Přejít na obsah
Plavidla.cz

Tak kdo už vyrazil???

Sullaco

Doporučené příspěvky

Ahoj kolegové námořníci. Tak jsem před týdnem již konečně zakotvil na vodě, zatím jsem se byl sklouznot jen dvakrát, počasí celkem ušlo jen voda (tedy tady u nás na slapský) má mezi 6 - 12 st. což není nic moc.

Snažil jsem se oproti předchozím sezonám trochu pořešit zabezpečení lodě a namontoval jsem si zařízení, které udává dle časového nastavení nebo potřeby polohu dle GPS, hlídá spínače dveří, komunikuje přes GPRS a SMS, umožňuje odposlech prostoru. To celé i s poštovným za necelá 2tis. Kč. Jediná nevýhoda, že se tím dá komunikovat jen přes mobil nebo PC. Tak kdyby někdo měl zájem také něco takového řešit na své kocábce tak mohu zaslat nějaké konkrétnější údaje a kontakt na dodavatele.

To mě zajímá,pošli prosím nějaké údaje.Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 137
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Ahoj kolegové námořníci. Tak jsem před týdnem již konečně zakotvil na vodě, zatím jsem se byl sklouznot jen dvakrát, počasí celkem ušlo jen voda (tedy tady u nás na slapský) má mezi 6 - 12 st. což není nic moc.

Snažil jsem se oproti předchozím sezonám trochu pořešit zabezpečení lodě a namontoval jsem si zařízení, které udává dle časového nastavení nebo potřeby polohu dle GPS, hlídá spínače dveří, komunikuje přes GPRS a SMS, umožňuje odposlech prostoru. To celé i s poštovným za necelá 2tis. Kč. Jediná nevýhoda, že se tím dá komunikovat jen přes mobil nebo PC. Tak kdyby někdo měl zájem také něco takového řešit na své kocábce tak mohu zaslat nějaké konkrétnější údaje a kontakt na dodavatele.

Zdravim, zabezpeceni lode neni nikdy dost,, povesis sem kontaktik?

milapb

Odkaz ke komentáři

Já jsem stále na suchu, na Oravě je zákaz spouštění díky velké vodě, snad tento víkend už bude nižší stav, ale představa houfu komárů mě děsí, tak jsem v celku zoufalý....poraďte někdo kam - jsem z Ostravy tak něco v mém okolí do cca 200 km.
Odkaz ke komentáři

Já jsem stále na suchu, na Oravě je zákaz spouštění díky velké vodě, snad tento víkend už bude nižší stav, ale představa houfu komárů mě děsí, tak jsem v celku zoufalý....poraďte někdo kam - jsem z Ostravy tak něco v mém okolí do cca 200 km.

Ahoj ty to fakt nemáš jednoduché, to my tady ve středních čechách okolo Vltavy na to nejsme zase tak špatně. Byl jsem teď o víkednu oba dva dny na vodě (Slapy) a super v neděli už to místy bylo i na koupání voda měla mezi 18-20 st. Pokud počasí vydrží tak nadhcázející víkend už to bude zase lepší.

Odkaz ke komentáři

Ahoj ty to fakt nemáš jednoduché, to my tady ve středních čechách okolo Vltavy na to nejsme zase tak špatně. Byl jsem teď o víkednu oba dva dny na vodě (Slapy) a super v neděli už to místy bylo i na koupání voda měla mezi 18-20 st. Pokud počasí vydrží tak nadhcázející víkend už to bude zase lepší.

To je pro mě dost daleko :-( jenže pokud to bude takto pokračovat asi se tam někde za vámi zastavím...dá se na Slapech jezdit ve skluzu a lyžovat??

