romanva Zveřejněno 7. Červen 2017 Sdílet Zveřejněno 7. Červen 2017 Nemáte někdo zkušenosti s bow thrusterem? Mám ho na lodi kterou dávám dohromady a dnes jsem ho zkoušel protočit (jenom mžik na souši abych věděl jestli je správně zapojený) a zvuk teda není zrovna příjemný. Motor jsem měl venku na vyčištění a kontrolu a ten skoro není slyšet, ale po nasazení na převodovku to rachotí. Ten spodek jsem nerozdělával - moc se mi do toho nechtělo. Je to takový "zubový" zvuk. Skoro bych řekl, že tam chybí olej. Jestli jsem to dobře vydedukoval, tak pod motorem je jeden šroub kterým by se nejspíš měl doplnit olej do převodovky? Pak tam jsou další dva které drží převodovku v tubusu. Nevíte někdo jak má být vysoko hladina oleje? Předpokládám, že se tam leje stejný olej jako do nohy?Dík za každou radu. Zítra sundám motor a zkusím kouknout.Jo, je to VETUS BOW 2512C Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 7. Červen 2017 Sdílet Odesláno 7. Červen 2017 Teda nevim. Našel bych si to na netu. Některé dotazy mě opravdu překvapí. Kolik lidí tu má bukhstrahl, co myslíš? A kolik ho mělo rozebranej? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 7. Červen 2017 Sdílet Odesláno 7. Červen 2017 Já mám, běží hladce. Jak to vypadá uvnitř nevím, nerozebírám :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 8. Červen 2017 Sdílet Odesláno 8. Červen 2017 Na dovolený často v přístavu slyším příďový motor nějaké lodě při manévrování a vždycky mě zarazilo co na tom dělá takový hluk. Netvrdím, že je to v pořádku, ale co jsem slyšel v provozu, tak byly hodně hlučné. Vždycky to tak nepochopitelně hrčelo. A to bylo pod vodou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 8. Červen 2017 Sdílet Odesláno 8. Červen 2017 Slyšet to při manipulaci rozhodně je,ale celkem minimálně-nic drastického.Když stojím v marině na molu a ke mně připlouvá lod tak jde slyšet,když je v dokormidlovák v provozu,ale rozhodně to nijak netahá za uši.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 8. Červen 2017 Autor Sdílet Odesláno 8. Červen 2017 Jediný co jsem našel, tak je manuál od Vetusu a tam jediná zmínka o oleji je SAE90W. V provozu jsem zatím slyšel jen jeden a to na vodě a je fakt, že to hlučné bylo. Našel jsem spoustu videí k instalaci, ale o údržbě nic. Nejspíš blbě hledám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleš Odesláno 8. Červen 2017 Sdílet Odesláno 8. Červen 2017 Ahoj mam vetus typ nevím musím se podívat, ale je to ten nejmenší ,mněl jsem ho rozebraný, je to normální uhlová převodovka.jestli ti jde o poslech , tak do soboty jsem na suchu , a o víkendu budu na vodě. ahoj aleš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 9. Červen 2017 Autor Sdílet Odesláno 9. Červen 2017 Tak jsem vycucl olej a bylo ho tam strašně malinko - do injekční stříkačky. Byl ale čistý a bez vody. vypláchl jsem to a nalil převodový co je do nohy. Je to o něco lepší. Pak jsem si ho nechal pustit a poslouchal z venku a tam to nezní tak hrozně. Na palubě se to asi víc rozléhá. Uvidím na vodě pod zatížením. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 10. Červen 2017 Sdílet Odesláno 10. Červen 2017 mozna to rachta o to vic, ze to neni zatizeny. To dela treba rozbruska. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se