david Odesláno 7. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 7. Říjen 2017 (upraveno) jenže to se nemenuje coupler, ale rubber coupling, a to kdyby bylo tržený, tak by to nejelo ani na zpátečku Upraveno 7. Říjen 2017 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 7. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 7. Říjen 2017 Je to prostě spojka mezi motorem a hnací hřídelí.😂.Se...... na rádoby odborné pojmenování a mluvte česky.Nebudete se muset dohadovat o blbosech😂 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Welllcraft 240SE Odesláno 14. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 14. Říjen 2017 Zdravím, tak jsem konečně odhalil příčinu, půjčil jsem si od Bootcentrum levotočivou 15" a jednu pravotočivou 15" vrtuli abych zkusil jestli se to děje i při zařazeném zpětném chodu, tak jsem nejdřív nasadil levotočivou vrtuli a vše bylo v pořádku , jen si zvyknout na obrácený chod řadící páky ,byl trochu oříšek :) tak jsem ji přehodil za pravotočivou a taky žádný problém... takže chyba je někde ve 14"vrtuli.která z nějaké příčiny kavituje . Nechal jsem tam tedy novou 15"vrtuli a loď jede o hodně klidněji, rychleji a ve skluzu je taky během chviličky.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 14. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 14. Říjen 2017 Takze jak psali hned na zacatku diskuse Sullaco, Lubor a Jjbenda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 14. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 14. Říjen 2017 A pozdeji Bootcentrum - chtelo to vyzkouset. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Welllcraft 240SE Odesláno 15. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 15. Říjen 2017 J,j vrtule nějakým způsobem začala přisávat vzduch ,ale trimem to není... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 16. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 16. Říjen 2017 Ještě bych to na závěr rád upřesnil.Sešel jsem se s majitelem na lodi,změřil skutečné otáčky-jeho lodní otáčkoměr ukazoval o cca 25% otáček více než byla skutečnost,lod se dosti bídně rozjížděla na skluz,a při skutečných cca 3000ot.docházelo k prokluzu,proto jsem mu doporučil a půjčil 15" propellery......a výsledek znáte,jak shora uvádí.bootcentrum. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 16. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 16. Říjen 2017 Zpočátku to byly poměrně fantaskní teorie, na konci prkotina - nevhodně zvolený šroub. Zábavy na čtrnáct dní až až. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 16. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 16. Říjen 2017 No, myslim hned 3. a 4. rada byla trefna, jen majitel ji zamital. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 16. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 16. Říjen 2017 Pardon, ne 100% trefna, ale navadejici,aby nebyl chytan za slovo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 16. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 16. Říjen 2017 Když si přečtete moje příspěvky v tomhle vlákně, tak zjistíte, že jsem několikrát znovu a znovu vyslovoval názor, že problém není v převodovce. Dokonce i po tom, co to Welllkraft znovu projel jsem závěr zkušební jízdy zpochybnil s tím, že prokluz vrtule ještě stále nebyl vyloučen. Pouhým soustředěním na linii dedukce s ověřováním objektivity předpokladů jsem mnohokrát vracel pozornost směrem, který se nakonec ukázal jako ten pravý.Jednu chvíli jsem nevěděl, že SX má spojku třecí a ne zubovou, ale na odhad závady to nemělo žádný vliv.Takže narážky na amatéry od těch, kteří čtou z příspěvků jen každé druhé slovo a střílí, aniž by jim došel obsah toho co čtou si napříště vyprošuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Welllcraft 240SE Odesláno 16. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 16. Říjen 2017 Prostě mi bylo divný, že půl sezony loď jezdila relativně v pohodě a pak to z ničeho nic začalo blbnout...škoda že Marty neradil hned od začátku, ale až potom co jsem zjistil že je vrtule v háji, třeba by mi to usnadnilo hledání závady :)Ještě jednou děkuji lidem co mi radily a pomohli... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 16. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 16. Říjen 2017 Má tušení proč se ta vrtule tak chová? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Welllcraft 240SE Odesláno 16. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 16. Říjen 2017 Ze zadní strany jsou v ní vyžrané dirky , tak to možná bude ta příčina kavitace... Jinak s tou vrtulí není nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 16. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 16. Říjen 2017 Ty vyžrané dírky bych viděl spíše jako důsledek než příčinu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 16. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 16. Říjen 2017 důsledek co příčinu umocňuje :lol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se