Odkaz ke komentáři

Zdravim, zabezpeceni lode neni nikdy dost,, povesis sem kontaktik?

milapb

Tak jsem našel gps gsm lokalizátor.Včetně alarmu vychází na cca 5000Kč.Mohu namontovat.Ke koupi na www.levne-alarmy.cz Samotný lokalizátor vyjde na asi 4000 k tomu baterka jako náhradní zdroj asi za 300.Je to malé,takže zabudování do motoru nabude problém.Když ho někdo ukradne,tak se dá najít za předpokladu,že nebude pod železnou střechou.Samotný reaguje na změnu GPS pozice a zasílá zprávu se současnou pozicí.S alarmem je zapojen na výstup alarmu,třeba na kontakt sirény.Stačí mu zdroj 12-24V.Zájemci o montáž na SZ.

Odkaz ke komentáři

Ahoj "Stanley" - co se týče Slap a skluzu je to trochu vopruz, dle platné vyhlášky se smí ve skluzu jen v období od 15.9. do 15.6. takže mimo letní sezonu, trochu lepší to je na Orlíku ale jen v úseku od Ždákovského mostu proti v proudu v délce cca aci 36 km kde se smí zase jen v letní sezoně (teď si přesně nevzpomínam na časové období) . No ale samozřejmě tu jsou na obou přehradách vyhrazená místa na lyžování.
Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...

Ahoj pratele kamaradi. Tak jestli to uz konecne vyjde v coz opravdu hooodne verim, tak uz se tenhle vikend dostanu konecne na vodu a uz Vam nebudu muset jen skryte zavidet :). Doufam ze jim aspon vydrzi ta predpoved, co slybujou na vikend.

Jinak diky za odkaz na ty levne-alarmy. To se bude hodit i na neco jineho :)

Upraveno uživatelem tomas80
Odkaz ke komentáři

Tak jsem se konečně dostal po více měsíci čekání na Oravu, natěšený jsem loď spustil a po cca 25 sekundách najel na mělčinu!!! Skrytý ostrůvek, který byl stále zalitý velkou vodou po povodních. A výsledek - zničená vrtule a až ji vyměním, zjistím, jestli toho není více. 2 dny jsem se na vodu chystal a ve vodě jsem byl 1/2 minuty :-( Teď stojí v servise, kde mi ji dovolili zaparkovat....tak snad jste na tom líp....
Odkaz ke komentáři

Ahoj, jakým způsobem máš chycenou tu stříšku? myslím tím v momentě, kdy není natažená. Jakmile ji totiž vycvaknu, spadne mi na sedačku. Podle mě bych tam potřebobal domontovat ještě jednu tyčku na každé straně (zavětrovačku), která to bude držet ve stejné poloze i bez napnutí...popř.pošli fotku, já už to nějak vyřeším.

Jinak ptám se všude, včera jsem si zničil vrtuli, nemáš k prodeji nějakou jetou? Měl jsem tam 14x19 (zvládnu i 14x17)...

Díky

Hola hola hoši, tak kdo už se plaví? Já zatím leštím ještě v garáži, páč jsem suchozemská mrva a samozřejmě mám ještě drobné nedostatky a hlavně je na mě přeci jen ještě chlado.
Odkaz ke komentáři

Tak já vyrážím skoro pořád a stále to není ono, před týdnem jsem měl sundanou hlavu, dával jsem nová těsnění a hlavu nechával srovnat nějakým záhadným způsobem , asi přes těsnění pod výfukovým kolenem se mi pod hlavu dostala voda. Teď to mám sice v kupě ale stále to není ono nějak mi to poškubává a nemohu na to přijít. Nerad bych sundaval hlavu znovu, tak zkusím ještě přejít elektriku (ještě jsem letos neměnil svíčky) a přejít kabely. Sajrajt z nádrže už jsem snad po zimě vychytal. No kdyby někoho něco napadlo - každá rada dobrá. :) :)
Odkaz ke komentáři

Ahoj, jakým způsobem máš chycenou tu stříšku? myslím tím v momentě, kdy není natažená. Jakmile ji totiž vycvaknu, spadne mi na sedačku. Podle mě bych tam potřebobal domontovat ještě jednu tyčku na každé straně (zavětrovačku), která to bude držet ve stejné poloze i bez napnutí...popř.pošli fotku, já už to nějak vyřeším.

