Přejít na obsah
Plavidla.cz

KAM S GUMÁKEM 9,9 HP PO čR

Pavel1979

Doporučené příspěvky

no místa vím ...,ale nějaký doporučení ...kde je čistá voda ...dobrý přístup ....popř.kde to stojí za to :-) atd ... .-)

No tak alespoň naznač odkud jsi ať Tě nehoníme po celé republice - hezkých míst je tu spousty :)

jsem z Mnichova Hradiště ...... člun jsem koupil kvůli dětem a tak chtěl někde projet ,ale abych hned nezajel do nějakýho jak již řečeno "šPENÁTU " :-) :-) ....za cca 14 dní se chystáme na Lipno .

Upraveno uživatelem Pavel1979
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak i na Labi se dají najít pěkná místa - např. Sandberg a další místa kde se těží nebo těžil písek a jsou průplavná z Labe.

Vltava - Od štěchovic nahoru má také své kouzlo, některé úseky na Slapech jsou nádherné. A nebo Praha z vody je také fajn.

Co se týče Lipna je to "ráj" plachtařů a nejsou moc nadšení tím, že se tam povolila plavba i se spalovákem,

ale jak psal David pěkná místa musí dotyčný posoudit dle sebe.

Na Dalešicích jsem byl také a pokud se člověk nedívá do vody (ta dokáže zezelenat přes noc) tak je to také moc hezké na proplutí.

Morava - Baťův kanál, není to na koupání ale je tam také hezky.

Odkaz ke komentáři

Tak i na Labi se dají najít pěkná místa - např. Sandberg a další místa kde se těží nebo těžil písek a jsou průplavná z Labe.

Vltava - Od štěchovic nahoru má také své kouzlo, některé úseky na Slapech jsou nádherné. A nebo Praha z vody je také fajn.

Co se týče Lipna je to "ráj" plachtařů a nejsou moc nadšení tím, že se tam povolila plavba i se spalovákem,

ale jak psal David pěkná místa musí dotyčný posoudit dle sebe.

Na Dalešicích jsem byl také a pokud se člověk nedívá do vody (ta dokáže zezelenat přes noc) tak je to také moc hezké na proplutí.

Morava - Baťův kanál, není to na koupání ale je tam také hezky.

super děkuji ...pro mě užitečný info :-)

Odkaz ke komentáři

To zalezi, co hledas. Jestli cistou vodu a vcelku klid, tak Dalesice vetsinou do cervna. Pak obvykle zezelenaji a od pulky prehrady jsou sinice, coz je dan za pritok kolem 2 - 3 m3/s. Pokud zelena voda nevadi, s gumakem parada cely rok, nejvice jsem si uzival zacatkem cervna. Batak cisty asi tak jak vetsina nasich rek, ale spise pro spolecenstejsi lidi - takova moravska vodni Jizni spojka. To uz radeji nektere useky puvodniho koryta Moravy. S timto vykonem pak take uz legalne Nove mlyny, rybarsky klidek, takovy maly Balaton.
Odkaz ke komentáři

To zalezi, co hledas. Jestli cistou vodu a vcelku klid, tak Dalesice vetsinou do cervna. Pak obvykle zezelenaji a od pulky prehrady jsou sinice, coz je dan za pritok kolem 2 - 3 m3/s. Pokud zelena voda nevadi, s gumakem parada cely rok, nejvice jsem si uzival zacatkem cervna. Batak cisty asi tak jak vetsina nasich rek, ale spise pro spolecenstejsi lidi - takova moravska vodni Jizni spojka. To uz radeji nektere useky puvodniho koryta Moravy. S timto vykonem pak take uz legalne Nove mlyny, rybarsky klidek, takovy maly Balaton.

jj ...děkuji ty Nové mlýny ....jsem taky uvažoval .....,ale asi jako první zkusím ty Dalešice .....pojedu na člun poprvý a tak 100% nováček . ...

asi zvláštní dotaz na řeky ...mapy ok ..... ...ale mapy na přehrady ...vodní nádrže jsou potřeba ???

Odkaz ke komentáři

Já jsem taky loni zrozenej zelenáč a mapu jsem nikdy nepotřeboval. Na vodě vždy vše šlo tak nějak spontálně podle momentální situace, nálady, počasí a podobně.

no tak jsem si to nějak představoval ,ale když jsem dělal zkoušky .... na na řekách ...mapy ok .... tel. na plavební komory .... info ... kde se vyvázat atd .... ale vůbec nevím jak je to s přehradou či vodní nádrží ..... :-) a na čem pluješ ???

Odkaz ke komentáři

Jinak místo, co ti můžu doporučit na víkend, tak pískovna u Píšťan na Litoměřicku je pro začátky ideál. Do ústí n/L to je po vodě cca 15km, jedním z nejhezčích úseků na Labi. Kousek proti proudu zase Litoměřice, což je taky moc hezký město.
Odkaz ke komentáři

Jinak místo, co ti můžu doporučit na víkend, tak pískovna u Píšťan na Litoměřicku je pro začátky ideál. Do ústí n/L to je po vodě cca 15km, jedním z nejhezčích úseků na Labi. Kousek proti proudu zase Litoměřice, což je taky moc hezký město.

PíSKOVNU NEZNÁM ...MÁM TO KOUSEK ....................,ALE KDYŽ JSEM DěLAL ZKOUšKY ...PLAVBA BYLA Z LITOMěřIC DO PRAHY ...

Odkaz ke komentáři

PíSKOVNU NEZNÁM ...MÁM TO KOUSEK ....................,ALE KDYŽ JSEM DěLAL ZKOUšKY ...PLAVBA BYLA Z LITOMěřIC DO PRAHY ...

A KOLIK JE PLAVEBNíCH KOMOR DO LITOMěřIC A DO úSTí ?

Odkaz ke komentáři

Od Ltm na Prahu mi to nepřijde tak hezký, jako po proudu. Tam mi to místama přijde dost monotóní, ale u těh zkoušek šlo spíš o techniku plavby, což opačným směrem toho tolik k učení není.

Jinak neškolil vás takovej prostorově výraznej Ota z toho rybářskýho a lodního krámu dole u Labe?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...