Vlada Zveřejněno 16. Březen 2009 Sdílet Zveřejněno 16. Březen 2009 Nevíte co je potřeba pro vydání osvědčení malého plavidla při dovozu z Německa. Koupil jsem loď na E-bay. Za odpověď předem děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leki Odesláno 17. Březen 2009 Sdílet Odesláno 17. Březen 2009 nejlepší budeš mít zavolat si na SPS.jsou ochotní a do detailu ti odpoví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koudy Odesláno 19. Březen 2009 Sdílet Odesláno 19. Březen 2009 Je potřeba kupní smlouva, německé papíry k lodi a odhláška z německého registru plavidel - resp. potvrzení z jejich registru, že již není v Německu registrovaná.Potom přistavit loď k SPS na technickou prohlídku, vyplnit lejistro a zaplatit podle délky lodě a toho jestli chcete i mezinárodní papíry 450 - 550,- Kč a je to, za 14 dní máte české papíry poštou, nebo osob. vyzvednout... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlada Odesláno 19. Březen 2009 Autor Sdílet Odesláno 19. Březen 2009 Ta kupní smlouva musí být notářsky ověřená, nebo stačí jen podpis??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koudy Odesláno 19. Březen 2009 Sdílet Odesláno 19. Březen 2009 Bez notář. ověření - jména, adresy, co je to zač a podpisy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlada Odesláno 19. Březen 2009 Autor Sdílet Odesláno 19. Březen 2009 Děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
začatečník Odesláno 13. Červenec 2009 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2009 Dobrý den , mám stejný problém jako Vlada. Koupili jsme lod v Rakousku a český ůředník po nás vyžaduje -orginalní kupní smlouvu, podpis ověřený rakouským notářem, a orginál odhlášení z Rakouska. Jak to má být, a kde to v zákoně najdu. Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StandaM Odesláno 13. Červenec 2009 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2009 je to presne jak pise Koudy, ale podpis musi byt overen notarem nebo se puvodni majitel s tebou dostaví na SPS. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 13. Červenec 2009 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2009 (upraveno) Koupili jsme lod v Rakousku a český ůředník po nás vyžaduje -orginalní kupní smlouvu, podpis ověřený rakouským notářem, .............Ahoj. Tak to jsi asi narazil na nejakeho nevrleho ceskeho urednika. Pokud dovazis lod z ciziny, tak ti staci kupni smlouva a odhlaska, ze byla v te zemi lod odhlasena. Teda aspon tak to stacilo me, kdyz jsem kupoval zacatkem roku lod v nemecku. Ten notarsky overenej podpis je jenom pokud kupujes lod nekde u nas. Upraveno 13. Červenec 2009 uživatelem tomas80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leki Odesláno 16. Prosinec 2009 Sdílet Odesláno 16. Prosinec 2009 a asi bude po srandě aneb jak to stížit,už jste četli SDěLENí STÁTNí PLAVEBNí SPRÁVY č.59/2009 tj.požadavky na rekreační malé plavidlo.??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 16. Prosinec 2009 Sdílet Odesláno 16. Prosinec 2009 (upraveno) No ja to snad ani nebudu komentovat. Docela by mne spis prekvapilo, kdyby se neco zjednodusilo. Kazdopadne uz mam lod prihlasenou a uvidime co bude za 4 roky, nebo kdy je dalsi technicka. Chapu to teda dobre, ze vsecky plavidla vyrobeny po roce 1999 budou muset mit oznaceni CE na stitku plus dalsi papiry s tim spojene, jinak to proste plavebka neprihlasi? Upraveno 16. Prosinec 2009 uživatelem tomas80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StandaM Odesláno 16. Prosinec 2009 Sdílet Odesláno 16. Prosinec 2009 Myslim si, ze kdyz uz jsi za evidovan, tak mas vyreseno natrvalo:-)Me to teprve ceka :-) r.v. 2007 koupena v CR, predesla registrace SPS Praha a CE na stitku vyrobce daval uz od roku 98, tak zadny problem necekam. Horsi to bude s motorem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leki Odesláno 17. Prosinec 2009 Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2009 tak tebe určitě problém nečeká,ale čeká ty další co si např.budou chtít dovézt lo´d z venku.certifikace jistě pujde udělat možná i na necky,ale zase vše bude stát šílené peníze,zase se bude živit někdo na druhých.jak z auty apod.s motorem pokud není starší dvaceti pěti let tak problém zas až takový mít nebudeš.předpokládám že pokud máš lo´d z nula sedm tak nebudeš mít motor osmdesát čtyři. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StandaM Odesláno 17. Prosinec 2009 Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2009 bude zalezet na financich a jaky vykon vyberu, ale nepujdu pod r.v. 2000 a kdyz to pujde dobre, tak radeji novy. Vzdy jsem mel funglovky, ale ted uz bude cena nekde jinde:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 17. Prosinec 2009 Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2009 Ahoj LEKI. Ja vim, ze me uz by se to nemelo tykat, ale jak pises. Dela to na mne dojem opet dalsiho lodni byznysu tady u nas:-(. Bohuzel pro ty co jeste nemaji lod prihlasenou to budou zase dalsi komplikace a kdybych nekdy zas kupoval neco novejsiho, tak to je zase dalsi vec, kterou ohlidat a zarizovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 5. Únor 2014 Sdílet Odesláno 5. Únor 2014 (upraveno) Ahoj,tak trochu opráším toto téma a doplním poslední aktuální info.Při registrování lodě na SPS, zakoupené ve státech EU je potřeba doložit:1) Doklad o odhlášení z evidence daného státu kde bylo plavidlo registrováno ( to platilo a stále platí)2) Smlouvu ze které je patrné že bylo plavidlo zakoupeno a zaplaceno (platilo a stále platí) a od letošního roku nově SPS vyžaduje tuto smlouvu úředně ověřenou ve státě kde bylo plavidlo zakoupeno. Bez tohoto plavidlo nezaregistrují !!!Důvod je ten, že registr plavidel se stal od 1.1.2014 veřejným registrem.Takže zase další výdaje a starosti při koupi.... to potěší :( Upraveno 5. Únor 2014 uživatelem mirzik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 5. Únor 2014 Sdílet Odesláno 5. Únor 2014 Diky za aktualni info.Copak vydaje,ale zase starosti. Uz vidim, jak zase v cizine vysvetlujes, ze potrebujes uredni overeni a oni na tebe budou cumet, co si to zase ten cechacek vymejsli :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 5. Únor 2014 Sdílet Odesláno 5. Únor 2014 Němci blbě čuměli i na tu odhlášku, prostě nechápali na co to potřebuju, zrovna tak nechápali, proč nepřihlásím loď která nemá papíry..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 5. Únor 2014 Sdílet Odesláno 5. Únor 2014 (upraveno) Přesně tak jak píšeš Tomasi, mám v plánu koupi v Německu a když jsem toto naznačil prodávajícímu koukal na mě jako na cvoka, a myslel si svoje. Nehledě na to, že ten prodávající musí s Tebou na úřad v pracovní den, a to se mu opravdu nechce, ještě když chodí do práce a musel by si brát volno. To tu loď raději prodá bez zbytečných obstrukcí jinému zájemci.Maxiku, to jsem taky zažil..... a teď ještě tohle.... :( Upraveno 5. Únor 2014 uživatelem mirzik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 5. Únor 2014 Sdílet Odesláno 5. Únor 2014 A to nemluvím o stáří přívěsného motoru........ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 5. Únor 2014 Sdílet Odesláno 5. Únor 2014 Někdo mi říkal že by se to se stářím motorů mělo ještě letos změnit-ale zatím není nic ověřené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 6. Únor 2014 Sdílet Odesláno 6. Únor 2014 Jako že to ještě víc zkrátí, z 25 let na 10 :DTomu bych na našem plácku věřil, ale obráceně ...nevím, nevím :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 6. Únor 2014 Sdílet Odesláno 6. Únor 2014 A už jste slyšeli o možnosti registrování lodě v Nizozemí ? Jsme přeci v EU a tak je asi jedno kde je ta loď přihlášená nebo není ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 6. Únor 2014 Sdílet Odesláno 6. Únor 2014 Není nic jednoduššího, jen tam musíš osobně dojet : http://www.starelode.cz/index.php/forum/23-pokec-o-vsem-moznem/430-prihlaska-holandsko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 6. Únor 2014 Sdílet Odesláno 6. Únor 2014 A už jste slyšeli o možnosti registrování lodě v Nizozemí ? Jsme přeci v EU a tak je asi jedno kde je ta loď přihlášená nebo není ?Jen pro zajímavost:Chtěl jsem u nás v čR jezdit s lodí,která má platnou registraci v USA:1-pokud budu jako vlastník Američan-není problém i když to vyžaduje další kroky. 2-Pokud budu jako vlastník tuzemec,tak to nepřichází v žádném případě v úvahu!! Sdělil šéf SPS!S registrací jinde v EU nemám zatím žádnou zkušenost! bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se