Přejít na obsah
Plavidla.cz

Koupě specifické plachetnice

J_Machinegun

Doporučené příspěvky

Upřenuji. Vsadím se, že to pojede mnou původně odhadovaných 10 až 12 km/h. Tak jsem to myslel. A myslím si spíše na horní hranici toho rozmezí.

Vycházím z toho, že moje loď jela v čistém výtlaku právě do těch 9km/h a plachetky na Slapech tohoto rozměru s minimotorky mi bez problému ujedou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne ne, jen 5m. Ale tech 9km/h se dalo jet ještě s přijatelnou vlnou. Při vyšší rychlosti už to dělalo děsnou brázdu.

Asi Tě dráždí, že jsem napsal "v čistém výtlaku". Jasně, při délce 5m je teoretický rychlost výtlaku nižší. Ale do těch 9 se to dalo.

Upraveno uživatelem Lubor
Odkaz ke komentáři

Tak pánové, dneska mám za sebou první plavbu na Labi. S rodinkou jsme si dali výlet z Týnce do Kolína a zpět. Dolů jsem jel asi na čtvrt plynu konstantní rychlostí 10 km/h. Proti proudu tak na 60 % plynu taky těch 10 km/h. Samozřejmě jsem zkoušel i jak to jede na plný plyn (co mi ohleduplnost k rybářům dovolila) a dostal jsem se na nějakých 13-14 km/h (proti proudu). A to jsem až na té vodě ze štítku zjistil, že motor je dokonce jenom 4HP.

Jsem naprosto spokojen, rodinka taky a to je hlavní :-) Dokonce jsme zvládli svoje první komory (Veletov a Kolín) a až na nějaké drobnější zmatky kolem správného napolohování lodě to bylo v cajku. Obsluha ohromě milá, hlavně sympatická dáma na Veletově, která nám neváhala i dát pár výborných rad.

Jsem definitivně lapen mezi vodníky ;-)

Díky všem za rady.

Odkaz ke komentáři