petr hille Zveřejněno 29. Prosinec 2016 Sdílet Zveřejněno 29. Prosinec 2016 Ahoj,mám dvoutaktní motor yamaha 40 a původní majitel mi řek,že mám míchat 1:50,ale na motoru je napsáno 1:100.Při míchání 1:50 mi to hrozně kouří,tak se chci zeptat jak to mam míchat a jaký olej použít.Moc děkuji za odpovědi Petr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 29. Prosinec 2016 Sdílet Odesláno 29. Prosinec 2016 Kouri i když se ohreje? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr hille Odesláno 29. Prosinec 2016 Autor Sdílet Odesláno 29. Prosinec 2016 Kouri i když se ohreje?ahoj kouří i když se zahřeje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 29. Prosinec 2016 Sdílet Odesláno 29. Prosinec 2016 měla by mít oddělené mazání, ty ho nepoužíváš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr hille Odesláno 29. Prosinec 2016 Autor Sdílet Odesláno 29. Prosinec 2016 Oddělené mazání to nemá,míchám olej do benzínu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 30. Prosinec 2016 Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2016 (upraveno) to mi je dost divný, Yamahy 40 ho měly už v roce 1984.jde na všechny 3 válce? otvíraj se všechny tři sytičový klapky úplně? není některá svíčka černá? nepřeplavuje se některej karbec?kouří na volnoběh nebo i v plným výkonu? Upraveno 30. Prosinec 2016 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 30. Prosinec 2016 Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2016 A co používáš za olej? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 30. Prosinec 2016 Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2016 jestli to opravdu kouří "hrozně", tak to není značkou oleje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr hille Odesláno 30. Prosinec 2016 Autor Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2016 na volnoběh to kouří víc,je to tento motor http://yamaha-moto.net/product_251.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 30. Prosinec 2016 Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2016 Aha, tak tenhle neznám. Ale, páč jsou všechny motory stejný ;) , viděl bych to jen a pouze na seřízení karbecu. Ono taky na dvoutaktu nejde seřídit nic jinýho, max tak vyměnit svíčky a to není pravděpodobná příčina, pokud to jinak normálně jede. mimochodem, tůdle píšou mazání 50:1 http://www.moto-market.ru/yamaha/yamaha40xws.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr hille Odesláno 30. Prosinec 2016 Autor Sdílet Odesláno 30. Prosinec 2016 Jaký dávat olej.Na motoru je psáno 1:100 ale vzhledem ke stáří motoru sem si myslel,že bych míchal přibližně 1:80 a ne jako tet 1:50,aby mi to tak nekouřilo.Máte zkušenosti s tímto olejem http://www.oleje-shop.cz/shell-nautilus-premium-tcw3-2t-1l .DěKUJI Petr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 31. Prosinec 2016 Sdílet Odesláno 31. Prosinec 2016 Geniální překlad.Věř tomu, že to je seřízením karbecu. Při správném nekouří ani při 25:1. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xxxx Odesláno 16. Leden 2017 Sdílet Odesláno 16. Leden 2017 Namíchej 1:100 a bude klid..Yamaha je jediná která na tento poměr funguje...a máš to naní i napsaný!!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raschi Odesláno 17. Leden 2017 Sdílet Odesláno 17. Leden 2017 Zůstal bych rozhodně u mazání 1:50. Yamaha zavedla kdysi mazání 1:100 jako reakci na nějaké tehdejší zpřísnění emisních norem, ale bylo to za cenu zhoršení životnosti motorů. A to ještě vyžadovali použití jejich drahých Yamalube olejů. Souhlasím s davidem, že to bude určitě seřízením karburátoru, žádný z mých dosavadních 2T motorů (2x Yamaha, Selva, 2x Evinrude, výkony od 2-30hp) při 1:50 po zahřátí nijak znatelně nekouřil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 17. Leden 2017 Sdílet Odesláno 17. Leden 2017 ps souhlasím s xxxx leju do svý Yamahy 5 Hp1:100 s M2T a nekouří vůbec. Moji dodavatelé z Totalu a Shellu říkají že je to uplně jedno co do dvojtaktu dávám za mazadlo , a že M2T je uplně v pohodě . No ale jak dám do Yamahy nebo Husquarny 1:50 a jinak , kouří to jak starý dědek s pěnovky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
netopyr Odesláno 18. Listopad 2019 Sdílet Odesláno 18. Listopad 2019 náhodou jsem narazil na tohle téma a nedá mi to a musím reagovat - doporučovat mísící poměr 1:100 u oleje M2T znamená, že člověk absolutně netuší o čem mluví...M2T je největší odpad jaký existuje a doporučovat k němu tak extrémní mísící poměr jako 1:100 je kravina, všichni na vodě používají 1:50, dát kvalitní olej a motor nebude kouřit a bude jezdit dlouhá léta.A kvalitní olej neznamená, že musí stát bambilion, ale stačí "obyčejné" TSF od Mogulu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
garda Odesláno 18. Listopad 2019 Sdílet Odesláno 18. Listopad 2019 Kdysi za dřevních dob když jsme začali do firmy nakupovat pily Husqarna, tak jsme míchali M2T. Stále se nám pily dost často zadiraly. Tak nám doporučili jiný olej a bylo po potížích. Na vodě by se měl navíc používat nějaký odbouratelný olej a ne M2T. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se