Přejít na obsah
Plavidla.cz

Slapy + Orlík - kde se nesmi ve skluzu , provoz plavebních komor

Martazs

Doporučené příspěvky

Ahoj,

včera mě přátelsky záchranáři upozornili, že kolem Živohoště na Slapech je zakázaná jízda ve skluzu. Ptal jsem se kde je nějaká značka či tak a oni řikali, že to je na internetu a že jsem povinen si to zjistit. Bohužel, nikde jsem to při letmém hledání nenašel. Určitě mě zajímá kde dále jsou tyto omezení.

Zároveň jsem zaslechl, že prý už nefunguje výtah na Orlík, že je málo vody. Je někde možnost se kouknout na internetu, aniž by člověk musel přímo na komoru volat a otravovat je?

Díky moc!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Minulý týden mi SPS na vodě při kontrole tvrdili,že příslušné znaky jsou vždy umístěné na břehu před a na konci každého úseku,ale zastavili nás před domovskou marínou když jsme se již chystali k odjezdu domů, tudíž nebyl čas pokračovat v plavbě a zjistit si to na vlastní oči.Uděláme to příště a poreferuji zde.

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Jenže v tomhle absurdistánu neví levá ruka, co dělá pravá. Jeden orgán má výklad takovej a druhej orgán povídá něco úplně jiného. Třeba u Kolína jeden dostal dosti vysokou pokutu za děti na lodi bez vest a mě poříčák v Roudnici řek, že povinný nejsou. Takže si vyber. Přijde mi ale dosti nepravděpodobné, že by člověk byl povinej si něco zjišťovat na internetu. I když........ jsme v čechách, kde je bohužel možné vše.
Odkaz ke komentáři

Martas když jedeš v obci tak taky musíš 50 a informoval jsi se o tom v autoškole , stejně tak tohle . Neznalost zákona prostě neomlouvá . Navíc to je pořád v TV , novinách na internetu atd . No a na komory máš mít telefon a zavolat si . Nic složitýho . Líbit se ti to nemusí ale to je asi tak všechno co s tím můžeš dělat :-)
Odkaz ke komentáři

Znaky jsou v obou usecich po obou stranach a jsou tam jiz nekolik tydnu

Myslím, že tyto znaky jsou osazovány pouze na dobu letní sezóny červen - září.

Jinak na http//mapy.spspraha.cz je volně přístupná plavební mapa Vltavy od č. Budějovic po Mělník a to včetně plavebního značení. Labe je takto zobrazeno od Chvaletic resp. Hrčáků po státní hranici ve Hřensku.

Odkaz ke komentáři

Martas když jedeš v obci tak taky musíš 50 a informoval jsi se o tom v autoškole , stejně tak tohle . Neznalost zákona prostě neomlouvá . Navíc to je pořád v TV , novinách na internetu atd . No a na komory máš mít telefon a zavolat si . Nic složitýho . Líbit se ti to nemusí ale to je asi tak všechno co s tím můžeš dělat :-)

Nesouhlasim. Proti zlovuli uredniku je treba neustale bojovat, jinak znici svet.

Odkaz ke komentáři

"omezení nutno se informovat" je super ,ale kde se informovat:)? To samý ty komory jestli je něco zavřenýho/otevřenýho... Neni špatný si nějaký ty věci přecijen nastudovat, ta značka se přehlédne ras dva..

V tomto případě se informuješ přečtením dodatkové tabule s nápisem: plavba pouze ve výtlaku

Odkaz ke komentáři

Saturnine, ty zakonum rozumis. To musi byt pravne blbost, aby na vodni ceste kde plati konkretni zakon bylo platne nejake omezeni z odkazu. Mne to teda prijde absurdni. Co je to za znacku, je v zakone?

V zákoně signální znak přímo není, stejně jako jiné signální znaky. Je však v Pravidlech plavebního provozu (vyhláška č. 67/20017 Sb., která je prováděcí vyhláškou k zákonu o vnitrozemské plavbě). Měl by to být signální znak C4, doplněný dodatkovou tabulkou o plutí ve výtlačném režimu a ukončení signálním znakem E11. To by měla být dostatečná a vyčerpávající informace přímo na vodní cestě.

Odkaz ke komentáři

Tak to tam fakt je ta značka, jak jste řikali dnes jsem na to koukal. Včera jsem ji bohužel přehlédl.

20170708_151803.jpg

Jen jsem se ptal, že mě zarazilo že ten záchranář vyloženě mluvil o tom, že seznam těch míst je na internetu a nikde jsem nic nenašel. Ty komory teda budu stále volat, jen mi to tedy v dnešní době přijde celkem zbytečný někoho otravovat, co bych si mohl jednoduše zjistit na netu.

Jinak na mapy.spspraha.cz ty značky aktualizovaný moc nejsou, zhruba v tom červeným kroužku je místo kde jsou reálně umístěný

mapa2.jpg

mapa1.jpg

Odkaz ke komentáři

A ohledně funkčnosti komor si můžeš přihlásit odběr plavebních listů na stránkách plavebního úřadu a budou ti chodit na mejl informace kde se omezuje plavba, kde se uzavírají komory atd

Díky! Pro ostatní přidávám odkaz: http://plavebniurad.cz/aktuality/prihlaseni-plavebnich-listu

Znaky jsou i na mapě, pravda, blbě se hledají.

Ty tam ty značky ohledně omezení rychlosti na mapy.spspraha.cz fakt vidíš? Ať dělám co dělám tak je tam nevidim.

Z diskuze tedy vidím omezení Rabyně + Živohošt. Je někde ještě nějaké omezení na Slapech nebo na Orlíku?

Upraveno uživatelem Martazs
Odkaz ke komentáři

A ohledně funkčnosti komor si můžeš přihlásit odběr plavebních listů na stránkách plavebního úřadu a budou ti chodit na mejl informace kde se omezuje plavba, kde se uzavírají komory atd

Díky! Pro ostatní přidávám odkaz: http://plavebniurad.cz/aktuality/prihlaseni-plavebnich-listu

Znaky jsou i na mapě, pravda, blbě se hledají.

Ty tam ty značky ohledně omezení rychlosti na mapy.spspraha.cz fakt vidíš? Ať dělám co dělám tak je tam nevidim.

Z diskuze tedy vidím omezení Rabyně + Živohošt. Je někde ještě nějaké omezení na Slapech nebo na Orlíku?

Svislá černá čára v bílém poli s červeným orámováním. Bohužel bez dodatkové tabule.

Odkaz ke komentáři

Svislá černá čára v bílém poli s červeným orámováním. Bohužel bez dodatkové tabule.

Už si připadám fakt jako uplnej blbec, ale já to na tý mapě prostě nevidim :/ Ostatní značky tam vidět jsou, viz tenhle screen:

mapa3.jpg

Jak je tam ta značka v modrým kroužku to není ten výtlak, ta o tom výtlaku je ale v místech na 100,5km, cca v těch červených kroužkách.

Ty to tam vidíš? Máte tam zapnutou nějakou jinou legendu než já?

Upraveno uživatelem Martazs
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...