Jinak ptám se všude, včera jsem si zničil vrtuli, nemáš k prodeji nějakou jetou? Měl jsem tam 14x19 (zvládnu i 14x17)...

Díky

Hola hola hoši, tak kdo už se plaví? Já zatím leštím ještě v garáži, páč jsem suchozemská mrva a samozřejmě mám ještě drobné nedostatky a hlavně je na mě přeci jen ještě chlado.

Nevím přesně jak to myslíš, dám ti do majlu obrázek a uvidíš.

Odkaz ke komentáři

Ahoj pratele. Tak jsem konecne na vode a tedko pisu online :) z Zernosek. Pocasi krasne, voda pres 23 st. takze na koupani uz idealni.

Kazdopadne nesmutnete, jelikoz jsem kamarad, tak Vas nenecham ve stychu s tema problemamama a taky budu zase vytahovat a spravovat. Po chvili jezdeni jsem zjistil, ze nejlepsi leta loziska v transomu jsou uz tatam, takze ho musim vymenit. Co se da delat, to je bohuzel osud tohoto sezoniho konicku.

Odkaz ke komentáři

No nazdar, já jsem si myslel, že to jsi ty! Jsem byl nejdřív zakotvenej v Prasečí zátoce (ty na ostrově) a pak když jsem se byl profrnknout, tak jsem tě cestou zpět potkal v kanále a mávli jsme na sebe. Jinak máš recht, voda super, počasí perfektní. Mě se taky nevyhnuly problémy. Nejdřív mi přestal fungovat tachometr, ale pak když jsem to několikrát roztáhnul na max, tak zase maká. Asi se tam něco ucpalo. Další problémek nastal, když jsem přirážel ke břehu, k autu. Blbě jsem odhadl vzdálenost a než odřenou loď, tak jsem radši hupsnul obětavě do vody, už v kalhotech, s klíčema od auta a mobilem v kapse. Ok vše funguje. Ovšem když jsem natahoval loď na naviják tak 10 cm než sem ji dotáhl na konec mi zůstala páka od navijáku v ruce!!! Nějakým způsobem se vytočila ta matka co ji jistí a jak tam lítala naprázdno, domrvila závit úplně. Takže buď to koupim nový nebo nechám vytočit novej závit. Ještě, že jsem měl náhradní kurtu a loď byla de-facto už skoro nahoře. A na závěr třešnička. Skočim do auta, chci vyjet, auto popojede o dva metry a pak se dusí, z motoru (spojky) oblak dýmu. Tak to je v prdeli říkám si - dojeli jsme. Spojka je totál. V ten moment všude kolem najednou spousta lidí, chytří jak rádia, znáte to. Otevřel jsem kapotu a větrám. Furt mi to neleze do hlavy, a tak přemýšlím a pak jsem na to přišel. Já blb nevypl protiprokluz (ASR-ESP) takže než by o kousíček auto protočilo gumy, radši ubíralo výkon, pálilo spojku a konec. Tak jsem to vypnul (jak to dělám ostatně pokaždé) a hups byl jsem na suchu.

Takže to byl můj první letošní den u vody :o)

Odkaz ke komentáři

Ahoj. Tak priste klidne prijed a dame rec, musime domluvit nejaky znameni :). Kazdopadne jsem to byl ja, sakra uz jsem odhalen. Ale vim, ze jsem tam v zatoce zahlid nejakou takovoudle lod, co mas, ale nebyl jsem si jistej jestli to jsi ty.

To teda neni moc romantickej nazev pro zatoku :). Kazdopadne jeste takove info pro ostatni, ze na tom ostruvku co je na Zernosekach verejne pristupnej, znamej pod nazvem "Malorka", se uz letos zacalo platit za vstup, kotveni a kempovani. Nejsou to ale zadny horentni sumy. To jen pro info, aby nekdo nebyl prekvapen.

