Přejít na obsah
Plavidla.cz

Dovoz lodě ze zahraničí.

Vlada

Doporučené příspěvky

Je potřeba kupní smlouva, německé papíry k lodi a odhláška z německého registru plavidel - resp. potvrzení z jejich registru, že již není v Německu registrovaná.

Potom přistavit loď k SPS na technickou prohlídku, vyplnit lejistro a zaplatit podle délky lodě a toho jestli chcete i mezinárodní papíry 450 - 550,- Kč a je to, za 14 dní máte české papíry poštou, nebo osob. vyzvednout...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 3 months later...
Koupili jsme lod v Rakousku a český ůředník po nás vyžaduje -orginalní kupní smlouvu, podpis ověřený rakouským notářem, .............

Ahoj. Tak to jsi asi narazil na nejakeho nevrleho ceskeho urednika. Pokud dovazis lod z ciziny, tak ti staci kupni smlouva a odhlaska, ze byla v te zemi lod odhlasena. Teda aspon tak to stacilo me, kdyz jsem kupoval zacatkem roku lod v nemecku. Ten notarsky overenej podpis je jenom pokud kupujes lod nekde u nas.

Upraveno uživatelem tomas80
Odkaz ke komentáři

• 5 months later...
No ja to snad ani nebudu komentovat. Docela by mne spis prekvapilo, kdyby se neco zjednodusilo. Kazdopadne uz mam lod prihlasenou a uvidime co bude za 4 roky, nebo kdy je dalsi technicka. Chapu to teda dobre, ze vsecky plavidla vyrobeny po roce 1999 budou muset mit oznaceni CE na stitku plus dalsi papiry s tim spojene, jinak to proste plavebka neprihlasi? Upraveno uživatelem tomas80
Odkaz ke komentáři

tak tebe určitě problém nečeká,ale čeká ty další co si např.budou chtít dovézt lo´d z venku.certifikace jistě pujde udělat možná i na necky,ale zase vše bude stát šílené peníze,zase se bude živit někdo na druhých.jak z auty apod.s motorem pokud není starší dvaceti pěti let tak problém zas až takový mít nebudeš.předpokládám že pokud máš lo´d z nula sedm tak nebudeš mít motor osmdesát čtyři.
Odkaz ke komentáři

Ahoj LEKI. Ja vim, ze me uz by se to nemelo tykat, ale jak pises. Dela to na mne dojem opet dalsiho lodni byznysu tady u nas:-(. Bohuzel pro ty co jeste nemaji lod prihlasenou to budou zase dalsi komplikace a kdybych nekdy zas kupoval neco novejsiho, tak to je zase dalsi vec, kterou ohlidat a zarizovat.
Odkaz ke komentáři

• 4 years later...

Ahoj,

tak trochu opráším toto téma a doplním poslední aktuální info.

Při registrování lodě na SPS, zakoupené ve státech EU je potřeba doložit:

1) Doklad o odhlášení z evidence daného státu kde bylo plavidlo registrováno ( to platilo a stále platí)

2) Smlouvu ze které je patrné že bylo plavidlo zakoupeno a zaplaceno (platilo a stále platí) a od letošního roku nově SPS vyžaduje tuto smlouvu úředně ověřenou ve státě kde bylo plavidlo zakoupeno.

Bez tohoto plavidlo nezaregistrují !!!

Důvod je ten, že registr plavidel se stal od 1.1.2014 veřejným registrem.

Takže zase další výdaje a starosti při koupi.... to potěší :(

Upraveno uživatelem mirzik
Odkaz ke komentáři

Přesně tak jak píšeš Tomasi, mám v plánu koupi v Německu a když jsem toto naznačil prodávajícímu koukal na mě jako na cvoka, a myslel si svoje. Nehledě na to, že ten prodávající musí s Tebou na úřad v pracovní den, a to se mu opravdu nechce, ještě když chodí do práce a musel by si brát volno. To tu loď raději prodá bez zbytečných obstrukcí jinému zájemci.

Maxiku, to jsem taky zažil..... a teď ještě tohle.... :(

Upraveno uživatelem mirzik
Odkaz ke komentáři

A už jste slyšeli o možnosti registrování lodě v Nizozemí ? Jsme přeci v EU a tak je asi jedno kde je ta loď přihlášená nebo není ?

Jen pro zajímavost:Chtěl jsem u nás v čR jezdit s lodí,která má platnou registraci v USA:1-pokud budu jako vlastník Američan-není problém i když to vyžaduje další kroky. 2-Pokud budu jako vlastník tuzemec,tak to nepřichází v žádném případě v úvahu!! Sdělil šéf SPS!

S registrací jinde v EU nemám zatím žádnou zkušenost!

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...