FilM Zveřejněno 3. Srpen 2017 Sdílet Zveřejněno 3. Srpen 2017 Tak pri dnesni plavbe po Praze jsme pridreli motor. kolega zapomel kontrolovat olej a ze poslednich cca 15h ho to sezralo spoustu. Motor zacal klepat. Máte někdo tip na slušný servis s rozumnou cenovou politikou kdo by udělal GO ? Koukal jsem že sady pístů, kroužků, olejové pumpy a šál stojí cca 350 USD - ale kdo udělá tu práci a za kolik ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 4. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 4. Srpen 2017 Obávám se, že i u motorů Mercruiser nelze opakovaně použít nějaké věci jako například těsnění pod hlavou, ojniční šrouby a tak podobně. Pokud bude motor venku byla by škoda nevyměnit preventivně drobnosti jako simering na klikové hřídeli či zabrousit a přetěsnit ventily. Totéž pro demontáž motoru samotného, tedy drobnosti okolo výfuků... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 4. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 4. Srpen 2017 Zkusili jste dolejt olej? neklepaly jen hydroštely?Jinak klikovku ti standardně přetěsní v brusírně. Já to nechával dělat u Pokorného. Taktéž GO palice. Přiobjednej taky rovnou sadu těsnění. Nezapomeň na těsnění pod palici a šrouby. Těsnění pod hlavu zásadně origo. Já si s neorigo užil dost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FilM Odesláno 4. Srpen 2017 Autor Sdílet Odesláno 4. Srpen 2017 Olej jsme dolili ale klepe to :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 5. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 5. Srpen 2017 Již více jak 30 let děláme celkové opravy zabudovaných benzínových motorů Mercruiser,Volvo a OMC.Motory 4,3 -longblock máme skladem ,k dostrojení a montáži-za 3 dny můžete být zpátky na vodě!Ceny motorů od 45000,- Samozřejmně můžem zrepasovat i váš motor.V případě zájmu pošlete email na : bootcentrum@seznam.czbootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 6. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 6. Srpen 2017 To není špatná cena (jestli se tedy jedná o originální motory a nikoliv o skvělé polské). Ví o čem mluvím, loni jsem si opravoval jeden jeden motor Yamaha a letos bohužel i ten druhý: Používání originálních dílů (popřípadě lepších originálu) činí opravu finančně značně nákladnou. Zde zmiňovanou směšnou sumu jsem dával jenom za těsnění a šrouby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 6. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 6. Srpen 2017 Těsnění a šrouby za 45 tis. ti přijde jako směšná suma? To ti je vyráběla nasa?Mě stála komplet generálka od hlavy až po kliku do 20 tis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 6. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 6. Srpen 2017 Těsnění a šrouby za 45 tis. ti přijde jako směšná suma? To ti je vyráběla nasa?Mě stála komplet generálka od hlavy až po kliku do 20 tis.Reagoval jsem na původní příspěvek o ceně dílů 350USD na předpokládanou opravu. Generálku na fichtla bych udělal za dvojku, na dvoulitrový motor S&S Harley by pak stěží stačilo dvě stě tisíc: Tedy záleží na motoru a na tom, v jakém stavu se před opravou nacházel. Jaký máš ty motor? Komplet generálka je typicky český nic neříkající pojem, v jakém rozsahu prací jsi se pohyboval? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 7. Srpen 2017 Sdílet Odesláno 7. Srpen 2017 Nechci to tu zbytečně plevelit, tak jen stručně.Mám 3.0 Mercruiser. Dělal jsem komplet hlavu - ventily, sedla, zabroušení a otlakování. Taky spodek - válce, kliku a taky zabroušení. Vačkovku jsem kupoval novou, včetně hydroštelů. Samozřejmě písty, kroužky, šály, no a sadu těsnění + šrouby na hlavu. Jediné s čím jsem si naběhl bylo těsnění pod hlavu. Dvě neorigo - pořád teklo do oleje. Takže opět kontrola rovinnosti. Vše OK, takže origo těsnění a super.Brousil mi to Pokorný. Ten mi taky sestavil písty s ojnicemi. Rozborku a sborku jsme dělali s místním členem Fanym. Moc šikovnej člověk! Už si nepamatuju ceny, ale částky jako 40 tis. co po mě chtěli v servisech mě tehdy posílaly rovnou do mdlob. Někde jsem si napsal částku 20 tis. Ale kupoval jsem ještě vanu, rozdělovač, tu vačkovku atd. Možná jsem něco vynechal. Už je to pár let.Každopádně bych se poohlídnul po normálních autodílnách. Na tom motoru není nic speciálního, aby to musel dělat drahej marine servis. Každej mechanik, co umí motory to zvládne levou zadní. Je to jednoduchý. Stáhni si manuál a uvidíš sám. Jsou tam přesně postupy i utahovací momenty. Jo a je dobrý hodně fotit. Nikdy nevíš, kdy zapomeneš jak co bylo. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
www.tomaz Odesláno 20. Říjen 2019 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2019 Zdravím všechny ,chtěl sem poprosit o radu.Mám motor OMC 4,3L 6V a potřeboval bych náke nahradni díly (sada těsnění a tak dál co člověk potřebuje kyž ho rozkuchá) nevíte kde nejlepe a za rozumnou cenu tohle sehnat a aby to netrvalo půl roku? Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se