Stella Zveřejněno 4. Červen 2017 Sdílet Zveřejněno 4. Červen 2017 Ahoj, potřeboval bych poradit. Objevil se mi olej v motorovém prostoru a zatím jsem to přesněji nezkoumal. Zjistil jsem ale, že olej se objevuje v prostoru kolem startéru (nad ním). Nevíte, odkud by mohl být? Díky moc za pomoc :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 4. Červen 2017 Sdílet Odesláno 4. Červen 2017 Ahoj, zkus ohmatat jestli to nerosí kolem vypouštěcího šroubu na vaně nebo někde kolem. Taky můžeš omrknout zběžně vrch motoru jestli to někde neprosakuje a neteče dolů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 5. Červen 2017 Sdílet Odesláno 5. Červen 2017 Ahoj, potřeboval bych poradit. Objevil se mi olej v motorovém prostoru a zatím jsem to přesněji nezkoumal. Zjistil jsem ale, že olej se objevuje v prostoru kolem startéru (nad ním). Nevíte, odkud by mohl být? Díky moc za pomoc :)Jaká tam máš motor? bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 5. Červen 2017 Sdílet Odesláno 5. Červen 2017 Ahoj, potřeboval bych poradit. Objevil se mi olej v motorovém prostoru a zatím jsem to přesněji nezkoumal. Zjistil jsem ale, že olej se objevuje v prostoru kolem startéru (nad ním). Nevíte, odkud by mohl být? Díky moc za pomoc :)S největší pravděpodobností ten olej uniká z motoru.:-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 5. Červen 2017 Sdílet Odesláno 5. Červen 2017 Já bych se s radou přidal až později, až se majitel sám podívá, odkud to kape. V současnosti pak mohu doporučit baterku a zrcátko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 5. Červen 2017 Sdílet Odesláno 5. Červen 2017 Ahoj, potřeboval bych poradit. Objevil se mi olej v motorovém prostoru a zatím jsem to přesněji nezkoumal. Zjistil jsem ale, že olej se objevuje v prostoru kolem startéru (nad ním). Nevíte, odkud by mohl být? Díky moc za pomoc :)S největší pravděpodobností ten olej uniká z motoru.:-))Nemusí být. Některá plavidla (a předpokládám že i tazatelovo) mají hydraulický pohon trimu. No a mě jednou dokonce unikal olej ze záložní láhve kterou skladuji u motorového prostoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stella Odesláno 5. Červen 2017 Autor Sdílet Odesláno 5. Červen 2017 Díky všem za rady. K podrobnějšímu prozkoumání se dostanu až o víkendu, a pak vám dám vědět. Ještě jednou upřesním - motor jsem celý ohmatal a nikde jsem olej nenašel, jak jsem již uvedl. Je pouze v prostoru kolem startéru. Teď mě napadlo, jak zde píšete o hydraulickém trimování, že by mohl být také odtud. Je totiž hned vedle startéru. Ještě mám jeden poznatek. Když dávám nohu nahoru, vypne se hydraulika automaticky a když ji dám dolů, dojede na doraz, ale čerpadlo stále jde, dokud nepustím ovládání trimu. Vydává nepříjemný zvuk, a tak bych se vás ještě chtěl zeptat, jestli to nemůže být třeba uvolněná hadice? (Olej, který jsem našel, je čistý) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 5. Červen 2017 Sdílet Odesláno 5. Červen 2017 No a je to tedy olej motorový, nebo hydraulika? Pokud motorový a je to okolo startéru, rádo to prokapává buď okolo těsnění na vaně "v oblouku" pod víkem je gumový polokroužek, nebo to může být okolo hřídele setrváku - tam to kape při zátěži motoru - vykape do krytu setrváku a ten to začne házet okolo startéru ven. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 5. Červen 2017 Sdílet Odesláno 5. Červen 2017 Kousek nad startérem je čidlo oleje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 5. Červen 2017 Sdílet Odesláno 5. Červen 2017 Nevím jestli máš servo, ale už jsem viděl únik oleje ze serva a po kabelu pod servem stékal a kapal až u startéru do vany pod motorem.Teklo to ale jen když běžel motor a tlačila servopumpa..... takže při jízdě a v rejdu.Po jízdě tam byla prostě loužička. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stella Odesláno 6. Červen 2017 Autor Sdílet Odesláno 6. Červen 2017 musím počkat do soboty, pak se ozvu , zatím dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stella Odesláno 19. Červen 2017 Autor Sdílet Odesláno 19. Červen 2017 Nic jsem nenašel. Loď jsem dal nakonec na servis a čekám, kde je problém, pak se ozvu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se