Přejít na obsah
Plavidla.cz

Motor Mercury ma problemy

Doporučené příspěvky

Zdravim. Potrebujem poradit ohladom Motoru Mercury 7,5k. Je to starsi motor. Presny rok neviem ale ak treba viem to zistit. Pripadne niake seriove cislo...

Motor chladi uplne v poriadku. Tak isto aj studeny start na sytici je ok.

Volnobeh tiez drzi. Len ked zaradim a chvylu na nom pojedu tak zdochne.

Skusim znova start. troska s problemamy ale chytne. Zas zaradim pridam. Cln ide do sklzu ale asi po 2 minutach zas zdochne.

A to iste sa opakuje stale dokola. Proste motor aj ked je zohriaty nevie ist v otackach dlhsi cas.

Obcas mu pomoze ak mu dopumpujem rucne benzinu ale obcas ani to.

Fakt uz neviem co s nim je. Myslel som ze zle taha benzin. Pripadne zasr...ne filtre nebo co.

Viete mi poradit co urobit pripadne co za chyba tam moze byt? Bol by som moc vdacny. Vdaka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Projdi přívod paliva, zda není něčím přicpaný. Zkontroluj sítko v nádrži, popř. palivový filtr.

Kdysi jako puberťáci jsme u motorek ostatním dávali do hadiček mezi nádrž a karbec filtry z cigaret a příznaky naprosto stejné.

Taky zkoukni jehlovej ventil a hladinu v karburátoru.

Upraveno uživatelem Olin
Odkaz ke komentáři

Na bazari som nasiel pekne vycisteny karburator na tento motor za par supiek.

Myslite ze bude stacit len ked ho vymenim a motor by mas frcat bez problemov potom??

Teda chyba toho motora bude v tom starom karburatore. tak? Nic ine tam byt nemoze?

Privod paliva z bandasky je ok. Len ako keby zle benzin tahalo alebo fakt v tom karbeci to na hovno strieka.

Upraveno uživatelem anton
Odkaz ke komentáři

palivova soustava není jen karburator,maš tam i pal.čerpadlo,konektory,filtr a td.-nejdriv tohle vsechno prolez jestli ti to nekde neprisava vzduch-nejčasteji v konektoru-a pak bych teprv zkusil ten karbec-na druhou stranu v šupliku byt muže teda pokud je opravdu OK a za par.......
Odkaz ke komentáři

V karbeci to nebude. A když, tak maximálně kolem jehlovýho ventilu. Nejspíš to ale bude opravdu někde po cestě, jak píše packa. Stačí ztvrdlá menbrána v čerpadle a pak to dává míň paliva, což pro zvýšený otáčky nestačí. Nebo zkus sundat konektor z hadice a tu píchnout rovnou na čerpadlo a uvidíš, zda nebyla závada v konektoru a ten opravdu nepřisává vzduch, jak píše packa.
Odkaz ke komentáři

Mně kdysi na 5hp Yamaze dělala dost podobné příznaky voda v benzínu (jednou jsem natankoval u jakési noname benzinky). Takže jako první pokus bych zkusil čerstvý benzín.

Potom můžeš při jízdě, jak motor začne skomírat, zkusit rukou přicpat sací hrdlo karburátoru. Pokud se motor rozběhne, bude to s velkou pravděpodobností přicpaná rychlá tryska v karburátoru. Jednou jsem takto karburátor rozebíral 3x a až potom jsem to smítko v trysce našel. Od té doby raději na každý motor dávám na přívod palivový filtr (stačí ten za 1USD z eBaye)

Odkaz ke komentáři

Není to blbost. Kdysi jsem si ještě neznalý půjčil v HR gumáka s 5HP motorem a přesně takhle se choval, než jsem zjistil, že je nádrž celá propadlá jak se motor snažil zoufale cucat. O pár let později se stejně choval 50HP, když z nádrže vlezl do přívodu paliva kus silikonu, co se odloupnul z utěsnění plováku.
Odkaz ke komentáři

Ještě taková myšlenka... Před temi lety se mi přesně takhle choval Mercury 90 (vím, úplně jiný motor). V motorech se trochu vyznám a přísahal bych na problém s benzínem. Vše, co tu bylo napsáno jsem zkusil, výsledek nula. Pak jsem, ani nevím proč, vyměnil svíčky a motor šel jako z praku. Podotýkám, že svíčky nebyly nijak staré, všchny pálily a vizuálně byly OK.
Odkaz ke komentáři

Neneee ale ventilik na nadrzi mam povoleny. xD

Ale skusim ju pichnut priamo na to cerpadlo ci sa to nenapravi, ta bandaska sa mi nezda. mozno fakt nekde prisava vzduch.

A ked ide motor skapat a zacnem pumpovat tak sa zas rozbehne.

Ak to bude stale to iste, skusim vymenit benzin a svicky. Ak ani to nepomoze kupim ten druhy karburator.

Este taka otazka. Bude na tento 7,5k motor pasovat karbec z 9,9k mercury.??

teoreticky by mal, a aj zdvihnut vykon ze?

Upraveno uživatelem anton
Odkaz ke komentáři

Když zapumpuješ a motor jde dál, tak problém bude asi v čerpadle, který dává málo. Skoukni i podtlakovou hadičku mezi klikovou skříní a čerpadlem. Už může být stará spuchřelá a taky může přisávat vzduch. Taky nesmí být měká, protože se v ní střídá přetlak s podtlakem a pokud tyhle pulzy bude hadička pohlcovat, tak čerpadlo bude dávat málo, popř. vůbec.
Odkaz ke komentáři