Martazs Zveřejněno 20. Červenec 2017 Sdílet Zveřejněno 20. Červenec 2017 Ahoj,zrovna si dělám řidičák B+E na bržděný přívěs a dneska mě zaskočili v maríně, že mám mít C+E. A navíc je to v každém státě jiné. Přijde mi to hloupost, moje auto má 2t a vozejk má cca 2,5t i s nápravou, celkem tedy 4,5 t + dejme tomu že ještě nějaké věci = s velkou rezervou 5,5t. Je to tak ,že B = vozidlo 3,5t ; E=3,5t přívěs ; celkem tedy teoreticky 7t dohromady. B+E by měl v mém případě tedy normálně stačit ne? Leč jsem téměř přesvědčen, že ano, tak raději se ptám :)Díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karelgumak Odesláno 20. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 20. Červenec 2017 (upraveno) Jsi presvedcen spravne. K cemu by to BE pak bylo, kdyz s B muzes ridit soupravu do 3,5t s brzdenym vlekem, nebo 4,25t s nebrzdenym.Zakon 361/2000 par 80a Upraveno 20. Červenec 2017 uživatelem karelgumak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 21. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2017 Buď v klidu, B+E ti stačí. Auto do 3,5t + vlek do 3,5t. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martazs Odesláno 21. Červenec 2017 Autor Sdílet Odesláno 21. Červenec 2017 Díky chlapi! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 21. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2017 No já si v roce 2011 chtěl dělat taky BE, ale v autoškole mi známý přesvědčil ať si udělám CE, které je s Bčkem zároveň i BE sice to stálo kapku víc, ale dneska jsem rád, svezl jsem se s náklaďákem, ale hlavně letos jsem potřeboval jet s traktorem, tak jsem kapku pátral a k CE se tehdy dávalo i T, takže příjemné překvapení. Dnes už to bohužel k tomu nedávají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 21. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2017 B je opravneni ridit vozidlo do 3.5t. Do toho se vejdes. V marine ti kecali.BE ti navic oproti B umozni tahnout vlek az 3.5t, dle moznosti tahouna.Ja mel soupravu 3.525t. Takze jsem kvuli 25kg musel delat BE. B96 jsem z jasnych duvodu nechtel. Dnes uz mam tahouna na 3.5t, takze jsem tehdy dobre udelal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 21. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2017 No já si v roce 2011 chtěl dělat taky BE, ale v autoškole mi známý přesvědčil ať si udělám CE, které je s Bčkem zároveň i BE sice to stálo kapku víc, ale dneska jsem rád, svezl jsem se s náklaďákem, ale hlavně letos jsem potřeboval jet s traktorem, tak jsem kapku pátral a k CE se tehdy dávalo i T, takže příjemné překvapení. Dnes už to bohužel k tomu nedávají.Nevim. Znamy mi ukazoval ridicak, ze muze ridit prakticky cokoliv, nakladak, kamion, autobus, traktor, apod. ale BE tam nemel. Stezoval si, ze muze kocirovat kamion 30t, ale zaprahnout vlek 1.5t za osobak nesmi. :( Mozna se ty pravidla co se s cim dava automaticky v prubehu let ruzne menily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 21. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2017 No je celkem jedno co má v řidičáku, já tam to BE ani T zapsané nemám, ale důležitá je karta řidiče, tam je vše uvedené. Když jsem hledal to Tčko, tak jsem pak mluvil i s paní na úřadě, ta mi koukla do karty řidiče a řekla co vše tam mám. A že dneska už vypisujou do řidičáku všechny skupiny s kterýma můžu jezdit, tak že za 50kč mi ho vymění na vlastní žádost, nebo pak při řádné výměně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se