zila70 Zveřejněno 1. Říjen 2017 Sdílet Zveřejněno 1. Říjen 2017 Ahoj Vsem,jmenuji se Martin,ale slysim spis na Zila:)Jsem tu novej a doufam,ze tu najdu par rad pro moji stavbu:)Lodim se venuji uz od mala,muj deda stavel zavodni polokluzaky,ale uz je to opravdu moooc dlouho a bouzel uz nezije,ale ma laska k motorovym clunum zustala:)Uz nejakou tu kocabku jsem mel,ale nikdy jsem nic nestavel od zacatku.Nedavno jsem poridil novou Gale 560 SunDeck a v patek jsem dovezl z Holandska novej motor Mercury 100 no a nez se do toho pustim Potreboval bych nabrat nejake moudra:)Teda pokud tu nekdo s temato moudry disponuje:)))Hlavne s tim jak idealne povesit motor a zbytek veci jako jsou smartcraft atd:)Hned jak na to prijdu poslu sem foto.Asi by nebyl problem si to nechat nekde udelat,ale tak nejak to chci udelat sam.....:)Tak diky Zila:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zila70 Odesláno 1. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 1. Říjen 2017 (upraveno) Tady je par foto jak to zacalo:) Upraveno 1. Říjen 2017 uživatelem zila70 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 1. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 1. Říjen 2017 (upraveno) Ahoj, zdravim, myslim že my dva jsme na sebe už narazili, jsme ze stejnýho města a před dvěma lety jsem si chtěl u tebe koupit RC expediční auto (který máš teda naprosto dokonalý, tehdá jsem byl zamilovanej do Tundry od Tamiye a dnes zpětně uznávám, že to je jebka :D ) a pak jsme venku chvilku klábosili o lodích. Z auta nakonec sešlo protože mě expedice nějak nechytli (dal jsem se na závodní trucky) ale to už je vedlejší. Vídával jsem tě i na Labi, tuším s Quicksilverem a letos jsi byl i na ostrově na Žernosekách ne? Se zástavbou závěšáku ti asi moc nepomůžu ale je tu spousta šikovnejch kluků, který ti určo rádi poradí :) Na Smartcrafty se chystám brzo taky tak jsem sám zvědavej. Kdo si je stopro zapojoval je místní člen Aleš z HK. Třeba pomůže. Upraveno 1. Říjen 2017 uživatelem Sullaco Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 2. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 2. Říjen 2017 Ahoj Zilo, co bys konkrétně potřeboval vědět? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 2. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 2. Říjen 2017 AHoj , pověsit ten motor na lod není zase nic moc složitého , ale pokud to děláš poprvé tak by jsis k tomu měl někoho vzít . Pomůže i ještěrka nebo šráky na prase a hubcuk Pod krytem motoru je oko na zavěšení a za to se to dá zvednout . Porod je nandání bovdenu řízení , to se musí udělat před přišroubováním . Moje rada , sám to nedělej , projed si manuál Mercury tam je celkem dobře popsáno jak to zapojit . Není na tom nic , jen ty kabely tahat a díry na budíky je trošku opruz a pak to zkoukni na You tube , je to tam pěkně popsaný a ukázaný . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zila70 Odesláno 2. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 2. Říjen 2017 (upraveno) Ahoj, zdravim, myslim že my dva jsme na sebe už narazili, jsme ze stejnýho města a před dvěma lety jsem si chtěl u tebe koupit RC expediční auto (který máš teda naprosto dokonalý, tehdá jsem byl zamilovanej do Tundry od Tamiye a dnes zpětně uznávám, že to je jebka :D ) a pak jsme venku chvilku klábosili o lodích. Z auta nakonec sešlo protože mě expedice nějak nechytli (dal jsem se na závodní trucky) ale to už je vedlejší. Vídával jsem tě i na Labi, tuším s Quicksilverem a letos jsi byl i na ostrově na Žernosekách ne? Se zástavbou závěšáku ti asi moc nepomůžu ale je tu spousta šikovnejch kluků, který ti určo rádi poradí :) Na Smartcrafty se chystám brzo taky tak jsem sám zvědavej. Kdo si je stopro zapojoval je místní člen Aleš z HK. Třeba pomůže.Ahoj jj myslim ze si vzpominam:)Jinak ja mel od minuleho leta pak Bahia 20,cele leto jsem byl na Labi a v Zernosekach,letos taky,ale nakonec si ji vzal odemne kamos a ja zacal s tou Gale 560.Prisel jsem na to,ze potrebuju nizkou lod,ale s velkym opalovacim platem,kajutu jen kdyz zustanu nahodou nekde zaseklej na prespani,mam radeji vylety a vratit se domu,teda do mariny do Usti a pak sup do pelechu:)) http://img24.rajce.idnes.cz/d2403/14/14210/14210721_7e55533f03e22bb9e7e9929168ec1fec/images/IMG_2428.jpg?http://img24.rajce.idnes.cz/d2403/14/14210/14210721_7e55533f03e22bb9e7e9929168ec1fec/images/IMG_2431.jpg?http://img24.rajce.idnes.cz/d2403/14/14210/14210721_7e55533f03e22bb9e7e9929168ec1fec/images/IMG_2995.jpg?http://img24.rajce.idnes.cz/d2403/14/14210/14210721_7e55533f03e22bb9e7e9929168ec1fec/images/XHLvLOLRRff-7XlT3PK5UiclIU4ZTshKIGrVIi_iQtOpmb1ppJtrd4nck6YV6B-ykPSrvh4.jpg? Upraveno 2. Říjen 2017 uživatelem zila70 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zila70 Odesláno 2. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 2. Říjen 2017 Ahoj Zilo, co bys konkrétně potřeboval vědět?Ahoj,no trochu mam vitr z tech samrtcraftu.....Jinak motor uz je povesenej:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zila70 Odesláno 2. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 2. Říjen 2017 AHoj , pověsit ten motor na lod není zase nic moc složitého , ale pokud to děláš poprvé tak by jsis k tomu měl někoho vzít . Pomůže i ještěrka nebo šráky na prase a hubcuk Pod krytem motoru je oko na zavěšení a za to se to dá zvednout . Porod je nandání bovdenu řízení , to se musí udělat před přišroubováním . Moje rada , sám to nedělej , projed si manuál Mercury tam je celkem dobře popsáno jak to zapojit . Není na tom nic , jen ty kabely tahat a díry na budíky je trošku opruz a pak to zkoukni na You tube , je to tam pěkně popsaný a ukázaný .Ahoj,jj stahnul jsem v cestine manual i kdyz anglicky umim,no a za 2hodky tam byl,ted to kolem:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zila70 Odesláno 2. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 2. Říjen 2017 No tak je tam:))) http://img25.rajce.idnes.cz/d2503/14/14545/14545562_3bc5f9993044096d82b224ac5825312b/images/AqxP8tliXBpI2IF8GEvHFK1vJzDr8Budyc0K5uLH89pEkSjw3snkTxMmlWifMiF0Gj6tgIQ.jpg?http://img25.rajce.idnes.cz/d2503/14/14545/14545562_3bc5f9993044096d82b224ac5825312b/images/ZujuJkOZ8B7wCTcnnuZzSBmja0RwXdvZQyxg9vXNlICiVkZ0Yp1Qg8daSZxTZtWo7nJhtFg.jpg? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 2. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 2. Říjen 2017 TAk to jsi dobrej , ted tedy to kolem , no , s tím jsem se vždycky trošku vyvztekal ale dá se. Smart crafty se zapojuji přes harnesy - kabely - jako do zásuvky . Je to chce správnou dýlku a ta Mercury páka je oboustranná takže to je v klidu . Na to utažení šroubu by měl být momenťák na 75 Nm , kvuli lodi ale jde to i s citem aby zrcadlo nepraskalo .Hlavně spodní šrouby dobře utěsnit a aby byli z nerezu , - pokud možno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zila70 Odesláno 2. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 2. Říjen 2017 TAk to jsi dobrej , ted tedy to kolem , no , s tím jsem se vždycky trošku vyvztekal ale dá se. Smart crafty se zapojuji přes harnesy - kabely - jako do zásuvky . Je to chce správnou dýlku a ta Mercury páka je oboustranná takže to je v klidu . Na to utažení šroubu by měl být momenťák na 75 Nm , kvuli lodi ale jde to i s citem aby zrcadlo nepraskalo .Hlavně spodní šrouby dobře utěsnit a aby byli z nerezu , - pokud možnoDobry vedet,Jinak pouzivam na vse jen nerez a u motoru jsou orig srouby.No ted zacne to ostatni,odtahnu to do haly a pomalu zacnu strojit:)Rad bych ji letos jeste zkusil,tak snad to dam:))))))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 3. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 3. Říjen 2017 K motoru by měla být základní dokumentace se zapojením budíků a ovládací páky. Při troše trpělivosti a pozornosti by neměl být problém pospojovat to správně. Když je to nové a nikdo se v tom ještě nevyřádil, tak by to mělo pasovat. :-)Před umístěním budíků doporučuju vyzkoušet jejich pozici i s ohledem na odlesky. Já si takhle namontoval navigaci na místo, kde na ní sice hezky vidím, ale kvůli sklonu palubky se mi na slunci hodně leskne.Origo šrouby u mojí Hondy byly jen pozink. Třeba je Mercury lepší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zila70 Odesláno 3. