnou váhou nevejdeš. Natankuješ, dáš tam pár nezbytných věcí a budeš výrazně přes. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 9. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 (upraveno) Na asfaltovém sjezdu v Sebuzíně UL jsem zcela v pohodě a s prstem v nose tahal z vody 1,5t Baylinera Passatem 96kw, poté Passatem 103 kw obojí předohrab. A to i za deště. Takže záleží kde budeš spouštět. S obtížema jsem to dával i na dláždění s trávou u přívozu v Žernosekách. S váhou jsem to vyhrál jááááááááááá :D, povídám ti že to bude mít kolem 1700kg :D Pokud to bude i s vlekem něco malinko přes 2,2t (s plnou nádrží) tak to nějak zásadně neřeš. Jinak ten povrch je dosti vyšisovanej, na to někdo celý leta vůbec nešáhnul. Motor komentovat nebudu bo do něj nevidim ale pohledem aspoň na povrchu vypadá líp jak zbytek lodě. Noha je zamatlaná antifoulingem tak těžko taky soudit. Nepočítej zdaleka, že to bude loď bez investic. Ale to asi víš :) Upraveno 9. Říjen 2017 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 9. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2017 většina antifoulů na nohu ani nepatří, neb dělaj článek krapet korozivní :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas89 Odesláno 10. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 10. Říjen 2017 většina antifoulů na nohu ani nepatří, neb dělaj článek krapet korozivní :(Taky mě to zarazilo že je i na noze. Aby něco tím nezakrývali. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas89 Odesláno 10. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 10. Říjen 2017 Na asfaltovém sjezdu v Sebuzíně UL jsem zcela v pohodě a s prstem v nose tahal z vody 1,5t Baylinera Passatem 96kw, poté Passatem 103 kw obojí předohrab. A to i za deště. Takže záleží kde budeš spouštět. S obtížema jsem to dával i na dláždění s trávou u přívozu v Žernosekách. S váhou jsem to vyhrál jááááááááááá :D, povídám ti že to bude mít kolem 1700kg :D Pokud to bude i s vlekem něco malinko přes 2,2t (s plnou nádrží) tak to nějak zásadně neřeš. Jinak ten povrch je dosti vyšisovanej, na to někdo celý leta vůbec nešáhnul. Motor komentovat nebudu bo do něj nevidim ale pohledem aspoň na povrchu vypadá líp jak zbytek lodě. Noha je zamatlaná antifoulingem tak těžko taky soudit. Nepočítej zdaleka, že to bude loď bez investic. Ale to asi víš :)Taky si myslim ze to Superb 2 musi zvladnou. Už vas nekdo nekdy vazil ? Ta noha ze je zamatlana to me pekne stve. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas89 Odesláno 10. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 10. Říjen 2017 Jinak lod je bez privesu. Nejezdi nekdo pres Ceske Budejovice ? Ze by na to hodil rychle ocko. Mam to cestu na pul dne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 10. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 10. Říjen 2017 Ahoj. chtěl bych vás poprosit. Máte někdo zkušenosti s tímto motorem ? Hledal jsem o něm nejaké specifikace a nikde jsem nic nenašel. Jen majitel udavá rok 2006 a výkon 220PS a to me příjde docela málo.Nemněl by jsi zájem o kvalitní lod DRACO 2100, s motorem VOLVO V8,nyní přivezenou ze sladké vody -švýcarsko?Pohonná jednotka zcela funkční-předvedu.Má prostornou kajutu s dřezem a tekoucí vodou,vařič.Pro vyšperkování je třeba trochu práce.Možnost 2nápr.přívěsu bez TP.Jak vypadá,v případě zájmu najdi na googlu. bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas89 Odesláno 10. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 10. Říjen 2017 (upraveno) Ahoj. chtěl bych vás poprosit. Máte někdo zkušenosti s tímto motorem ? Hledal jsem o něm nejaké specifikace a nikde jsem nic nenašel. Jen majitel udavá rok 2006 a výkon 220PS a to me příjde docela málo.Nemněl by jsi zájem o kvalitní lod DRACO 2100, s motorem VOLVO V8,nyní přivezenou ze sladké vody -švýcarsko?Pohonná jednotka zcela funkční-předvedu.Má prostornou kajutu s dřezem a tekoucí vodou,vařič.Pro vyšperkování je třeba trochu práce.Možnost 2nápr.přívěsu bez TP.Jak vypadá,v případě zájmu najdi na googlu. bootcentrumMrknu na to. Tak jsem mrknul a nelibi se me. Upraveno 10. Říjen 2017 uživatelem Tomas89 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se