Přejít na obsah
Plavidla.cz

Půjčovna motorových člunů Praha a okolí

marsta

Doporučené příspěvky

Zdravím,

s kamarády bychom si chtěli na víkend půjčit trošku výkonější motorový člun (schopný přejít do skluzu) v Praze a okolí. Hledal jsem, ale zarazily mě ceny, které se pohybují okolo pěti tisíc za den i víc. I lodička s 5 HP motorem svou cenou jde přes tisíc korun. Měli byste nějaký tip na půjčovnu v Praze a jejím okolí, kde by se dal výše uvedený člun půjčit za rozumější cenu? Proč jsou ceny obecně tak vysoké? Za dva tisíce na den se dá půjčit skoro nové auto v hodnotě přes milion...

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Papíry mám. Rozumím tomu, že sezona je relativně krátká a oplatit se to musí. Na druhou stranu, když by někdo půjčoval starší čluny (našel jsem slušné okolo 150 000 Kč), tak půjčovné okolo 2 000 Kč na den už by rentabilní být mohlo. Celé mi to spíš přijde (když sleduju třeba půjčovny na Slapech), že čluny drtivou většinu času prostojí u břehu, protože nikdo nedá pět tisíc za den plus několik tisíc za palivo. Otázka potom, jestli by nebylo rentabilnější zlevnit a tím vydělat víc...
Odkaz ke komentáři

Když vidím, jací umělci brázdí vody na půjčených lodí, tak mě jímá hrůza a osobně bych nepůjčil ani kajak. Tím nechci rozhodně říci, že jsem extra kapitán a nemyslím ani nic zlého vůči tobě. Na druhou stranu pokud toto shledáváš jako hrozně jednoduchý a výdělečný busines, tak hrrr do toho, prachy se jen pohrnou :) Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

Sullaco: Ještě jsem neviděl, že by spadl kvalifikovaný, zkušený kapitán z nebes a rovnou měl s sebou i svoji loď. Všechny zákonem dané podmínky pro to, abych mohl řídit malé plavidlo jsem splnil a logicky, než si případně koupím svoje, bych si rád vše vyzkoušel. Nevidím na tom vůbec nic špatného. Neznám přesné ekonomické podmínky pro provozování půjčovny lodí, pouze jsem se pozastavil nad tím, že někdo půjčuje kus nafouknuté gumy s motorem ze sekačky v ceně třeba padesát tisíc korun za dvojnásobnou cenu oproti autu v hodnotě tři sta tisíc korun.

Anachy: Opět platí příměr s autem, věcí co se na něm dají "kurvit" je o několik řádů větší než u nafukovacího člunu s motorem a přesto se vesele půjčují.

Nechci tu vyvolávat flame, jen se mi nelíbí, když se do mě někdo zbytečně strefuje úplně pro nic za nic. Důvod proč jsem založil tohle téma je pouze ten, že jsem chtěl vědět, zda-li neexistují levnější alternativy půjčení lodě (třeba nějaké hodně staré opotřebené, apod.).

Upraveno uživatelem marsta
Odkaz ke komentáři

marsta : no neměl jsem na mysli "gumu s motorem" chtěl jsem koupit pár solidních plastových lodí ale když občas potkám "půjčovnu" tak by ta loď musela být železná. Ale neměl jsem vůbec úmysl se navážet do tebe, je to jen v lidech a najdou se i takový kteří mají přístup jak k vlastní věci ale to nikdy nikdo dopředu neví kdo si to zrovna chce půjčit. Bohužel :(
Odkaz ke komentáři

Auta si obvykle pujcuji lidi, kteri uz jezdili. U lodi je pomer horsi. Kdyz k tomu pristoupi horsi vztah k cizi veci a pycha z "kapitanstvi", dostavaji zabrat vice, nez auta. Uz jen takovy detail, ze lodak je vhodne prohrat pred jizdou, pujcitele obvykle neresi. Jezdim kolem pujcovny lodek a jei jich uprimne lito. Spolu se sezonnosti jasny duvod vyssi ceny.
Odkaz ke komentáři