Přejít na obsah
Plavidla.cz

Elektronika na lodi

Doporučené příspěvky

Komba tak míst dveřního spínače zapojíš hladinové čidlo , je to jednoduché , nastavíš aby ti to vyhlásilo poplach , dostaneš sms a můžeš jít pumpovat .

Mám to už rok ještě to ani nezakolísalo . Pak si uplně to samé můžeš koupit na ALZE a máš to 2-3x dražší .Někteří tady na plavidlech to mají taky .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo díky, koukal jsem na to, nicméně úplně mne to nezaujalo, co třeba čidlo na plyn, to není jak spínač, ale asi jako analog, apod? To je asi jedno, asi bych chtěl něco universálnějšího, nějaký peníz navíc bych dal (když spočítám, kolik mne stojí loď, tak to zase není taková položka). Zkusím ještě pohledat.
Odkaz ke komentáři

Ranec? to je třeba tohle: https://www.aquamare.co.uk/?s=YachtSafe&post_type=product

asi jsem to špatně napsal, já hledám něco profi, ono když máš loď někde v pryč a nemůžeš tam doběhnout, když něco nejde, musíš mít 100% jistotu, že to bude chodit. Znám případ jedné dřevěné lodi, která byla v marině, teklo do ní a zároveň jí, zcela náhodou, někdo sundal ze zásuvky, marina si všimla, až když byla loď o metr níž. Stálo to strašný ranec, škoda šla do 100tisíců.

Odkaz ke komentáři

Komba tak jasně , pokud chceš dát do alarmu a čidel cca 30-40 tis ?? ok :-) to co sem ti ukázal já je za 2500 +- i s čidlama (ten plyn by tam šel taky) . Jestli znáš to moje a víš že to tvoje bude o ty peníze lepší , tak proč ne .Ps ten lacinej alarm signalizuje i sundání se zásuvky a hned hlásí poplach
Odkaz ke komentáři

Znám případ jedné dřevěné lodi, která byla v marině, teklo do ní a zároveň jí, zcela náhodou, někdo sundal ze zásuvky, marina si všimla, až když byla loď o metr níž. Stálo to strašný ranec, škoda šla do 100tisíců.

Není problém udělat hlídání sítě 230V a připojit ho na GSM alarm. Mám to samodomomachn , i když z jinejch důvodů než zatopení. A chodí to1A.

Odkaz ke komentáři

Koukal jsem a našel jsem diskusi na jachting.infu, tady to je:

http://www.jachting.info/viewtopic.php?f=13&t=10388

jestli to bude tak, jak to chápu, koupí se základní krabice, ta už něco umí (NMEA, wifi, hlídání baterky) a pak se dokoupí sensory a další věci jak potřebuješ.

Docela by mne zajímalo, co by to stálo, nemáte s tím někdo zkušenosti?

Odkaz ke komentáři

https://www.aliexpress.com/item/Car-GPS-Tracker-Coban-.....

Mám tohle , bezvadně funguje , jen musíš mít k tomu nějakou datovou simku ,Vypneš motor , spustíš odposlech , sektorové hlídání. alarm pohybu atd .Vše vidíš na mobilu nebo v PC

Uz to tady chvalis po nekolikate, tak jsem si to taky objednal. Jsem na to zvedavy. Chyta to GPS signal pod laminatem? Jakou to ma asi spotrebu?

Odkaz ke komentáři

Lubore spotřebu sem nemohl ani změřit , něco jako tlačítková Nokia v stand by režimu . GPS mi chytal pěkně po laminátem ale teď ho mám jinde,ale taky zakryté a jede furt . Montoval jsem si to sám .SMS to posílá při poplachu nastavit jich můžeš několik . Pozici ,trasu , report atd datově + poplach
Odkaz ke komentáři

Ahoj

Pokud ti nezalezi na penezich a chces neco profi, tak co resis. Kup Jablotron v bezdratu a mas to. Jednoducha instalace a myslim, ze dnes to maji jiz vychytany. Pripojis na to vsechno.

To by mne zajímalo jak mi jablotron udělá NMEAu a další věc, jestli to bude umět hlídat obě baterky a jejich napětí nebo pouštět a hlídat bildge pumpu. Spíš bych chtěl něco na lodě, ne do domu, nejsem si jist jak by na moři dlouho sloužilo. Další věc, když už mám kupovat něco s GPS, proč tu GPS nevyužít k navigaci a ne jen jako alarm?

Tohle už mám za sebou, před cca rokem jsem vyhodil jedno zařízení, prostě 2 roky sloužilo a pak šlo, když jsem to rozebral bylo to docela dílo.

D

Odkaz ke komentáři

Komba a proč se tedy nás na něco ptáš když všechno hejtuješ . Jak Tomas80 tak já se ti snažíme pomoct co máme odzkoušený.Mimo NMEA, to umí všechno co chceš a za zlomek ceny .. Dal si sem odkaz na čidla na vodu za 118 liber ,, tedy asi 4300Kč (Jablotron 350 Kč ) ,čidlo na dveře za 98 liber tedy asi 3500 Kč ,,,(Jablotron 85 Kč) to se na mne nezlob ,že to je tak drahý ještě neznamená že to je lepší. Dej si tam ale co chceš ,vycházel jsem z toho že nechceš aby to stálo ranec . Ale ty chceš mít All in One .. a musí to být asi nepotopitelný a neprůsřelný ,, to ranec stár bude . Jinak GPS v zabezpečovačce nikdy nebude sloužit k navigaci , je to bezpečnostní oddělený okruh. Navigace aby za něco stála je o jiných penězích a jiném hardware
Odkaz ke komentáři

Komba a proč se tedy nás na něco ptáš když všechno hejtuješ . Jak Tomas80 tak já se ti snažíme pomoct co máme odzkoušený.Mimo NMEA, to umí všechno co chceš a za zlomek ceny .. Dal si sem odkaz na čidla na vodu za 118 liber ,, tedy asi 4300Kč (Jablotron 350 Kč ) ,čidlo na dveře za 98 liber tedy asi 3500 Kč ,,,(Jablotron 85 Kč) to se na mne nezlob ,že to je tak drahý ještě neznamená že to je lepší. Dej si tam ale co chceš ,vycházel jsem z toho že nechceš aby to stálo ranec . Ale ty chceš mít All in One .. a musí to být asi nepotopitelný a neprůsřelný ,, to ranec stár bude . Jinak GPS v zabezpečovačce nikdy nebude sloužit k navigaci , je to bezpečnostní oddělený okruh. Navigace aby za něco stála je o jiných penězích a jiném hardware

Omlouvám se, nemyslel jsem to špatně. Díky za pomoc.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...