No to mi povidej, kdyz davame lod na vodu a nebo z vody, tak se clovek snazi se vyhnout nejakymu divadlu, ale bohuzel nekdy se to holt nepovede. Vzpominam si, kdyz jsme jeste meli prakticky prvni pevnej clun, hlinikac. Jednou jsme ho vytahovali v Litomericich a najednou jsem koukal ze na brehu se objevila halda lidi a zacalo divadlo. Chtel jsem rict nasim at jdou vybirat penize, ale na to uz nebyl cas. Nevim jakym zazrakem se nam povedlo dostat lod na podvozek uplne bez sebemensiho zadrhele. Ale byl to takovej fofr, ze jsem jenom z davu zaslech, tak tady zadny divadlo nebude a celej dav zase zmizel.

Odkaz ke komentáři

Teda ty jsis nevšil nejnaleštěnější lodě v zátoce? ;) Znamení musíme vymyslet, i když těch Cierr co máš ty a Baylaňáků co mám já moc není. Co s tím werkem konkrétně máš??? Mimochodem kde vytahuješ loď? V Lovosicích? Já se tam toho kamenitýho podloží bojim, to neklouže nebo co? Minule jsem ale čuměl, že to tam vytáhnul i chlápek s 5tkovym bavorákem zadohrabem. Upraveno uživatelem Sullaco
Odkaz ke komentáři

Nojo tak proto jsem si te nevsiml v te zatoce, ja si myslel, ze to je polarni zare a on to byl odlesk od tve lode. :)

Ale ne dosti uz bylo legrace. No jak jsem jiz psal, lozisko v transomu, ehm zrejme.

Ja to spoustim tady http://www.mapy.cz/#mm=TtTcFP@x=132264200@y=137488864@z=17

jsou tam dve naplavky, na obrazku je jedna vlevo a jedna vpravo. Ta vlevo je spis na nejake male lode, tu pro vetsi lode nedoporucuju !!!. Ale ta napravo co jde vlastne soubezne s kanalem ke komore je v pohode. Dicky kdyz to spoustime, nebo vytahujem tak se snazim bejt aspon prednima kolama na suchu, ale nikdy nebyl problem, ze by auto nechtelo vyjet a ani jsem si nevsim, ze by chteli kola nejak prohrabavat. Ale ja tam dicky prdnu redukci tak vcelku neni ci resit. Do konce jsme to tedko spousteli prave na te leve naplavce a tam jsme museli s autem do vody skoro az po podlahu a taky nebyl problem. Cekal jsem, ze zacnu tahat auto do vody, jak jsem stahoval clun z podvalu, ale nic se nedelo. Teda samozrejme clun jsem do vody dostal, ale jak jsem psal tu naplavku nedoporucuju, protoze je hodne pozvolna a tak musis s autem hoooodne do vody.

Odkaz ke komentáři

Aha, půjdu to někdy omrknout, já spouštim kus za Brnou. Hele taky se ti stává, že když spouštíš nebo nakládáš loď tak přijede individum samozřejmě ve skluzu a ani nezpomalí? Já vždycky řvu jako kráva a jim to asi nedochází. Neříkám, že jezdim pomalu, ale když vidim jak někdo takhle manipuluje s lodí, tak je slušnost nedělat vlny.
Odkaz ke komentáři

Ahoj. No tady je trochu vyhoda, ze to je uz v tom kanale co vede ke komore, takze tam uz "vetsinou" kazdej jezdi pomalu. To vetsinou jsem dal do uvozovek, protoze se samozrejme najde blb, kterej to tam vali, ale to jsem zazil jenom jednou a nebylo to pri spousteni lode, tak jsem si akorat poklepal na celo a jel dal.
Odkaz ke komentáři

Dámy a pánové nováček v diskusích a forech Vás všechny zdraví z chorvatské vesničky Lukoran. Vedro jako PEDRO, moře 24 vzduch 27 vlna 20-25cm ráno do 10ti hod olej večer taktéž.Na moři třetí rok lod glastron ssv 164 starej duchodce ale moc milovanej a opečovávanej nejsem s ntb moc kamarád fotečku vložím pozdeji a ted du nastartovat 3litr a vyzkouším lyže
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...