Mandy Zveřejněno 28. Srpen 2017 Sdílet Zveřejněno 28. Srpen 2017 Ahoj, mám člun Boat 007 3.8m s 20HP motorem Honda. Jelikož nechci člun neustále nafukovat a vyfukovat a tahat se s motorem, rád bych ho na vozíku převážel nafouknutý s motorem na zrcadle. Mam 2 otázky:1) Můžu to takto převážet, aniž bych zničil člun nebo motor?2) Je lepší mít motor pro převoz vyklopený do vodorovna nebo ho mít svislé jako při jízdě na vodě?Díky moc za rady.Mandy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 29. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2017 Já bych doporučil směřovat tyto otázky na výrobce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 29. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2017 1) Zalezi na tezisti motoru, jestli vic zatezuje zrcadlo vyklopenej nebo sklopenej.2) Zalezi na vysce voziku, jestli je bezpecny vozit motor sklopenej dolu.3) Dobra praxe je mit vyrobenou oporu nohy (třeba z kusu překližky), která zabrani poskakovani motoru při jizde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 29. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2017 Vozil jsem takto 20 HP Honda na Bush 400. Bez problemu, zaveseni zrcadla na tubusech nicmene bude namahane, avsak sily na nej pusobici by mely byt mensi, nez pri jizde po vlnkach. Zrcadlo by to tedy melo vydrzet, pokud je spoj kvalitni. Pokud jde o polohu nohy, lepe v provoznim uhlu, protoze noha pak nepusobi na nerovnostech jako paka a na zrcadlo pusobi mensi sila, ktera jej vyvraci. Pocitej ale s tim, ze gumovy clun na privesu ma tendenci pruzit a poskakovat, je treba vicebodove kurtovani. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 29. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2017 (upraveno) Mě po 3 letech a pár dnech na člunu boat007 upadlo zrcadlo,výrobce dává záruku na spoje 3 roky a na materiál 5 let,člun již byl na záruční opravě lepení zrcadla minulou zimu celkových 65 dnů, výrobce odmítl o tuto dobu prodloužit záruku,to je má zkušennost s boat007.2m člun -tendr- motor 2,5hp Upraveno 29. Srpen 2017 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 29. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2017 Vozil jsem takto 20 HP Honda na Bush 400. Bez problemu, zaveseni zrcadla na tubusech nicmene bude namahane, avsak sily na nej pusobici by mely byt mensi, nez pri jizde po vlnkach. Zrcadlo by to tedy melo vydrzet, pokud je spoj kvalitni. Pokud jde o polohu nohy, lepe v provoznim uhlu, protoze noha pak nepusobi na nerovnostech jako paka a na zrcadlo pusobi mensi sila, ktera jej vyvraci. Pocitej ale s tim, ze gumovy clun na privesu ma tendenci pruzit a poskakovat, je treba vicebodove kurtovani.Bush je svařovaný člun,nikoliv lepený,proto s ním asi nebyl problém,momentálně čekám na dodání nového svařovaného,už žádný lepenec nechci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 29. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2017 Ahoj Mandy, měl jsem Suzumar360 a Suzuki15 4t (skoro 50 kg), a vozil jsem to na vozíku s mírně vyklopenou nohou s podpěrou . úplně vyklopený motor bez podpěry hrozí poškozením při jízdě na nerovnostech. Jezdil jsem až do HR a člunu se nic nestalo, i když myslím že Suzumar nebyl žádná topka. Teď mám už 6let RIB, kde už destrukce zrcadla nehrozí (aspoň doufám), ale motor mám opět mírně vyklopeny na pevné podpěře, přitažený kurtnou a je to v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mandy Odesláno 29. Srpen 2017 Autor Sdílet Odesláno 29. Srpen 2017 Ahoj, díky moc všem za rady a názory 👠Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raschi Odesláno 30. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 30. Srpen 2017 Na celolaminátu rovněž vozím motor napůl vyklopený a podepřený. Přijde mi to tak k motoru i člunu nejšetrnější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se