maxik1958 Odesláno 6. Únor 2014 Sdílet Odesláno 6. Únor 2014 (upraveno) Tady je kouzlo právě v EU (jedno z mála) Loď je na Tvoje jméno, je jenom registrovaná v jiném státě EU, kde splňuje všechny náležitosti pro legální provoz, tím pádem s ní můžeš plout. Upraveno 6. Únor 2014 uživatelem maxik1958 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 6. Únor 2014 Sdílet Odesláno 6. Únor 2014 (upraveno) Pokud je registrace v Holandsku, jak je to potom třeba s provozem v Chorvatsku , to osvědčení platí i jako mezinárodní?Že bych pro loď zajel do Holandska a rovnou to tam přihlásil.... bylo by po problémuAle potom je asi problém při prodeji, ne? Když to potřebuješ odhlásit. Upraveno 6. Únor 2014 uživatelem mirzik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 6. Únor 2014 Sdílet Odesláno 6. Únor 2014 Myslím, že to jde už poštou, osobně musíš být jen při přihlašování Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanda Odesláno 6. Únor 2014 Sdílet Odesláno 6. Únor 2014 A jak je to prosím potom s technickou ? Můžu na ni jít u nás, nebo zase do Holandska ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 6. Únor 2014 Sdílet Odesláno 6. Únor 2014 Víš Fando, v normálních zemích se s lodí na technickou nechodí....To jenom u nás Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanda Odesláno 6. Únor 2014 Sdílet Odesláno 6. Únor 2014 tak to jsem netušil, děkuji za odpověď Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 6. Únor 2014 Sdílet Odesláno 6. Únor 2014 Jestli to nebude tím,že máme kolem sebe moře a na východě oceán.Lodí je taky přehršle,a tak je to slušnej byznys pro stát i ostatní zúčastněné.Přeci jenom na nás na našich vodách čekají samé nástrahy a je tady tak silný lodní provoz,že se budou brzo kvůli plynulosti plavby na křižovatkách vodních cest dělat obeplouváky.No a tím pádem je pravidelná technická nutností aby se nějaká loď neporouchala a nezablokovala už zacpané nebo nedejbůh třeba nedobrzdila před jezem.Měli by jsme blahořečit tomuto státu za jeho pečlivé a starostlivé dohlížení ne nadávat.Vždyť on jenom chce aby se nám nevědoucím a hlavně nezodpovědným nic nestalo a mohli jsme dál vydělávat peníze na různé poplatky za dohled. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 6. Únor 2014 Sdílet Odesláno 6. Únor 2014 :lol: Lepe bych to nenapsal ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 6. Únor 2014 Sdílet Odesláno 6. Únor 2014 Oni nikde ani při přihlašování ani loď nechtěj vidět, v Belgii se to dělá poštou, v Německu osobně,přiješ na úřad, vyplníš rozměry, a je to. Třeba já mám v papírech u lodi v kolonce motor uvedeno : zabudovaný. Nic je nezajímá, všechno je Tvoje věc, je to Tvoje loď, ale taky Tvoje zodpovědnost (což je u nás taky, jen Tě obtěžujou hromadou dalších zbytečností) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanda Odesláno 7. Únor 2014 Sdílet Odesláno 7. Únor 2014 tak to je teda mazec,............. byrokracie a buzerace státu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 7. Únor 2014 Sdílet Odesláno 7. Únor 2014 tak to je teda mazec,............. byrokracie a buzerace státuno,jo. ale když ti někdo ukradne loď i s motorem a nebo nic netuše kradenou koupíš (a budeš muset vrátit) a SPS by ti ji klidně bez kupky, nebo s falešnou, přihlásila, zas budeš řvát co že to je za bordel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanda Odesláno 7. Únor 2014 Sdílet Odesláno 7. Únor 2014 Možná máš pravdu, ale taky si myslím, že kdo chce prodat (koupit) kradenou loď nebo motor, tak ten si cestu najde a žádná kontrola na SPS mu v tom nezabrání, zrovna tak jako u aut, když je nabízej i s certifikátem o původu atd. a nakonec po pár letech Ti ho zabavěj četníci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 7. Únor 2014 Sdílet Odesláno 7. Únor 2014 Tato registrace platí i jako naše Mezinárodní osvědčení pro rekreační plavidlo, nebo tuhle