sunrider Zveřejněno 21. Květen 2010 Sdílet Zveřejněno 21. Květen 2010 (upraveno) Mám s opravou drobných poškození gelcoatu - pokud se jedná o bílý až krémový (dírky od předchozích nadšených "zdobičů", hlbukých rýh až po laminát a pod.) následující zkušenost:- bílý gelcoat se dá natonovat malým přídavkem syntetické barvy, (pár kapek na 200 ml) záleží jenom na barevném citu, většinou se jedná o malý přídavek okrového odstínu pro dosažení odstínu slonové kosti ale to se skutečně musí zkoušet- další technologie zodpovídá přesně návštevě v zubařském křesle: - vybrousit poškození frézkou až na neporušený materiál - namíchat natonovaný gelcoat s tužidlem - nanést a přelepit lepící páskou - po vytvrzení brousit až do zrntosti 1200 a přeleštit leštičkou a jako pasta stačí klasické Tempo. Výsledek skutečně záleží jenom na správném odstínu, tmavé odstíny se asi musí tonovat tonovacími pastami pro gelcoat, ale tyto bílé v pohodě, problém trochu je, že každá část lodě je zažloutlá jinak, takže nikdy se nedá dosáhnout, aby to nebylo vidět vůbec, ale výsledek je slušný a hlavně odolností odpovídá původnímu materiálu... Upraveno 21. Květen 2010 uživatelem sunrider Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 21. Květen 2010 Sdílet Odesláno 21. Květen 2010 Zajímavý, mám na trupu pár škrábanců, pouze jsem to ale zaštětečkoval barvou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 21. Květen 2010 Sdílet Odesláno 21. Květen 2010 Mohu potvrdit slova Sunridera. Tento postuj jsem jiz praktikoval a vysledek byl velice dobrej. Jedine co jsem delal jinak, tak misto tempa jsem koupil nejakou brusnou pastu na auta a lestil to normalne v ruce. Nebylo toho moc, tak se to dalo :). Bohuzel jsem udelal jednu chybu. Nemel jsem loni gelcoat v barve lode, takze jsem si rikal, ze to s nim spravim a potom to pretru barvou. Bohuzel barvy jsou takove jake jsou a i kdyz se mi podarilo namichat skoro stejnej odstin, tak po roce uz je odstin uplne jinej. Takze az bude cas, tak musim vybrousit ten gelcoat kterym jsem to opravoval a spravit to primo gelcoatem, kterej bude mit odstin lodi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 22. Květen 2010 Sdílet Odesláno 22. Květen 2010 (upraveno) Kde se dají koupit barvy na tónování toho gelcoatu? Upraveno 22. Květen 2010 uživatelem Sullaco Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sunrider Odesláno 22. Květen 2010 Autor Sdílet Odesláno 22. Květen 2010 http://www.havel-composites.com/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky