Přejít na obsah
Plavidla.cz

SUZUKI DF140 ATL vs Mercury F 150 L EFI

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 55
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Dostava se tam voda, ktere olej absorbuje jen omezene mnozstvi a taj pri zimnich odstavkach klesa a pusobi korozi, a mechanicke dily zvlaste v zabehu take neco pusti, coz je videt i po par mth na magnetu vypustneho sroubu. Starim ten olej take degraduje.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nestudoval jsem jejich servisni intervaly podrobne, ale napr. i na impeller je 500 mth fakt hodne, pokud pouzivaji obdobne materialy. Myslim, ze jsou to vyborne motory, ale s komplikovanou elektronikou a prilis odvaznymi servisnimi intervaly. Na druhe strane, samozrejme mi vadi i prilis tesne intervaly jinych vyrobcu, typu "nejdele po sesti mesich", jimiz zivi servisy a podminuji zaruku. Chce to myslim pro oba krajni pripady intervalu pouzivat rozum.
Odkaz ke komentáři

No jasný, nikdo člověka nenutí je dodržovat, můžeš mu dopřát servis i dříve, ale pokud si je výrobce jistý, že to vydrží, tak jedině dobře, ne? Ale pořád tě nechápu s tím olejem, je to 2T, žádnou olejovou náplň nemá, ani žádný výpustný šroub, jen v převodovce a tu člověk s rozumem kontroluje pravidelně bez ohledu na doporučení výrobce. Jinak ta elektronika je u nových motorů komplikovaná u všech výrobců, na to jednou zhyneme :)
Odkaz ke komentáři

Psal jsem o oleji v prevodovce - v noze. Jasne ze 500 mth to vydrzi, tim si vyrobce muze byt jist, ale v horsim stavu opotrebeni, nez pri obvykle podzimni vymene oleje v nohach. To mam na mysli. Zkratka Evinrude sazi na jinou marketingovou politiku v servisu nez ostatni, ale duvod nebude v neporovnatelne lepsi kvalite. K elektronice - me na novem motoru na mori zastihla kontrolka znacici vazne poruchy motoru. Pracoval, ale na klidu to neprida. Protoze jediny technik autor. servisu nemohl zavadu nacist, protoze mu bylo zle (zrovna cely tyden), jezdil jsem bez radosti s kontrolkou. Doma jsem si to nacetl, bylo to cidlo neutralu, kde bylo moc vazeliny...
Odkaz ke komentáři

No nevypadá to, že by zde byl někdo fanoušek Mercury... já se trochu obávám, že vzhledem k tomu že jsem limitován tím, že chci namontovat motor tam kde loď kupuju, nebude právě než Mercury moc jiná možnost.

Recenze mi ale nepřipadaj tak špatný:

http://www.fishingkeywest.com/reviews/mercury-150-4-stroke-outboard.html

https://www.tradeboats.com.au/tradeaboat-reviews/engines/1405/mercury-fourstroke-150-outboard-review

http://www.boatsales.com.au/editorial/engine-reviews/2015/mercury-150hp-fourstroke-review-49577/

https://www.thefisherman.com/index.cfm?fuseaction=feature.display&feature_ID=81&ParentCat=3

Odkaz ke komentáři

Samozřejmě, že Mercury nebude špatný motor. Totéž se dá napsat například i škodovkách: Neurazí, nenadchne, neoslní, nezapadne. Jsou i horší ale i mnohem lepší výrobky. Někdo je nerad, pro jiného nedostupný sen. Prostě jsi si něco vybral a na vážně míněné rady nereflektuješ. Tvoje loď, tvoje peníze, tvoje volba.
Odkaz ke komentáři

Samozřejmě, že Mercury nebude špatný motor. Totéž se dá napsat například i škodovkách: Neurazí, nenadchne, neoslní, nezapadne. Jsou i horší ale i mnohem lepší výrobky. Někdo je nerad, pro jiného nedostupný sen. Prostě jsi si něco vybral a na vážně míněné rady nereflektuješ. Tvoje loď, tvoje peníze, tvoje volba.

Ahoj, na rady 100% reflektuji. Jen si nejsem jist tím, zda bohužel budu mít možnost Evinrude zvolit. Jak jsem psal chci koupit motor od stejného prodejce jako loď abych měl kompletní záruku na loď jako celek. Prodejce mi dal na výběr Suzuki, Mercury, Honda a Yamaha - že na tyto motory je udělána předpříprava + má s nimi smlouvy. Na EVINRUDE jsem se ještě neměl možnost zeptat.

Za rady moc díky!

Odkaz ke komentáři

Mně na těch motorech Evinrude mate jedna věc. Na trhu jsou už mnoho let. Od počátku byly prezentované jako převratná technologie budoucnosti. Mají mnoho teoretických výhod. Zpočátku to vypadalo, že svou výjimečností do pár let vyhladí čtyřtakty. Proč k tomu ale nedošlo? Z tohoto úhlu pohledu to vypadá, jako by tam byl zakopaný pes. Nezdá se mi, že by se neprosadily jen kvůli konzervatismu či zabedněnosti uživatelů. Kde je problém?
Odkaz ke komentáři

Necelých 10 let, to není mnoho na změnu myšlení lidí.