vymoženost "Mezinárodní osvědčení pro rekreační plavidlo" zase máme jen u nás? Jinými slovy když zaregistruji loď (motorový člun) v Holandsku na tuhle registraci, a pojedu s ním do Chorvatska, stačí mi pouze tohle osvědčení, nebo musím mít také nějaké mezinárodní jako je u nás? Jedná se mi o přímořskou plavbu. Už někdo byl s touto registrací v Chorvatsku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reno Odesláno 8. Únor 2014 Sdílet Odesláno 8. Únor 2014 Ahoj, již jsem to dal do jiného vlákna, ale dám to ještě sem. Tady je odkaz i na ty NL stránky kde se může registrovat asi cokoli http://www.caravan24.cz/forum/viewthread.php?thread_id=3597 (příspěvek Martin 7.2.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 8. Únor 2014 Sdílet Odesláno 8. Únor 2014 No koukam že se jedna věc řeší na dvou frontách :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJano Odesláno 28. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 28. Červenec 2015 Ahojte! Vedeli by ste poradiť, hÄľadám serioznu firmu na dovoz lodí z USA. Rád prečítam vaše skúsenosti. ÄŽakujem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honzaaznoh Odesláno 6. Prosinec 2016 Sdílet Odesláno 6. Prosinec 2016 Ahoj. Dostal jsem se do zajímavé situace. V přístavu v Německu mi stojí loď a celníci odmítají proclít bez PROHLÁšENí O SHODě a prohlášení o shodě mi nido nevydá dokud nebudu mít k dispozici loď. Setkal jste se někdo s tímto kocourkovem???? Honza Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomash1 Odesláno 22. Leden 2017 Sdílet Odesláno 22. Leden 2017 Ahoj před dvěma lety jsem si dovezl nafukovací člun s motorem a zaregistroval jsem ho plavebni spravě ted bych ho chtěl prodat a po kontrole dokladů(Plavidlo není určeno na trh evropského společenství)Dá se to nějak zvrátit je to standartní clun volne prodejný u nás Dík Tomas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saturnin Odesláno 25. Leden 2017 Sdílet Odesláno 25. Leden 2017 (upraveno) Ahoj před dvěma lety jsem si dovezl nafukovací člun s motorem a zaregistroval jsem ho plavebni spravě ted bych ho chtěl prodat a po kontrole dokladů(Plavidlo není určeno na trh evropského společenství)Dá se to nějak zvrátit je to standartní clun volne prodejný u nás Dík TomasAhoj. Z uvedeného není jasné, jak se plavidlo do Evropy, resp. do EU dostalo. Usuzuji, že individuálním dovozem ze státu mimo EU. Není tedy na štítku výrobce označeno značkou CE a výrobce pro ně nevydal prohlášení o shodě. Napadá mne několik řešení, jedno horší než druhé, třetí...1) Počkat až uplyne více než 5 let od registrace na SPS, pak požádat o zrušení poznámky, že není určeno na trh EU. Pětiletý provoz zřejmě prokáže, že není nebezpečím pro osoby, věci či životní prostředí. 2) Snažit se oslovit výrobce, či legálního dovozce (uvádíš, že plavidlo je běžně u nás prodejné a tedy jako běžně prodávané musí mít CE a prohlášení o shodě) a snažit se ho přesvědčit, aby Ti prohlášení k plavidlu vydal a opatřil je i CE na svou odpovědnost.3) Obrátit se na čS Lloyd a požádat o tak zvané posouzení po zhotovení. čS Lloyd je oprávněn takové posouzení udělat u individuálně dovezených plavidel u nichž to neprovedl výrobce. čS Lloyd na svou odpovědnost opatří plavidlo značkou CE a vydá prohlášení o shodě. S podrobnostmi se lze seznámit v zákoně 90/2016 Sb., především § 34 a následující a v nařízení vlády č. 96/2016 Sb.P.S. Podle uvedeného zákona, musí již nyní být při individuálním dovozu ze státu mimo EU plavidlo před uvedením do provozu podrobeno posouzení po zhotovení u čS Lloydu, pokud přímo výrobce plavidlo neoznačil CE a nevydal pro ně prohlášení o shodě. Dovážet plavidla ze států mimo EU bez problémů do EU lze tedy jen pokud jsou přímo výrobcem určena pro trh EU a jsou proto od něho opatřena CE a prohlášením o shodě. Upraveno 25. Leden 2017 uživatelem saturnin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se