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 3. Říjen 2017 K motoru by měla být základní dokumentace se zapojením budíků a ovládací páky. Při troše trpělivosti a pozornosti by neměl být problém pospojovat to správně. Když je to nové a nikdo se v tom ještě nevyřádil, tak by to mělo pasovat. :-)Před umístěním budíků doporučuju vyzkoušet jejich pozici i s ohledem na odlesky. Já si takhle namontoval navigaci na místo, kde na ní sice hezky vidím, ale kvůli sklonu palubky se mi na slunci hodně leskne. Origo šrouby u mojí Hondy byly jen pozink. Třeba je Mercury lepší.jj je u toho vsechno,tak zacnu studovat a projizdet net,no a pak se do toho pustim:) Me pobavilo co se tyce sroubu jak amici setrej:)Dva srouby v pytliku a dvema srouby pridelanej motor v kleci:))Ale jsou echt nerez:)Ono pri te halde motoru co prodaj je asi dva srouby velka uspora.Jinak jsem rad ze je povesenej,zaprve lip vypada nez na te korbe a za druhe konecne to vypada jako clun:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 3. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 3. Říjen 2017 K lodi to máš ale přidělaný 4 šroubama, že? Nějak ty spodní na fotce nevidím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zila70 Odesláno 3. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 3. Říjen 2017 (upraveno) K motoru by měla být základní dokumentace se zapojením budíků a ovládací páky. Při troše trpělivosti a pozornosti by neměl být problém pospojovat to správně. Když je to nové a nikdo se v tom ještě nevyřádil, tak by to mělo pasovat. :-)Před umístěním budíků doporučuju vyzkoušet jejich pozici i s ohledem na odlesky. Já si takhle namontoval navigaci na místo, kde na ní sice hezky vidím, ale kvůli sklonu palubky se mi na slunci hodně leskne. Origo šrouby u mojí Hondy byly jen pozink. Třeba je Mercury lepší.Lubore,Honda dodava motory bez oleje?Ja kdyz jsem ji poptaval tak, ze pak nabizel zvlast olej.Mam kamose a patri jim Honda Marine CZ,tak jsem puvodne chtel jit do 100 Hondy,ale pak jsem se napichnul na jednoho holandana a tim ze se mi strasne libi ten moderni tvar co ted Mercury dela a hlavne cena za kterou jsem ho vakousnul,bylo jasno:) Upraveno 3. Říjen 2017 uživatelem zila70 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zila70 Odesláno 3. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 3. Říjen 2017 (upraveno) K lodi to máš ale přidělaný 4 šroubama, že? Nějak ty spodní na fotce nevidím.jj jen kdyz jsem to fotil jsem tam mel zatim jen 3,ctvrtej jsem mazal a vsunoval:) Upraveno 3. Říjen 2017 uživatelem zila70 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 3. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 3. Říjen 2017 Moje Honda měla olej jen v noze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 3. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 3. Říjen 2017 (upraveno) K motoru by měla být základní dokumentace se zapojením budíků a ovládací páky. Při troše trpělivosti a pozornosti by neměl být problém pospojovat to správně. Když je to nové a nikdo se v tom ještě nevyřádil, tak by to mělo pasovat. :-)Před umístěním budíků doporučuju vyzkoušet jejich pozici i s ohledem na odlesky. Já si takhle namontoval navigaci na místo, kde na ní sice hezky vidím, ale kvůli sklonu palubky se mi na slunci hodně leskne. Origo šrouby u mojí Hondy byly jen pozink. Třeba je Mercury lepší.Lubore,Honda dodava motory bez oleje?Ja kdyz jsem ji poptaval tak, ze pak nabizel zvlast olej.Mam kamoze a patri jim Honda Marine CZ,tak jsem puvodne chtel jit do 100 Hondy,ale pak jsem se napichnul na jednoho holandana a tim ze se mi strasne libi ten moderni tvar co ted Mercury dela a hlavne cena za kterou jsem ho vakousnul,bylo jasno:)No jako je to krasavec, o tom žádná! Tak až to smontíš. tak dej vědět, přijedu se na to rád mrknout pokud to neva. Jinak s tou velikostí, víš taky jsem býval normální, ale tady mě zkazili. Konkrétně jeden člen odsuď. To bylo furt keců o psí boudě, no a nakonec on má Titanic a já už samozřejmě pokukuju po polovičním Titanicu :D Upraveno 3. Říjen 2017 uživatelem Sullaco Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 3. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 3. Říjen 2017 Drz se mne, lode porad zmensuju. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zila70 Odesláno 3. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 3. Říjen 2017 K motoru by měla být základní dokumentace se zapojením budíků a ovládací páky. Při troše trpělivosti a pozornosti by neměl být problém pospojovat to správně. Když je to nové a nikdo se v tom ještě nevyřádil, tak by to mělo pasovat. :-)Před umístěním budíků doporučuju vyzkoušet jejich pozici i s ohledem na odlesky. Já si takhle namontoval navigaci na místo, kde na ní sice hezky vidím, ale kvůli sklonu palubky se mi na slunci hodně leskne. Origo šrouby u mojí Hondy byly jen pozink. Třeba je Mercury lepší.Lubore,Honda dodava motory bez oleje?Ja kdyz jsem ji poptaval tak, ze pak nabizel zvlast olej.Mam kamoze a patri jim Honda Marine CZ,tak jsem puvodne chtel jit do 100 Hondy,ale pak jsem se napichnul na jednoho holandana a tim ze se mi strasne libi ten moderni tvar co ted Mercury dela a hlavne cena za kterou jsem ho vakousnul,bylo jasno:)No jako je to krasavec, o tom žádná! Tak až to smontíš. tak dej vědět, přijedu se na to rád mrknout pokud to neva. Jinak s tou velikostí, víš taky jsem býval normální, ale tady mě zkazili. Konkrétně jeden člen odsuď. To bylo furt keců o psí boudě, no a nakonec on má Titanic a já už samozřejmě pokukuju po polovičním Titanicu :DTaky tady bylo to ze pojedu pro panelak na vode,ale nechci si pridelavat praci velka lod velke strarosti:)))Ja jsem byl s tou Bahiou max spokojeny,ale jak jsem psal,chtel jsem neco nizsiho a tohle se jsem poridil se mi zda ok,tak uvidim.Ale samozrejme neni vsem dnum konec,aspon doufam:)))))Mam rad pomalu plout,ale taky strasne rad kdyz to leti aspon 6petek:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zila70 Odesláno 3. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 3. Říjen 2017 Drz se mne, lode porad zmensuju. :)No vim ze bych nikdy nechtel jit pod 5,5m,chci se drzet kolem 6m,je to takove idealni na kdykoliv to vyndat a prevezt to jinam:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zila70 Odesláno 3. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 3. Říjen 2017 Zajímá me nazor na cenu,motoru se vsim i s nerez vrtuly,smartcraftem,atd za 209?Ceste me vysla na 6l a vyjel jsem ve ctvrtek ve 22 a vratil se patek 21.Tam to bylo super,ale zpet jebacka,sama oprava a bouracka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zila70 Odesláno 3. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 3. Říjen 2017 K motoru by měla být základní dokumentace se zapojením budíků a ovládací páky. Při troše trpělivosti a pozornosti by neměl být problém pospojovat to správně. Když je to nové a nikdo se v tom ještě nevyřádil, tak by to mělo pasovat. :-)Před umístěním budíků doporučuju vyzkoušet jejich pozici i s ohledem na odlesky. Já si takhle namontoval navigaci na místo, kde na ní sice hezky vidím, ale kvůli sklonu palubky se mi na slunci hodně leskne. Origo šrouby u mojí Hondy byly jen pozink. Třeba je Mercury lepší.Lubore,Honda dodava motory bez oleje?Ja kdyz jsem ji poptaval tak, ze pak nabizel zvlast olej.Mam kamoze a patri jim Honda Marine CZ,tak jsem puvodne chtel jit do 100 Hondy,ale pak jsem se napichnul na jednoho holandana a tim ze se mi strasne libi ten moderni tvar co ted Mercury dela a hlavne cena za kterou jsem ho vakousnul,bylo jasno:)No jako je to krasavec, o tom žádná! Tak až to smontíš. tak dej vědět, přijedu se na to rád mrknout pokud to neva. Jinak s tou velikostí, víš taky jsem býval normální, ale tady mě zkazili. Konkrétně jeden člen odsuď. To bylo furt keců o psí boudě, no a nakonec on má Titanic a já už samozřejmě pokukuju po polovičním Titanicu :Djinak prijed kdykoliv,nemam s tim problem:)Naopak se zapalenyma se to lip tahne:)))))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 3. Říjen 2017 Sdílet Odesláno 3. Říjen 2017 Zajímá me nazor na cenu,motoru se vsim i s nerez vrtuly,smartcraftem,atd za 209?Ceste me vysla na 6l a vyjel jsem ve ctvrtek ve 22 a vratil se patek 21.Tam to bylo super,ale zpet jebacka,sama oprava a bouracka.Já dal před 2 lety za Hondu 100HP skoro 300 :-(( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zila70 Odesláno 3. Říjen 2017 Autor Sdílet Odesláno 3. Říjen 2017 Zajímá me nazor na cenu,motoru se vsim i s nerez vrtuly,smartcraftem,atd za 209?Ceste me vysla na 6l a vyjel jsem ve ctvrtek ve 22 a vratil se patek 21.Tam to bylo super,ale zpet jebacka,sama oprava a bouracka.Já dal před 2 lety za Hondu 100HP skoro 300 :-((Tu jsem mohl mit za 218,ale me se strasne libi ten tvar Mercury. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky