Přejít na obsah
Plavidla.cz

motor Volvo Penta 5.7GS

peu

Doporučené příspěvky

To bys musel pritlacit s informacema. Takhle muze byt mozna příčina i to ze jsi to neodvazal od mola nebo nepridal plyn. :D

já těch info o moc víc nemám, jedná se o nabídku ke koupi

zkusím to více rozebrat:

- pokud se motor na neutral nechá vytočit do max otáček/omezovače - mám v něm dále hledat problém?

- může ten problém být v "Z" pohonu?

-může to být ve vrtuli? např. prokluz na hřídeli? nekamenujte mne, pokud něco z toho co píšu je nemožné, má to být moje první loď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To, že se nezatížený motor vytočí na plný koule neznamená vůbec nic. Ať to dá prodávající do kupy, jinak to neber. Nebyl bys první, co si naletí.

a co když je to zohledněné v ceně?

To je blbost, že jo?? Koupíš prašivku, která nejde, neví se proč, hlavně, že je za hubičku.

Odkaz ke komentáři

To, že se nezatížený motor vytočí na plný koule neznamená vůbec nic. Ať to dá prodávající do kupy, jinak to neber. Nebyl bys první, co si naletí.

To je blbost, že jo?? Koupíš prašivku, která nejde, neví se proč, hlavně, že je za hubičku.

vidíš tady někde slovo o tom že to kupuju?

Odkaz ke komentáři

je to na vleku, v Belgii cena cca 200tis, rok 2001, měl by to být karburátor

At ti pošle detailní fotky všeho! Zkusím to zkouknout a poradit.

bootcentrum

Ahoj, ne že bych se tě chtěl dotknout, ale věštit z koule umíš taky??

Podle fotky, a jistě bude blbá, trefit závadu motoru, to chce odvahu.

Odkaz ke komentáři

vidíš tady někde slovo o tom že to kupuju?

Fajn, pak ovšem netuším, proč se na to ptáš.

Odkaz ke komentáři

je to na vleku, v Belgii cena cca 200tis, rok 2001, měl by to být karburátor

At ti pošle detailní fotky všeho! Zkusím to zkouknout a poradit.

bootcentrum

Ahoj, ne že bych se tě chtěl dotknout, ale věštit z koule umíš taky??

Podle fotky, a jistě bude blbá, trefit závadu motoru, to chce odvahu.

A ty někde vidíž,že chci dle fotky diagnostikovat závadu motoru?Ale dá se usuzovat dle celkového stavu a jednotlivých detailů -píšu z detailních fotek-zda je lod celkově v dobrém stavu a nebo to spíš vypadá na hromadu šrotu - ale to by jsi snad poznal též,né? Pokud lod bude vypadat velmi zachovalá a motor bez vnější koroze,a čistý motorový prostor,pak pravděpodobně nestála 10 let na moři,a pokud motor není zkorodovaný a točí se tak je jeho oprava sranda,né? /i když někdy finančně náročná/

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Pokud fotograf ví co má fotit, tak stav trupu ano. S motorem poznáš nejvíc tak to, jaký byl majitel prase. I nalešťenej motor může být KO, stejně jako olezlá mašina OK.

Myslím si,že máš taky dost zkušeností s motorovými čluny.Pokud uvidíš v lodi silně orezlý motor,rezavé spoje dílů výfuku,všude v motorovém prostoru rezavé stopy i na laminátu,tak budeš těžko usuzovat i když ti majitel bude tvrdit,že motor šlape jak hodinky a že je téměř nejetý,ale třeba budeš věřit i neznámému člověku,že je to tak jak povídá,je to jenom tvoje věc,ale takovou lod s takovým motorem bych kupoval za cenu jako by byla bez motoru!Ale již dost zbytečných řečí.

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

V klidu. já jen, že jsou taky tací, kteří udělají generálku štětkou a uvnitř je píst pobitej kladivem. Stalo se kámošovi. Motor totální šrot. Já, jako základní orientaci, otevřu nahoře olejový špunt a koukám jak dejchá. Jedno jestli auto v bazaru nebo loď na inzerát. To poví hodně. Taky, pokud to lze, pajcr mezi frému a setrvák. Vůli na lágru zjistíš bleskem. Upraveno uživatelem david
Odkaz ke komentáři

Já jsem asi natvrdlej, ale nějak jsem pořád nepochopil ten dotaz.

Motor jde na volnoběh vytočit do maxima, ale loď nejede. Pak je tu psáno, že je na vleku. Takže co teda? Na suchu se to opravdu nerozjede. :)

Ale teď vážně. Asi vycházíš z popisu majitele. Na vodě pod zatížením ten motor vytočit nejde? Dusí se? škytá? Do kolika otáček jde vytočit? Rostou otáčky plynule, nebo vyletí a najednou se to zarazí? Jaká je na tom noha a vrtule? Co tlaky? Jak vypadá olej?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...