V Americe je to naprosto nejprodávanější motor, v Evropě se rozmáhá taky čím dál víc, jen u nás je to v hlavě lidí pořád jen 2T, smradlavej a uchlastanej, přitom ani jedno u E-Tecu není pravda. Žere s náskokem nejméně, jede s náskokem nejlépe a emise má naopak od roku 2008 nejnižší na trhu. 115HP Evinrude má podle testů a různých srovnání v praxi při startu, kde to nejvíc potřebuješ, větší sílu, než 150HP Mercury

. Tak v čem to asi je? Že si ty lidi nevidí na špičku nosu je jen jejich věc, kdo vyzkoušel, už nic jinýho nechce. Navíc slýchám názor, že je předraženej, když stojí stejně jako 4T. Co na to říct?

Jo a olej se u něj nepřidává do paliva, vstřikuje se přímo na potřebná místa v potřebném množství, proto mu stačí s kvalitním olejem v poměru 1:100.

Anachyho jsem loni povozil a moc se mu líbil :)

Upraveno uživatelem jiri.sefrna
Odkaz ke komentáři

Každý lišák chválí svůj ocas, praví přísloví.

Každou převratnou technologii za krátký čas převezme do repertoáru (čti odcizí) konkurence široko daleko. Proč se tak neděje i v tomto případě? Připomenu Apple, ještě dnes je minimálně 90% všech na světě prodaných telefonů nápadně podobná povodní předloze, ať si výrobce vypráví o svém jedinečném designu pohádky jaké chce.

Evinrude. Nemyslím si že jde přímo o revoluci v konstrukci (nejen) lodních motorů. Kdyby tomu tak bylo, žádný patentový úřad na světě by nezabránil více či méně zdařilým pokusům o kopírování. Že se tak neděje můžu připsat pouze tomu, že se jedná o ojedinělý, zvláštní a snad i z provozního hlediska zdařilý motor, který ovšem zatím nikomu nestojí za to aby jej v principu napodobili. Pamatuji se na motory typu wankel vyvinuté u NSU, i zde se předpokládaly zářné zítřky a masové rozšíření, i zde se laická a odborná veřejnost divila, proč to nikdo další nechce vyvíjet a vyrábět. No a podle mého skromného názoru právě v lodním průmyslu se musí sázet na spolehlivost a dlouhodobé vysoce kvalitní výsledky testů: U lodí obzvláště platí pravidlo, že je nelze odstavit u pangejtu a zavolat odtahovku ale i v případě malé závady může jít o život. Proto ta opatrnost. Nemyslím si že ti, kdo neskáčou po každé novince jako po návnadě si nevidí na špičku nosu. Jsou to jen konzervativní lidé kteří mají trošku obavy aby tomu nebylo naopak.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, na rady 100% reflektuji. Jen si nejsem jist tím, zda bohužel budu mít možnost Evinrude zvolit. Jak jsem psal chci koupit motor od stejného prodejce jako loď abych měl kompletní záruku na loď jako celek. Prodejce mi dal na výběr Suzuki, Mercury, Honda a Yamaha - že na tyto motory je udělána předpříprava + má s nimi smlouvy. Na EVINRUDE jsem se ještě neměl možnost zeptat.

Za rady moc díky!

Omlouvám se, když jsem to sobě přečetl tak mi to (jako tobě) připadá poněkud jednoznačné tvrzení a tak jsem to nezamýšlel.

P.S.: Editoval jsem pravopis.

Upraveno uživatelem jirkas
Odkaz ke komentáři

Necelých 10 let, to není mnoho na změnu myšlení lidí.

V Americe je to naprosto nejprodávanější motor, v Evropě se rozmáhá taky čím dál víc, jen u nás je to v hlavě lidí pořád jen 2T, smradlavej a uchlastanej, přitom ani jedno u E-Tecu není pravda. Žere s náskokem nejméně, jede s náskokem nejlépe a emise má naopak od roku 2008 nejnižší na trhu. 115HP Evinrude má podle testů a různých srovnání v praxi při startu, kde to nejvíc potřebuješ, větší sílu, než 150HP Mercury

. Tak v čem to asi je? Že si ty lidi nevidí na špičku nosu je jen jejich věc, kdo vyzkoušel, už nic jinýho nechce. Navíc slýchám názor, že je předraženej, když stojí stejně jako 4T. Co na to říct?

Jo a olej se u něj nepřidává do paliva, vstřikuje se přímo na potřebná místa v potřebném množství, proto mu stačí s kvalitním olejem v poměru 1:100.

Anachyho jsem loni povozil a moc se mu líbil :)

No musím potvrdit, tem motor mě fakt nadchnul, na 2takt super a ta spotřeba taky dobrá. :)

Odkaz ke komentáři

Neni to uplne tak, ze tuto technologii ma jen Evinrude, napr. Tohatsu ji ma take v nabidce. A moc se neprodava. Take neni uplne pravda, ze Etecy ve vsech kubaturach zerou daleko mene, nez 4 T. Napr. ja volil mezi 60 Hp 4 T Efi a 50 Hp Etec a bylo to presne naopak. Zkousel jsem v praxi i studoval testy k obema. Etec byl v provozu vice dravy, na rozjezd. 4 T byl kultivovanejsi, tichy a zral mene. Etec si libuje ve vytaceni, v trvale nizkych otackach se rady spini svicky. Resume nejen me bylo takove, ze Etec je vice do sportu, vodni hracky, rozjezdy, 4 T vice na kultivovanou jizdu, reky. V USA se Etec vyrabi a ma tam jinou cenovou politiku a zazemi. Ale nic proti nemu, obe technologie maji sve + a -. Napr. Etecy i mene vazi a maji mensi skrin, zblaste proti Mercury v teto vykonove rade. A obe technologie rady zverejnuji tabulky o skvelych vybranych parametrech, ale typicky jen u vybranych modelu. To se tyka i emisi.
Odkaz ke komentáři

Muj soukromy nazor pro Martazse - s zadnou ze zde diskutovanych znacek neudelas chybu, vse jsou to kvalitni stroje. Napr. ten Mercury je i cenovy drzak a je v Evrope velice rozsiren. Znacku znaji i ti, kdo se kolem lodi nemotaji a pak jej koupi jako prvy motor - protoze znacku znaji. K rozmlouvani by byly jine znacky, o kterych tu nastesti nebyla rec.
Odkaz ke komentáři

Já ho přece nikomu nenutím, v druhé lodi mám vestavbu, taky má své výhody a nevýhody. Prostě se jen snažím vysvětlit jeho výhody. TOHATSU dělá TLDI a rozhodně to není to samý, to bych nechtěl ani zadarmo, to samé Optimax od Mercury, jejich varianta s třemi vstřiky v jednom (vzduch, palivo a olej) taky za moc nestojí, jediný, komu to léta spolehlivě funguje je právě a jen Evinrude s E-Tec.

Kolik co žere s velkou přesností můžete mrknout sem: http://www.boat-fuel-economy.com/

Navíc jsem ovlivněný mým odporem k 4T motorům v lodích :) Jsou těžký, líný, náročný na servis a údržbu a nejméně spolehlivý

Odkaz ke komentáři

Fishmaster: Podobný je, to máš pravdu, taky vypadá jako lodní závěsnej motor :) dělám si legraci, Evinrude je o galaxii jinde s tou technologií, ale celkově je to prostě dobrý, ty jsi taky srdcem 2T, je to prostě jiná liga, než ty unavený líný 4T :)

Martazs: Garantuju ti, že ušetřených 50 tisíc by jsi rád zaplatil v sekundě, kdy budeš vzteklej, že to nedostaneš do skluzu, ale už to nepůjde a 4 kila v pr... Jen si budeš říkat, já vůl, že jsem nevzal ten silnější. V celkový investici se to ztratí, ale to rozhodnutí je de facto nevratný.

No Mercury DFI je přímý vstřik do spalovacího prostoru.Je to také dvoutakt,akorát je ještě foukaný kompresorem..To nevím jestli E-tec má taky ale asi jo.Vlastně jsou to srovnatelné motory.

Odkaz ke komentáři

Jasně, principem ano, Mercury to má ale jak píšu trojvstřikem, což je jeho největší problém a rozhodně se chová jinak, než E-Tec, Ten je v tom nejdál a Evinrude posledních 10 let dělá jen tuto technologii, kterou dál vyvíjí a vylepšuje, jiný motory nedělá. Mercury a Tohatsu se Selvou je mají jako doplněk a podle toho to vypadá, jak je před x lety vyvinuli, tak jsou dodnes.

Hlavně se tady nesnažím ten motor nikomu nutit, už jsem to psal jednou, Podstata celé debaty byla v tom, jaký motor ve výkonu 150HP, aby to zvedlo 8 lidí a tady bez debaty má největší sílu pro start právě E-Tec, ač můžou v jiných režimech některé motory třeba někomu vyhovovat více. Takže asi tak

Odkaz ke komentáři

Koukal jsem na ceny vychází takto:

E150DPX 375000.-

E175DPX 425000.-

G2C150PL 440000.-

G2C175XC 495000.-

Uvedené ceny jsou včetně DPH dodání do 14 dní od uhrazení zálohy ve výši 70% z prodejní ceny. Cena je za základní model s nohou L

Upraveno uživatelem jiri.sefrna
Odkaz ke komentáři

• 2 months later...
Zrovna jsem se dostal k nějakým testům. Z toho co jsem četl je zde na nebesa vynášený Evinrude slabší ve všech disciplínách a neoficiálně dali testující pánové přednost dvoutaktní Suzuki. Evinrude má jedno prvenství, láci. Více zde: http://www.boote-magazin.de/bootsmotoren/aussenborder/aussenbordmotoren-150-ps-im-test/a43473-page1.html#start
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...